preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > NASLOVNICA
VIJESTI I DOGAĐAJI

Mjesec hrvatske knjige 2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 16. 10. 2020. 13:37

 

Mjesec hrvatske knjige je manifestacija kojom se tijekom mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga, intenzivnije govori o knjigama i promicanju čitanja.

Ovogodišnja manifestacija posvećena je planetu Zemlji, u povodu 50. godišnjice obilježavanja Dana planeta Zemlje, a moto je Razlistaj se!

[više]

16.10.2020. DAN ŠKOLE

Autor: Vjekoslav Mauriček, 15. 10. 2020. 13:27

Dragi djelatnici i učenici,

ovom prilikom želim vam čestitati Dan škole. S obzirom na trenutne okolnosti ove godine obilježavamo ga bez priredbe i radionica za učenike, ali je i dalje jednako važan dan za sve nas te vjerujem da ga obilježavate u svojim razredima zajedno s profesorima. Danas se posebno ponosimo brojnim postignućima koje su ostvarili učenici i djelatnici naše škole dokazujući da zajedničkim trudom i radom možemo ostvariti brojne ciljeve. Također smo i zahvalni što imamo priliku obilježiti današnji dan u samoj školi što je moguće samo pridržavanjem uputa vezanih uz COVID- 19. Iza nas je školska godina koju je obilježila online nastava. Svjesna sam toga da je navedeni oblik nastave bio izazovan za mnoge od nas te da svi želimo provesti što više vremena u samoj školi jer je upravo ona najbolje mjesto za učenje, suradnju, pomaganje, druženje. Cilj je naše škole pružanje uvjeta učenicima u kojima će oni moći učiti i razvijati svoje vještine. Pazimo na sebe i budimo odgovorni prema drugima kako bismo što više vremena provodili upravo u samoj školi okruženi dragim prijateljima i profesorima.

Sretan Dan škole želi vam ravnateljica Katica Kalogjera Novak.

[više]

Javni poziv za sufinanciranje školske prehrane učenika

Autor: Vjekoslav Mauriček, 5. 10. 2020. 16:23

Poštovani učenici,

objavljen je javni poziv za sufinanciranje prehrane učenika za školsku godinu 2020./2021. Sve potrebne informacije nalaze se u priloženom dokumentu kao i obrazac ZAHTJEVA za sufinanciranje prehrane.

Zahtjev i dokumentaciju učenici podnose pedagoginji najkasnije do 2. studenoga 2020. godine.

[više]

Talent Magnet - Poboljšanje institucionalnih kapaciteta i novo višerazinsko upravljanje za privlačenje i zadržavanje talenata u dunavskoj regiji

Autor: Vjekoslav Mauriček, 1. 10. 2020. 13:19

Gospodarska škola Varaždin sudjeluje u projektu Talent Magnet - kojim se žele poboljšati  institucionalni kapaciteti i novo višerazinsko upravljanje za privlačenje i zadržavanje talenata u dunavskoj regiji.

Vrijednost projekta je 2,541,875.00 EUR, a u projektu sudjeluje agencija  DAN-Varaždin - te 18 partnera + 11 suradničkih institucija (12 zemalja). Trajanje projekta je od 01.07.2020. do 31.12.2022. godine, a voditelj projektaje Znanstveno raziskovalno središče Bistra Ptuj.

[više]

NOVI ERASMUS+ za Gospodarsku školu Varaždin

Autor: Vjekoslav Mauriček, 25. 9. 2020. 11:12

Agencija za mobilnost i programe EU-a dodijelila je Gospodarskoj školi Varaždin bespovratna sredstva u iznosu od 30.487 eura za provedbu Erasmus+ projekta Arts for Future u trajanju od dvije godine.

Uz Gospodarsku školu sudjeluju i partnerske škole iz Grčke, Francuske, Španjolske i Švedske, a projekt će koordinirati škola iz Njemačke.

Projekt je osmišljen kako bi se mladim ljudima koji žele podići svijest o važnosti zaštite okoliša dala mogućnost da se izraze reciklirajući otpad i pretvarajući ga u umjetnička djela. Planirane su i aktivnosti kratkoročne razmjene učenika i nastavnika. Određeni prioriteti projekta su zaštita okoliša te problem klimatskih promjena kao i aktivno uključivanje u građanske inicijative.

[više]

PRVI DAN ŠKOLSKE GODINE 2020./2021.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 2. 9. 2020. 14:02

PRVI I DRUGI SAT ODRŽAT ĆE SE SAT RAZREDNIKA, A NAKON TOGA JE REDOVNA NASTAVA PO RASPOREDU.

 

- ODLUKA O PROMJENI U ORGANIZACIJI RADA GOSPODARSKE ŠKOLE VARAŽDIN

- UPUTE O BORAVKU U ŠKOLSKOJ ZGRADI ZA RAZREDNE ODJELE I PRVI DAN NASTAVE

- TEMELJNE ODREDBE ZA DEZINFEKCIJU I OSOBNU HIGIJENU  UČENIKA I ZAPOSLENIKA  GOSPODARSKE ŠKOLE VARAŽDIN

 

PRIJEVOZ UČENIKA:

- obavijest Hrvatskih željeznica

- obavijest Autobusnog prometa Varaždin

 

[više]

HZJZ objavio upute za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. tijekom epidemije COVID-19 Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 26. 8. 2020. 07:40

 

Dragi učenici, poštovani roditelji! Hrvatski zavod za javno zdravstvo u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja objavio je upute za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. tijekom epidemije COVID-19 koje se nalaze u privitku ove vijesti. 

[više]

OTKAZUJE SE MATURALNA VEČERA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 18. 8. 2020. 15:05

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije i ponovnog rasta broja zaraženih Covidom-19, otkazujemo maturalnu večeru Gospodarske škole Varaždin zakazanu za 28. kolovoza 2020. godine. Tekst odluke nalazi se na poveznici.

[više]

Stručna praksa na Malom Lošinju

Autor: Vjekoslav Mauriček, 17. 8. 2020. 15:13

Ukupno 9 srednjoškolaca uspješno je završilo stručnu praksu u Jadrankinim hotelima i restoranima!

Ove je godine praksu u Jadranki na Malom Lošinju pohađalo 9 učenika Gospodarske škole Varaždin (7 učenika koji su praksu pohađali u odjelu domaćinstva i dva učenika kuhara). Ovogodišnji su praktikanti na Lošinju proveli mjesec dana te su, uz vlastiti trud i pomoć profesora mentora iz njihovih škola i Jadrankinih zaposlenika, program prakse završili s velikim uspjehom.

Pohvale učenicima 2.H razreda Manueli Bešenić, Margareti Brlek, Ani Pintarić, Ivi Smoljanec i Ani Orak, 2.V razreda Melani Možanić i Loreni Mešnjak  te 3. H razreda Adrianu Detelj i Nataliji Horvatić.

[više]

Pobjednici kreativnog natječaja „Mi možemo jednako“ na prijemu u Varaždinskoj županiji

Autor: Vjekoslav Mauriček, 24. 7. 2020. 08:13

U organizaciji Hrvatske zajednice županija nedavno je provedeni kreativni natječaj „Mi možemo jednako“ kao jedna od aktivnosti istoimenog projekta čiji je nositelj Institut za istraživanje i edukaciju Zaposlena mama.

Nagradu za najbolju fotografiju u kategoriji srednjih škola osvojila učenica Gospodarske škole Varaždin Tea Štriga, a uz nju su sudjelovala još dva učenika Sonja Bosilj i Patrik Vragović,  mentorica je bila profesorica Mia Klarić.

[više]

PODIZANJE POTVRDA/SVJEDODŽBI o položenim ispitima državne mature u ljetnom roku 2019./2020.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 21. 7. 2020. 13:08

Obavještavaju se učenici i roditelji da će se potvrde i svjedodžbe o položenim ispitima državne mature dijeliti 22. srpnja 2020. od 8-12 sati kod ispitne koordinatorice. Zbog situacije s COVIDOM-19 u školu će odjednom ulaziti po petoro učenika. Molimo vas da nosite maske i dezinficirate ruke na ulazu u školu.

Učenici koji potvrdu/svjedodžbu neće podići 22. srpnja 2020. mogu tijekom ljeta navedene dokumenta podići u tajništvu škole od 9-11 sati.

Mole se učenici da prilikom preuzimanja dokumenata predoče osobnu iskaznicu.

Učenici strukovnih programa mogu dobiti potvrdu o položenim ispitima iako nisu položili sve ispite (npr. potvrda za položeni ispit iz hrvatskog i engleskog jezika iako ispit iz matematike nije položen).

Učenici gimnazijskih programa svjedodžbu mogu dobiti samo ako su položili sve obvezne ispite.

VAŽNO: Ako potvrdu/svjedodžbu nećete moći podići osobno, zbog zaštite vaših osobnih podataka osoba koja će to učiniti umjesto vas mora donijeti PRIVOLU koju ćete vi prethodno popuniti, potpisati, ispisati i dati osobi koja podiže vaš dokument. Bez navedene PRIVOLE škola neće izdavati potvrde/svjedodžbe. Obrazac Privole možete preuzeti OVDJE . Uz Privolu, osoba koja podiže vašu potvrdu/svjedodžbu mora dati na uvid svoju vlastitu osobnu iskaznicu te znati vaše podatke: ime, prezime, datum rođenja i OIB. 

Upute za prijavu jesenskog roka:

https://www.ncvvo.hr/jesenski-rok-drzavne-mature-2019-2020/

[više]

UPISI U ŠKOLSKU GODINU 2020./2021.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 20. 7. 2020. 11:21

Poštovani roditelji i budući učenici Gospodarske škole Varaždin, upis u 1. razred školske godine 2020./2021., održat će se prema sljedećem rasporedu

 

A) u prostoru Gospodarske škole Varaždin:

 • Ponedjeljak, 27. 7. 2020. od 11:00 do 17:00 sati
 • Utorak, 28. 7. 2020. od 11:00 do 17:00 sati
 • Petak, 31. 7. 2020. od 11:00 do 17:00 sati

kada učenici i roditelji donose dokumentaciju za upis:

1. upisnicu (ispisanu iz NISpuSŠ sustava, popunjenu sa svim potrebnim podacima i vlastoručno potpisanu od strane učenika i roditelja/skrbnika) ,

2. potvrdu školske medicine sa navedenim zanimanjem koje učenik upisuje (za zanimanja: ekonomist, poslovni tajnik, upravni referent, komercijalist, hotelijersko-turistički tehničar, turističko-hotelijerski komercijalist, prodavač i administrator) ili svjedodžbu medicine rada (za zanimanja: kuhar i konobar)

3. privolu za prikupljanje, obradu i objavu osobnih podataka učenika (popunjenu i vlastoručno potpisanu od strane roditelja/skrbnika), obrazac privole nalazi se u privitku, ili je mogu popuniti u školi,

4. privolu roditelja/skrbnika za odabir predmeta izborne, dodatne i fakultativne nastave (roditelj/skrbnik vlastoručno potpisuje u polje uz naziv odabranog predmet), prema zanimanju koje upisuje ili je mogu popuniti u školi:

 • administrator - obrazac privole nalazi se u privitku
 • ekonomist - obrazac privole nalazi se u privitku
 • hotelijersko-turistički tehničar - obrazac privole nalazi se u privitku
 • turističko-hotelijerski komercijalist - obrazac privole nalazi se u privitku
 • komercijalist - obrazac privole nalazi se u privitku
 • konobar - obrazac privole nalazi se u privitku
 • kuhar - obrazac privole nalazi se u privitku
 • poslovni tajnik - obrazac privole nalazi se u privitku
 • prodavač - obrazac privole nalazi se u privitku
 • upravni referent - obrazac privole nalazi se u privitku

5. podatke o prijevozu - samo za učenike putnike (popunjen i potpisan od strane roditelja/skrbnika), obrazac se nalazi u privitku, ili ga mogu popunit u školi,

ili

B) roditelji, odnosno učenici mogu poslati u navedenim terminima dokumentaciju za upis elektronskim putem:

1. upisnicu (ispisanu iz NISpuSŠ sustava, popunjenu sa svim potrebnim podacima i vlastoručno potpisanu od strane učenika i roditelja/skrbnika) ,

2. potvrdu školske medicine sa navedenim zanimanjem koje učenik upisuje (za zanimanja: ekonomist, poslovni tajnik, upravni referent, komercijalist, hotelijersko-turistički tehničar, turističko-hotelijerski komercijalist, prodavač i administrator) ili svjedodžbu medicine rada (za zanimanja: kuhar i konobar)

3. privolu za prikupljanje, obradu i objavu osobnih podataka učenika (popunjenu i vlastoručno potpisanu od strane roditelja/skrbnika), obrazac privole nalazi se u privitku,

4. privolu roditelja/skrbnika za odabir predmeta izborne, dodatne i fakultativne nastave (roditelj/skrbnik vlastoručno potpisuje u polje uz naziv odabranog predmet), prema zanimanju koje upisuje:

 • administrator - obrazac privole nalazi se u privitku
 • ekonomist - obrazac privole nalazi se u privitku
 • hotelijersko-turistički tehničar - obrazac privole nalazi se u privitku
 • turističko-hotelijerski komercijalist - obrazac privole nalazi se u privitku
 • komercijalist - obrazac privole nalazi se u privitku
 • konobar - obrazac privole nalazi se u privitku
 • kuhar - obrazac privole nalazi se u privitku
 • poslovni tajnik - obrazac privole nalazi se u privitku
 • prodavač - obrazac privole nalazi se u privitku
 • upravni referent - obrazac privole nalazi se u privitku

5. podatke o prijevozu - samo za učenike putnike (popunjen i potpisan od strane roditelja/skrbnika), obrazac se nalazi u privitku,

To mogu učiniti na način da potrebne dokumente popune, vlastoručno potpišu te ih skeniraju ili fotografiraju i pošalju na e-mail škole: gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr

 

Molimo Vas da prilikom slanja dokumentacije e-mailom pošaljete broj telefona kako bismo Vas mogli kontaktirati u slučaju nepotpune dokumentacije.

 

Upisno povjerenstvo Gospodarske škole Varaždin.

[više]

Raspored rada - GOSPODARSKA ŠKOLA VARAŽDIN

Autor: Vjekoslav Mauriček, 14. 7. 2020. 16:15

 

Gospodarska škola Varaždin objavljuje:  

- Obrana završnog rada - jesenski rok

- Predmetni ispiti - jesenski rok

                       - Raspored popravnog ispita

                       - Kalendar rada za kolovoz

 

 

[više]

ReCeZa – REGIONALNI CENTAR ZABOK

Autor: Vjekoslav Mauriček, 14. 7. 2020. 16:10

Srednja škola Zabok provodi projekt pod nazivom „ReCeZa – Regionalni centar Zabok“. Cilj ovog projekta je transformacija SŠ Zabok u centar kvalitetnog, praktičnog i međunarodno orijentiranog obrazovanja za turizam i ugostiteljstvo namijenjen učenicima, studentima, nastavnicima i mentorima, poslodavcima i osoblju svih dionika u turizmu na regionalnoj razini. Srednja škola Zabok će postati regionalno središte obrazovanja i osposobljavanja kadrova u turizmu i ugostiteljstvu te centar razvoja i inovacija kao rasadnik ideja i novih trendova u kvaliteti pružanja usluge. Podaci o projektu nalaze se na poveznici.

 

 

[više]

OBAVIJEST MATURANTIMA - DRŽAVNA MATURA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 12. 7. 2020. 21:45

 

U nastavku teksta pročitajte obavijesti o:

- rezultatima DM,

- prigovorima,

- podizanju svjedodžbi/potvrda i

- prijavama za jesenski rok.

 

 

[više]

Polaganje razrednih ispita za školsku godinu 2019./2020.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 29. 6. 2020. 11:55

Raspored polaganja razrednih ispita za 3.V razred za zanimanje kuhar nalazi se na POVEZNICI.

 

Raspored polaganja razrednih ispita za 2.P razred za zanimanje prodavač nalazi se na POVEZNICI.

 

Raspored polaganja predmetnih ispita za 2.P razred za zanimanje prodavač nalazi se na POVEZNICI.

[više]

POZIV UČENICIMA ZA NASTAVAK OBRAZOVANJA U STATUSU REDOVITOG UČENIKA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 9. 6. 2020. 14:37

Pozivaju se učenici koji u roku od dvije godine od završetka trogodišnje strukovne škole žele nastaviti daljnje školovanje u Gospodarskoj  školi Varaždin u statusu redovitog  učenika za strukovnu kvalifikaciju/zanimanje  PRODAVAČ i KOMERCIJALIST  (Obrazovni sektor: EKONOMIJA, TRGOVINA I POSLOVNA  ADMINISTRACIJA) i za strukovnu kvalifikaciju /zanimanje HOTELIJERSKO-TURISTIČKI TEHNIČAR  (Obrazovni sektor TURIZAM I UGOSTITELJSTVO) da podnesu pismeni zahtjev za nastavak obrazovanja do 5. srpnja 2020. godine.

[više]

Nacionalna razina kviza znanja i kreativnosti Čitanjem do zvijezda za srednje škole 2019./2020.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 9. 6. 2020. 08:15

 

Učenica Katarina Kičin, 4.e postigla je zavidne rezultate na sve tri razine online kviza Čitanjem do zvijezda i tako još jedanput dokazala da je čitanje među srednjoškolcima zabavno, kreativno i in. Čestitke Katarini!!!

[više]

Sveta misa zahvalnica uz završetak školske i akademske 2019./20. godine

Autor: Vjekoslav Mauriček, 9. 6. 2020. 07:31

Varaždinska biskupija, Ured za pastoral mladih poziva na Svetu misu zahvalnicu uz završetak školske i akademske 2019./20. godine. 

Poziv se nalazi na poveznici.

 

 

[više]

Upisi u 1. razred srednje škole

Autor: Vjekoslav Mauriček, 5. 6. 2020. 09:05

 

 

 

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U PRVI RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021.

Upisnica i dokumentacija potrebna za upise dostavlja se elektroničkom poštom u obliku privitka skeniranog ili fotografiranog dokumenta na adresu gospodarska@ss-gospodarska-vz-skole.hr .

Natječaj za upis učenika u 1. razred srednje škole u šk.god. 2020./2021, nalazi se na poveznici.

Provjeri predznanja stranog jezika pristupaju oni učenici koji žele promijeniti strani jezik koji će učiti kao prvi strani jezik, a odabrani su strani jezik učili manje od 4 školske godine. Za provjeru se potrebno prijaviti Upisnom povjerenstvu, a provjera će se održati prema rasporedu objavljenom u natječaju.

Mole se učenici koji upisuju zanimanja ekonomist, hotelijersko-turistički tehničar, komercijalist, poslovni tajnik, prodavač, turističko-hotelijerski komercijalist i upravni referent neka pripreme potvrde nadležnog školskog liječnika.

 

[više]

IZMJENA VREMENIKA IZRADBE I OBRANE ZAVRŠNOG RADA U LJETNOM ROKU ŠKOLSKE GODINE 2019./2020.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 3. 6. 2020. 11:52

2. LJETNI ROK:

Prijave za izradbu i obranu završnog rada (prijavnicom za obranu): do 31. ožujka 2020. godine

Izradba završnog rada: od 2. studenog 2019. do 30. travnja 2020. godine

Predaja pisanog dijela izradbe i obrane završnog rada u urudžbeni zapisnik u tajništvo škole:

30. travnja 2020. od 8,00 do 12,00 sati

     Izradba završnog rada za kuhare i konobare– praktični diood 1. do 6. lipnja 2020.  godine

Tablica obrane završnog rada nalazi u nastavku...

 

[više]

Model slobodnog odlučivanja o karijeri

Autor: Vjekoslav Mauriček, 20. 5. 2020. 11:44

Gospodarska škola Varaždin sudjeluje u četverogodišnjem projektu (2020. - 2023.) Hrvatske zaklade za znanost "Model slobodnog odlučivanja o karijeri: Uloga autonomne karijerne motivacije te zaštitnih i rizičnih faktora u profesionalnom razvoju adolescenata (Free Career Choice)" kojeg provodi Institut Ivo Pilar. Projekt se provodi u suradnji s Hrvatskim studjima, Sveučilištem u Vancouveru i Sveučilištem u Ghentu.

Projekt je usmjeren ispitivanju procesa odlučivanja o karijeri tijekom adolescencije, praćenjem učenika u dobi od 11 do 19 godina koji prolaze tranzicije u karijeri – nakon osnovne i nakon srednje škole.

[više]

Kreativna REakcija za nenasilje

Autor: Vjekoslav Mauriček, 20. 5. 2020. 11:37

Već četvrtu godinu naši učenici sudjeluju u projektu Kreativna REakcija za nenasilje koji provodi Udruga Zamisli u partnerstvu s Gimnazijom Fran Galović, Ambidekster Klubom i Centrom Luka Ritz.

Glavni ciljevi projekta su: promicanje tolerancije, nenasilja, nenasilnog rješavanja sukoba i poštivanja različitosti.

Suradnici na projektu su: Gospodarska škola Varaždin, Srednja škola Oroslavje, Srednja strukovna škola Velika Gorica i Gimnazija Tituša Brezovačkog Zagreb.

[više]

SRETAN USKRS!

Autor: Vjekoslav Mauriček, 8. 4. 2020. 21:07

[više]

OBAVIJEST UČENICIMA I RODITELJIMA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 6. 4. 2020. 12:16

Poštovani učenici i roditelji,

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu. Uz Upute objavljeni su primjeri vrednovanja i ocjenivanja iz pojedinih predmeta te popis digitalnih alata za vrednovanje i ocjenjivanje.

Dragi učenici, vaši će nastavnici, sukladno uputama, u razdoblju koje slijedi u suradnji s vama izvšiti vrednovanje i ocjenivanje vašeg napretka. Budite marljivi, uporni i strpljivi, te aktivno sudjelujte u nastavi na daljinu sa svojim nastavnicima.  

Vjerujemo da ćemo se brzo vratiti u našu školu, u naše razrede te ćemo završetak školske godine dočekati zajedno, a školske hodnike ispuniti smijehom!

Vaša ravnateljica:

Katica Kalogjera Novak, dipl. ing. mat.

[više]

USKRS 2020.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 4. 4. 2020. 08:23

Dragi učenici, poštovani profesori i djelatnici škole,

u izvanrednom vremenu u kojem živimo, a  koje nas ujedno potiče na temeljne općeljudske vrijednosti, suočeni smo s patnjom i neizvjesnošću.

U  ovom razdoblju, koje je prema riječima pape Franje, ispunjeno zaglušujućom tišinom i neobičnom prazninom, nošeni smo riječima Svetog Pisma: Neka se ne uznemiruje srce vaše !  

Stoga vjerujem da ćete svi uspješno savladati izazove koji su pred nama te da ćemo svi uskoro radosno proslaviti Uskrs!

Štefica Pokorny, vjeroučiteljica

 

Ravnateljica:

Katica Kalogjera Novak, dipl.ing.

[više]

Gospodarska škola Varaždin dobitnica je prestižne oznake Etwinning škole 2020-2021

Autor: Vjekoslav Mauriček, 28. 3. 2020. 14:47

S ponosom objavljujemo kako je Gospodarska škola Varaždin jedna od 86 odgojno-obrazovnih ustanova iz Republike Hrvatske koja je dobila oznaku eTwinning škole zajedno s ostalih 2. 139 ustanova iz 44 zemalja. Ovim priznanjem naša škola prepoznata je na razini Europe kao dobar primjer eTwinninga i time se pridružuje mreži vodećih škola po pitanju nadahnuća budućeg smjera djelovanja eTwinninga.

Radi se o oznaci koju dodjeljuje Središnja služba za podršku eTwinninga u Bruxellesu. eTwinning škole prepoznate su kao centri izvrsnosti u odgoju i obrazovanju ali i lokalnoj zajednici, kao ustanove koje promiču digitalne prakse, e-sigurnost, inovativne i kreativne pedagoške pristupe, stalni profesionalni razvoj i obrazovanje zaposlenih te suradnju u nastavi između učitelja i učenika.

 Kako bi zadovoljila formalne uvjete natječaja, Gospodarska škola Varaždin zadovoljila je sve postavljene kriterije za dobivanje ove oznake. 

[više]

DRŽAVNA MATURA - OBAVIJEST

Autor: Vjekoslav Mauriček, 27. 3. 2020. 09:41

27. ožujka 2020.

 

Poštovani maturanti,

S obzirom na situaciju moramo se prilagoditi te uvesti drugačiji način rada i komuniciranja.

 

[više]

MI MOŽEMO JEDNAKO!

Autor: Vjekoslav Mauriček, 25. 3. 2020. 10:25

Učenica Gospodarske škole Tea Štriga uz pomoć Patrika Vragovića i Sonje Bosilj 3.D razreda osvojili su prvo mjesto na nagradnom natječaju "Mi možemo jednako" u kategoriji najbolje forografije!

Čestitamo!

[više]

VAŽNA OBAVIJEST ZA UČENIKE, RODITELJE I JAVNOST

Autor: Vjekoslav Mauriček, 23. 3. 2020. 11:49

Poštovani,

sukladno preporučenim mjerama za prevenciju širenja epidemije bolesti COVID-19, obavještavaju se učenici, roditelji i svi ostali da Gospodarska škola Varaždin neće neposredno raditi sa strankama te da se sa svojim zahtjevima, upitima i zamolbama mogu obratiti Gospodarskoj školi Varaždin putem elektroničke pošte gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr ili putem telefona 042 492 272 radnim danom od 8 - 12 sati.

                                                  Ravnateljica  

                                  Katica Kalogjera Novak, dipl. ing.

[više]

Natecanje AEHT - Disciplina: HOSPITALITY MANAGEMENT

Autor: Vjekoslav Mauriček, 21. 3. 2020. 19:32

Od 11. studenog do 16. studenog 2019. godine u Splitu je održana 32. godišnja konferencija AEHT-e (European assocation of hotel and tourism schools) europskog udruženja ugostiteljsko turističkih škola. AEHT nastoji poticati timski rad pa se učenici u svim disciplinama natječu ekipno, tj. s jednim članom ili dvama članovima iz neke od europskih zemalja, a jezik sporazumijevanja je engleski. Natjecanje se provodi u 10 turističkih i ugostiteljskih disciplina a učenici Gospodarske škole Varaždin natjecali su se u četiri discipline.

 

 

[više]

UČENICI GOSPODARSKE ŠKOLE VARAŽDIN OSTVARILI ZAPAŽENI USPJEH NA SVJETSKOJ KULINARSKOJ OLIMPIJADI STUTTGART 2020., ODRŽANOJ U SKLOPU SAJMA INTERGASTERA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 21. 3. 2020. 19:24

 Završilo je četvrto predstavljanje na Kulinarskoj Olimpijadi Stuttgart 2020, najvećem i najprestižnijem svjetskom kulinarskom natjecanju na kojemu se ove godine od 14.-19. veljače  predstavilo preko trideset hrvatskih kuhara i slastičara u različitim natjecateljskim kategorijama. Hrvatski predstavnici su opet zablistali među mnoštvom natjecatelja iz preko sedamdeset zemalja svijeta, vrativši se kući s osvojene dvije timske i šest individualnih brončanih te četiri individualne srebrne medalje.

Hrvatski kuhari i slastičari su uz osvojenje medalje, kućama ponijeli i nova znanja i vještine i pregršt nezaboravnih uspomena. Povezali su se s ponajboljim svjetskim kuharima, što im svakako predstavlja  dodatnu motivaciju za daljnji rad u struci. Novostečena znanja primjenjivat će i u svojim objektima te prenositi kolegama kroz razne radionice Hrvatske kulinarske akademije,  podižući  kvalitetu ugostiteljske ponude i objekta u Hrvatskoj.

Na kulinarskoj olimpijadi sudjelovali su kao pomoćnici  i učenici Gospodarske škole Varaždin: Nikolina Butko(2.v) Karlo Štorga(3.v), Lorena Šoš(3.v), Valentina Šimunek(3.v).

[više]

EMISIJA HRVATSKOG RADIJA O GOSPODARSKOJ ŠKOLI VARAŽDIN

Autor: Vjekoslav Mauriček, 16. 3. 2020. 16:53

 

Dragi učenici, roditelji i budući učenici,

poslušajte emisiju Hrvatskog radija o Gospodarkoj školi Varaždin.

 

 

[više]

Obavijest učenicima

Autor: Vjekoslav Mauriček, 16. 3. 2020. 13:43

Tele2 učenicima omogućava besplatan podatkovni promet za korištenje edukativnih sadržaja dok traje nastava na daljinu

 
[više]

OBAVIJEST UČENICIMA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 16. 3. 2020. 09:47

Dragi učenici,

1. Molimo vas pratite objave na web stranici škole te redovito i odgovorno izvršavajte obaveze u virtualnim učionicama. Nastavnici će tijekom održavanja nastave na daljinu pratiti vaše aktivnosti i bilježiti ne izvršavanje zadtaka kao izostanak s nastave.

2. Nastava se održava prema važećem tjednom rasporedu Gospodarske škole Varaždin. Svi učenici trebaju izvršavati aktivnosti u virtualnim učionicama u bilo koje doba dana do 24 sata. Nastavnici trebaju dati učeniku povratnu informaciju o napretku (vrednovanje kao učenje, vrednovanje za učenje). Tijekom nadolazeća dva tjedna nema ocjenjivanja!

3. Podsjećamo učenike na korištenje primjerenih oblika ponašanja u virtualnom okruženju, vrijede pravila primjerenog ponašanja i ophođenja kao i u učionici. Što znači da učenici za neprimjerene oblike mogu snositi posljedice u obliku pedagoških mjera.

4. Učenicima četvrtih razreda dostupni su materijali koji se emitiraju na Sportskoj televiziji prema rasporedu. Posebno upućujemo na navedene sadržaje maturante koji se pripremaju za ispite Državne mature.

5. Ukoliko se dogodi pad sustava ili dođe do poteškoća u radu sustava za učenje na daljinu Loomen vaši nastavnici kontaktirat će vas e-poštom ili putem mreža za komunikaciju (Viber, Messenger i sl.).

                                                       Ravnateljica:

                                  Katica Kalogjera Novak, dipl.ing.mat.

[više]

UPUTE UČENICIMA ZA PRIJAVU U VIRTUALNE RAZREDE

Autor: Vjekoslav Mauriček, 13. 3. 2020. 13:56

Poštovani učenici,

u od ponedjeljka 16. 3. 2020. godine nastava će se izvoditi učenjem na daljinu. Molimo vas obavezno se prijavite u svoje virtualne razrede.

1. Najprije se trebate prijaviti svojim AAI@edu digitalnim identitetom (kojim pristupate u e-imenik) u sustav za učenje na daljinu Loomen .

2. Nakon toga svaki se učenik treba upisati u svoj virtualan razred. Upute za prijavu u virtualni razred nalaze se ovdje. Direktne poveznice na virtualne razrede nalaze se ovdje. Lozinke za upis u virtualnu učionicu učenici su dobili od svog/je razrednika/ce.

3. Nakon upisa u virtualni razred vidjet ćete popis predmeta gdje će se nalaziti sadržaji za učenje.

4. Praktična nastava kod poslodavaca neće se održavati. 

 

                                                       Ravnateljica:

                                  Katica Kalogjera Novak, dipl.ing.mat.

 

 

[više]

OBAVIJEST UČENICIMA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 13. 3. 2020. 13:04

 

Poštovani učenici,

molimo vas pratite obavijesti na web stranici škole na kojoj će se nalaziti sve informacije o održavanju nastave u školi ili virtualnoj učionici. U slučaju bilo kakvih poteškoća javite se svom razredniku/ci.

Molimo vas shvatite ozbiljnost situacije i budite odgovorni u rješavanju zadataka.

 

                                                                  Ravnateljica:

                                                    Katica Kalogjera Novak, dipl.ing.

 

 

[više]

Regionalna razina kviza znanja i kreativnosti Čitanjem do zvijezda za srednje škole 2019./2020.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 10. 3. 2020. 12:06

 

 

U petak 6. ožujka 2020. u 12h održana je regionalna razina kviza znanja i kreativnosti.

Gospodarsku školu Varaždin predstavljala je učenica Katarina Kičin, 4e

[više]

Prvo mjesto na gradskom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa

Autor: Vjekoslav Mauriček, 10. 3. 2020. 10:58

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin je 07. ožujka 2020. godine, organiziralo natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa u VI. osnovnoj školi Varaždin. Provjeravalo se znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu te međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima te pismeni i praktični dio provjere znanja iz pružanja prve pomoći.

 

 

[više]

UPUTA MINISTARSTVA ZNANOSTI I OBRAZOVANJA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 6. 3. 2020. 10:02

Objavljujemo uputu ministrice znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženke Divjak svim školskim ustanovama u Republici Hrvatskoj, a vezano uz organizirana putovanja u inozemstvo.

[više]

MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE WORLDSKILLS CROATIA GASTRO- UGOSTITELJSKE DISCIPLINE

Autor: Vjekoslav Mauriček, 5. 3. 2020. 11:08

Izlučno međužupanijsko natjecanje WorldSkills Croatia iz ugostiteljskih disciplina održalo se u ponedjeljak 02. ožujka 2020.godine. Ovogodišnji domaćin bila je Obrtnička škola Koprivnica.

Po uzoru na WorldSkills natjecanja iz discipline kuharstva natjecanje se odvijalo u tri modula  u kojima je u trajanju od četiri sata trebalo pokazati svoje znanje i vještinu, i to pripremanjem juhe(zagorska juha) s glavnim jelom (pripremanje brancina tehnološkim postupkom ogrušavanja), zatim pripremom tri vrste priloga i jednog umaka te deserta od hruskavog tijesta i slastičarske kreme.

[više]

VIDEO URADAK: „THE JEWISH CEMETERY IN VARAŽDIN“

Autor: Vjekoslav Mauriček, 4. 3. 2020. 10:41

Učenici 1. N razreda snimili su video uradak na engleskom jeziku o Židovskom groblju u Varaždinu uz mentorstvo svoje profesorice  engleskog jezika Biserke Zajec. Ovim video uratkom učenici su izrazili svoje poštovanje prema svim pripadnicima varaždinske židovske  zajednice koji su stradali u holokaustu.

Židovsko groblje u Varaždinu važan je dio židovske kulturne baštine grada Varaždina. Ministarstvo kulture Republike Hrvatske proglasilo ga je  zaštićenim spomenikom kulture 2005. godine. Velika je šteta što ovo groblje nije dostupno javnosti niti je uključeno u turističko razgledavanje grada Varaždina.

[više]

Međužupanijsko natjecanje WorldSkills Croatia 2020. – hotelijerske discipline

Autor: Vjekoslav Mauriček, 4. 3. 2020. 10:32

U subotu 29.02.2020. godine Ugostiteljsko-turistička škola Osijek bila je domaćin izlučnog natjecanja iz disciplina Kuharstvo, Ugostiteljsko posluživanje, Slastičarstvo, Poslovanje recepcije hotela i Poslovanje turističke agencije.

[više]

„Svjedočanstva iz prošlosti - upozorenje za sadašnjost: poučavanje o holokaustu kroz usmenu povijest“

Autor: Vjekoslav Mauriček, 2. 3. 2020. 12:42

Biserka Zajec, prof. engleskog i francuskog jezika, sudjelovala je na seminaru „Svjedočanstva iz prošlosti - upozorenje za sadašnjost: poučavanje o holokaustu kroz usmenu povijest“ koji se održao od 21.-23. veljače u Zagrebu. Seminar je organiziran kroz suradnju AZOO ( Agencije za odgoj i obrazovanje), HERMES-a (Hrvatska edukacijska i razvojna mreža za evoluciju sporazumijevanja) i Memorijalnog muzeja Holokausta SAD-a. Projekt je financijski potpomoglo Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu. Cilj ovog projekta bio je kreirati inovativne edukacijske materijale koje će se temeljiti na svjedočanstvima svjedoka holokausta na teritoriju Hrvatske koji bi se koristili u formalnoj i neformalnoj edukaciji.

[više]

Županijsko natjecanje iz španjolskog jezika

Autor: Vjekoslav Mauriček, 28. 2. 2020. 13:50

U četvrtak 20. veljače 2020. godine održano je Županijsko natjecanje iz španjolskog jezika na Drugoj gimnaziji Varaždin na kojemu je sudjelovala učenica 4.D razreda Lucija Pintarić. Lucija je osvojila 3. mjesto. Mentorica učenice je profesorica Renata Mađarić.

Čestitamo!

[više]

Projekt Poduzetnička iskustva – edukativna predavanja u organizaciji HUP-a

Autor: Vjekoslav Mauriček, 27. 2. 2020. 13:50

20.veljače 2020. u Gospodarskoj školi realiziran je projekt Poduzetnička iskustva – edukativna predavanja u organizaciji HUP-a.

Školu je posjetila predstavnica i članica Izvršnog odbora HUB Regionalnog ureda Varaždin  gđa. Bernarda Cecelja, koja je uz direktoricu Regionalnog ureda HUP-a, gđu Sanju Ostroškiučenicima od 1. do 4. razreda  smjer ekonomist i komercijalist održala edukativno predavanja na temu poduzetništva – vlastita poduzetnička iskustva i opisala vlastiti poduzetnički put u osnivanju tvrtke Bernarda.

[više]

Održan izbor najboljih maškara Gospodarske škole Varaždin

Autor: Vjekoslav Mauriček, 27. 2. 2020. 13:38

Pod 7. školskim satom u sportskoj su nam se dvorani predstavile ovogodišnje maškare. Iako ih nije bilo puno, prema ocjenjivačkom žiriju kojeg su činili predstavnici Vijeća učenika, najbolja pojedinačna maska bila je ona „Edvarda Škarorukog“ u režiji Nine Veseljak.

Najbolja grupna maska bila je tematski obilježena korona virusom, a pobjednici su bili Karlo Ljubić, Lovro Friščić i Patrik Vuglač.

Nagrade su bile prigodne – diploma i oslobođenje od usmene provjere!

[više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ NJEMAČKOG I FRANCUSKOG JEZIKA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 27. 2. 2020. 13:32

U srijedu ,19.veljače 2020 .godine održano je Županijsko natjecanje iz njemačkog jezika na Elektrostrojarskoj školi Varaždin na kojemu je ukupno sudjelovalo 13 učenika. Učenica 2 D razreda Valerija Levanić ( mentorica Aleksandra Zebec ) osvojila je izvrsno  4.mjesto.

U četvrtak ,20.veljače 2020 .godine održano je Županijsko natjecanje iz francuskog jezika na Prvoj gimnaziji Varaždin na kojemu je ukupno sudjelovalo 10 učenika iz Prve i Druge gimnazije Varaždin te Gospodarske škole Varaždin. Učenice su postigle zapažene rezultate!

[više]

UPUTA MINISTARSTVA ZNANOSTI I OBRAZOVANJA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 27. 2. 2020. 11:46

Dragi učenici,

molim vas da se pridržavate uputa Ministarstva znanosti i obrazovanja – preporuke o postupanju u odgojno-obrazovnim ustanovama koju je izradio Hrvatski zavod za javno zdravstvo o provođenju mjera zaštite vezano uz corona virus nCoV 8 (COVID – 19)

 

                                                                                   Ravnateljica:

                                                                      Katica Kalogjera Novak, dipl.ing.

[više]

Čitajmo naglas - čitajmo na njemačkom jeziku!!!

Autor: Vjekoslav Mauriček, 24. 2. 2020. 17:58

   

Dana 24.veljače 2020. u školskoj knjižnici održao se projekt učenika i nastavnica njemačkog jezika pod nazivom Čitajmo naglas – čitajmo na njemačkom jeziku!

[više]

DSD – jezični kamp na Sljemenu

Autor: Vjekoslav Mauriček, 19. 2. 2020. 10:33

Središnji ured za školstvo u inozemstvu (ZfA) Republike Njemačke   u suradnji s DSD školama  partnerima iz varaždinske i međimurske županije organizirao je  jezični kamp na njemačkom jeziku od 14. do 16. veljače u Domu Crvenog križa na Sljemenu.

Na kampu su sudjelovali učenici  Gospodarske škole Varaždin, Elektrostrojarske škole, II. gimnazije Varaždin, I. gimnazije Varaždin,  Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole ,  Srednje škole Čakovec te Srednje škole Prelog.

[više]

Kultura ponašanja na internetu

Autor: Vjekoslav Mauriček, 18. 2. 2020. 12:59

Učenici 1.E razreda Dan sigurnijeg interneta obilježili su izradom stripova na temu "Kultura ponašanja na internetu"

 

 

 

 

 

[više]

NATJECANJE U ODBOJCI

Autor: Vjekoslav Mauriček, 13. 2. 2020. 11:17

U srijedu, 12. veljače 2020. godine, održano je Županijsko natjecanje u odbojci u Areni Varaždin. Učenice našeg ŠSD- a „GOŠK“ sudjelovale su na natjecanju i u vrlo jakoj konkurenciji osvojile peto mjesto.

[više]

NATJECANJE U BADMINTONU

Autor: Vjekoslav Mauriček, 13. 2. 2020. 11:14

U Areni Varaždin u organizaciji ŠSSVŽ, 7. veljače 2020. godine je održano Županijsko natjecanje u badmintonu. I ove godine su učenici i učenice našeg ŠSD- a „GOŠK“ sudjelovali u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Naši mladići su osvojili četvrto mjesto u muškoj konkurenciji, a djevojke su osvojile prvo mjesto u ženskoj konkurenciji te će predstavljati Gospodarsku školu na Državnom natjecanju.​

[više]

UČENICI GOSPODARSKE ŠKOLE VARAŽDIN U TIMU VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

Autor: Vjekoslav Mauriček, 12. 2. 2020. 18:03

Na Kulinarskoj olimpijadi u Sttutgartu u Regionalniom timu Varaždinske županije sudjeluju učenici Gospodarske škole Varaždin gdje će predstaviti najbolje iz Varaždinske županije, autohtone namirnice poput buče, varaždinskog zelja, purice, mlinci i vrhunsku gastronomiju.

Program i hodogram olimpijade objavljen je na stranici IKA CULINARY OLIMPIC.

[više]

DAN SIGURNIJEG INTERNETA 11.2.2020.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 11. 2. 2020. 12:09

Svake godine se drugi dan, drugi tjedan, drugog mjeseca u godini obilježava svjetski Dan Interneta. Slogan ovogodišnjeg Dana Interneta je "Zajedno za bolji Internet". Dan se obilježava edukacijom svih korisnika svjetske računalne mreže o načinima zaštite od neželjenih posljedica upotrebom servisa i usluga Interneta. 

Učenici Gospodarske škole Varaždin sudjelovali su u rješavanju online kviza putem stranice https://www.dansigurnijeginterneta.org/ odgovaranjem na pitanja o sigurnosti na Interentu, a svi koji to žele mogu se tijekom 11.2.2020. Dana sigurnijeg interneta uključiti u kviz.

Fokus sigurnosti na internetu se tijekom godina s kreiranja „sigurnijeg“ interneta prebacio na kreiranje „boljeg“ interneta. Svi korisnici interneta imaju veliku ulogu u promicanju boljeg i sigurnijeg interneta, a za suočavanje s mogućim rizicima potrebno je znanje. Stoga obilježavanjem Dana sigurnijeg Internena ažurirajmo postojeće i istražimo nove spoznaje o sigurnoj upotrebi Interneta!

[više]

Kako uspješno prodati

Autor: Vjekoslav Mauriček, 11. 2. 2020. 11:59

U petak 7.2.2020. godine održano je predavanje na temu "Kako uspješno prodati" u organizaciji nastavnice Jasminke Prahić Biškup. Gosti predavači bile su  gospođa  Mirjana Borak, voditeljica Baby Centra Varaždin, Maja Prahić, prodajni predstavnik firme Filir d.o.o te višegodišnja dobitnica interne nagrade koja se dodjeljuje najboljem prodajnom predstavniku i Marina Slunjski, prodajni predstavnik firme Encian d.o.o.   koja je također i bivša učenica naše škole. Dugogodišnje iskustvo predavača i rad u sektoru trgovine zainteresirao je učenike te se tražilo i mjesto više.  Gospođa Borak učenike je usmjerila kako se trebaju pripremiti i pristupati razgovoru za posao dajući konkretna pitanja i odgovore koji se najčešće postavljaju na takvim razgovorima. Gospođa Prahić kroz kreativan je razgovor sa učenicima objasnila korake prodaje dok je gospođa Furlan zainteresirala slušatelje informacijama o aplikacijama koje se koriste u prodaji.

[više]

SVJETSKI DAN BOLESNIKA OBILJEŽEN U GOSPODARSKOJ ŠKOLI VARAŽDIN

Autor: Vjekoslav Mauriček, 10. 2. 2020. 12:14

Potaknuti porukom pape Franje uz 28. svjetski Dan bolesnika, riječima koje izgovara Isus : „Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću Vas odmoriti“ (Mt 11,28), u našoj je školi održano predavanje koje je obuhvaćalo općeljudsko i biblijsko promišljanje o bolesti, čudu u Lurdu, porukamaCrkve, crkvenim i svjetovnim karitativnim organizacijama koje se brinu o bolesnicima, ulozi Majke Tereze i drugih svetaca. Predavanje su održali prof. Š. Pokorny i prof. T.Vusić.

[više]

1. Badel barmen junior cup – 1. mjesto za Gospodarsku školu Varaždin

Autor: Vjekoslav Mauriček, 7. 2. 2020. 10:04

31. siječnja 2020. u organizaciji Ugostiteljsko - turističkog učilišta iz Zagreba, održano je natjecanje učenika, mladih barmena, pod nazivom “1. Badel barmen junior cup 2020”.
Sudjelovalo 17 škola iz Hrvatske i inozemstva, ukupno  40-tak učenika u tri discipline: Priprema duge barske mješavine, Priprema kratke barske mješavine i Flair – slobodni stil.

Našu školu predstavljala je samo jedna natjecateljica, Beatrice Turković, učenica 3. T razreda, smjera konobar JMO.

Trud, zalaganje i stručno znanje vrijedne učenice prepoznao je i stručni žiri, sastavljen od renomiranih stručnjaka hrvatske barmenske scene, te je učenica osvojila 1. mjesto i zlatni pehar za najbolju kreaciju Badel barmen junior cupa.

Mentorica učenice bila je prof. Jelena Erent.

Čestitke učenici i mentorici na odličnim rezultatima!!

[više]

OBILJEŽEN DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE HOLOKAUSTA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 3. 2. 2020. 11:50

27. siječnja obilježen je Dan sjećanja na žrtve holokausta na našoj školi. Tog dana oslobođen je koncentracijski logor Auschwitz prije 75 godina. Štefica Pokorny, prof. održala je predavanje pod nazivom „ Židovska zajednica u Varaždinu“ a Biserka Zajec, prof. održala je radionicu pod nazivom „Whoever Saves a Single Life, Saves an Entire Universe“. Ovom događanju prisustvovalo je oko pedesetak učenika naše škole. Irena Ipša, prof. i 1. H razred osmislili su i izradili izložbu, film i kviz ne temu holokausta na engleskom jeziku. Izložba je postavljena u glavnom predvorju škole.

[više]

SAJAM POSLOVA U TURIZMU

Autor: Vjekoslav Mauriček, 31. 1. 2020. 13:26

Učenici 3. T i 3. V razreda posjetili su Sajam poslova u turizmu koji se održao u srijedu 22. siječnja 2020. na Zagrebačkom velesajmu. U pratnji učenika bio je psiholog Devid Kos iz HZZ-a i nastavnice Nevenke Bosilj i Biserka Zajec.

Ovaj sajam omogućio je učenicima priliku da se upoznaju s ponudama na tržištu rada u području turizma. Učenici su prisustvovali radionici na kojoj su se predstavile slijedeće hotelske kuće : Plava laguna, Bluesun, Valamar i Maistre. Nakon toga su posjetili štandove gdje su poslodavci izlagali slobodna radna mjesta sukladno obrazovnim programima učenika škole.

[više]

SREBRNE KOŠARKAŠICE

Autor: Vjekoslav Mauriček, 30. 1. 2020. 11:46

Dana 21. i 22.01.2020. godine održano je Županijsko natjecanje u košarci za djevojke i mladiće za srednje škole u Areni Varaždin u organizaciji ŽŠSS- a. Prvog dana natjecali su se mladići, a drugi dan djevojke.

[više]

ŠKOLSKO NATJECANJE IZ INFORMATIKE

Autor: Vjekoslav Mauriček, 28. 1. 2020. 10:34

U petak 24.1.2020. godine u Gospodarskoj školi Varaždin održano je školsko natjecanje iz informatike. Učenici su se natjecali iz područja Osnove informatike i digitalnih kompetencija u kategorijama srednjih strukovnih škola i gimnazija.

Rezultati učenika srednjih strukovnih škola i gimnazija nalaze se u tablicama.

Čestitamo svim natjecateljima, a posebno najuspješnijim učenicima Tomislavu Borščaku iz 3.K i Kiari Sabati iz 2.B koji su u svojim kategorijama osvojili prva mjesta na školskom natjecanju.

Rezultati učenika iz cijele Hrvatske kao i zadatci koje su učenici rješavali objavljeni su na službenoj stranici natjecanja

Tomislav Borščak pozvan je na županijsko natjecanje. Čestitamo!

[više]

PROMOCIJA ZELJA U GOSPODARSKOJ ŠKOLI

Autor: Vjekoslav Mauriček, 16. 1. 2020. 13:58

Učenici završnog razreda Gospodarske škole koji se školuju za zanimanje kuhar sa svojim mentoricama prof. Nevenkom Bosilj i Mirjanom Habek i ove su godine tradicionalno spremali jela od varaždinskog zelja.

[više]

Održana završna konferencija radi predstavljanja projekta "Prekvalifikacijom do posla"

Autor: Vjekoslav Mauriček, 15. 1. 2020. 13:13

Na konferenciji koja je u srijedu, 15. siječnja 2020. godine, održana u Gospodarskoj školu Varaždin predstavljeni su rezultati projekta „Prekvalifikacijom do posla“ čiji je nositelj bila Gospodarska škola Varaždin. Uz ravnateljicu Gospodarske škole Varaždin Katicu Kalogjera Novak, voditeljicu projekta Martinu Katalenić, na konferenciji je sudjelovala predstavnica partnera na projektu, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Varaždinu, predstojnica Branka Šaško, predstavnik Varaždinske  županije, zamjenik župana, Tomislav Paljak te ostali mnogobrojni gosti.

[više]

ETWINNING KODEKS PONAŠANJA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 7. 1. 2020. 12:29

Mole se svi učenici koji sudjeluju u eTwinning projektima naše škole da prije uključivanja u eTwinning projekte prouče „Kodeks ponašanja“ na slijedećoj poveznici:

https://www.etwinning.net/hr/pub/code-of-conduct.htm

Projektni koordinatori će upoznati sve učenike koji sudjeluju u eTwinning projektima s „Kodeksom ponašanja“ na uvodnom satu prije nego se učenici priključe eTwinning projektu.

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 
SAMOIZOLACIJA
 
UPISI 2020./2021.

 
CI IZ PODUZETNIŠTVA

 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 
HOSPITALITY NETWORK

 
Projekt "Ja MOGU"

 

 
DELF SCOLAIRE

 
e-Twinning škola

 
TALENT SHOW

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 
VANJSKI LINKOVI

 
 > NASLOVNICA
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / www.ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju