preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > NASLOVNICA
VIJESTI I DOGAĐAJI

GOSPODARSKA ŠKOLA VARAŽDIN NASTAVLJA S PRIKUPLJANJEM ČEPOVA ZA UDRUGU UOLL

Autor: Vjekoslav Mauriček, 21. 7. 2022. 14:07

Učenici i djelatnici Gospodarske škole Varaždin su i ove školske godine sudjelovali u humanitarnoj akciji prikupljanja čepova za udrugu UOLL. Ovim projektom se potiče volontiranje učenika, humanitarni rad te zaštita okoliša i razvoj ekološke svijesti.

Hvala svim učenicima, profesorima i njihovim obiteljima, a posebno prof. Melaniji Klarić koja redovito sudjeluje u ovoj akciji te vrlo angažirano pomaže u prikupljanju čepova. Voditeljica Vijeća učenika Gospodarske škole, prof. Marinka Klarić Zavrtnik, čepove je u petak dostavila Borku Pintariću, bivšem učeniku Gospodarske škole, koji uvijek rado pomogne u organizaciji i provedbi ovog projekta.

Zahvaljujemo svima koji na ovaj način pomažu oboljelima od leukemije i limfoma u kupnji skupih lijekova.

[više]

PODJELA SVJEDODŽBI O POLOŽENIM ISPITIMA DRŽAVNE MATURE

Autor: Vjekoslav Mauriček, 19. 7. 2022. 10:58

Varaždin, 19. srpnja 2022.

 

PODJELA SVJEDODŽBI/POTVRDA O POLOŽENIM ISPITIMA DRŽAVNE MATURE

Navedeni dokumenti mogu se podići u srijedu 20. srpnja 2022. od 8,00 do 9,30 sati kod ispitne koordinatorice.

Ukoliko dokumente ne podižete osobno, osoba koja podiže vaše dokumente mora donijeti potpisanu privolu (vidjeti obavijest od 26. svibnja 2022., DOLJE za preuzimanje privole).

Od 21. srpnja dokumenti će se moći podići i u tajništvu škole od 10,00 – 11,00 sati.

[više]

JEDNOKRATNA NOVČANA POMOĆ UČENICIMA ROMSKE NACIONALNE MANJINE KOJI SU ZAVRŠILI SREDNJOŠKOLSKO OBRAZOVANJE 2022. GODINI

Autor: Vjekoslav Mauriček, 18. 7. 2022. 09:20

Ministrastvo znanosti i obrazovanja donijelo je Odluku o kriterijima za isplatu jednokratne novčane pomoći redovitim učenicima priradnicima romske nacionalne manjine koji su u 2022. godini završili program srednjškolskog obrazovanja.

Učenik koji je završio srednjoškolsko obrazovanje 2022. godine mora ispuniti obrazac zahtjeva.

Uz obrazac zahtjeva - potrebno je priložiti slijedeće:

1. dokaz o pripadnosti romskoj nacionalnoj manjini (rodni list učenika ili jednog od roditelja/skrbnika ili izvadak iz popisa birača za roditelja/skrbnika/punoljetnog učenika iz kojeg je to vidljivo)

2. preslika svjedodžbe: za strukovne razrede svjedodžba o položenom završnom radu, a  za gimnazije svjedodžba o položenoj državnoj maturi u 2022. godini

3. preslika vlastitoga žiro računa u banci (na ime i prezime učenika, a ne roditelja/skrbnika)

Zahtjevi se dostavljaju isključivo poštom s naznakom "Jednokratne novčane pomoći pripadnicima romske nacionalne manjine" na sljedeću adresu:

Ministarstvo znanosti i obrazovanja,

Uprava za nacionalne manjine,

Donje Svetice 38,

10000 ZAGREB

[više]

RASPORED POPRAVNIH ISPITA U JESENSKOM ROKU ZA NEZAVRŠNE RAZREDE ŠKOLSKE GODINE 2021./2022.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 13. 7. 2022. 14:22

ospodarska škola Varaždin

Varaždin, 13. srpnja 2022.

 

 

 

Popravni ispiti održat će se u petak, 26. kolovoza 2022. godine u 7,30 sati

 

PREDMET

RAZRED

VRIJEME ODRŽAVANJA

UČIONICA

Matematika

Gospodarska matematika

Matematika u struci

Matematika (fakultativna)

 

2.G

 

7,30 sati

 

13 a

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ravnateljica: mr. sc. Jasminka Kelemen

 

Raspored polaganja predmetnih ispita pogledajte na poveznici više.

[više]

VREMENIK IZRADBE I OBRANE ZAVRŠNOG RADA I POLAGANJA NAUČNIČKOG ISPITA U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 13. 7. 2022. 14:06

 

ospodarska škola Varaždin

Školska godina 2021./2022.

 

 

Na temelju Pravilnika o izradbi i obrani završnog rada i Pravilnika o naučničkom ispitu donosi se Vremenik izradbe i obrane završnog rada i polaganja naučničkog ispita u školskoj godini 2021./2022. za:

3. JESENSKI ROK:

Prijave za izradbu i obranu završnog rada (prijavnicom za obranu) i prijave za naučnički ispit za konobare (prijavnicom za naučnički ispit): do 8. srpnja 2022. godine

Izradba završnog rada: od 8. srpnja do 12. kolovoza 2022. godine

Predaja pisanog dijela izradbe i obrane završnog rada u urudžbeni zapisnik u tajništvo škole: 12. kolovoza 2022. godine od 8,00 do 12,00 sati

Izradba završnog rada za konobare i kuhare i izvedba radnih proba za naučnički ispit za konobare  – praktični dio: od 10. do 24. kolovoza 2022. godine

 

Obrana završnog rada: 25. kolovoza 2022. godine u 8,00 sati

 

Povjerenstvo za izradbu i obranu završnog rada pogledajte na poveznici više.

 

Ravnateljica: mr. sc. Jasminka Kelemen

[više]

Bilten 25. županijske smotre učeničkih zadruga

Autor: Vjekoslav Mauriček, 12. 7. 2022. 11:23

Uz 25. županijsku smotru učeničkih zadruga kojoj je ove godine škola domaćin bila Osnovna škola Visoko izdan je Bilten u kojem je predstavljen rad učeničkih zadruga koje su sudjelovale na smotri. Bilten možete pogledati na poveznici.

Na 25. županijskoj smotri sudjelovala je učenička zadruga "Sunce" Gospodarske škole Varaždin koja je osvojila drugo mjesto!

[više]

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA ZAJEDNO U BUDUĆNOST

Autor: Vjekoslav Mauriček, 12. 7. 2022. 08:43

U ponedjeljak, 4. srpnja, u Gospodarskoj školi Varaždin održana je završna konferencija projekta Zajedno u budućnost, čija je koordinatorica bila psihologinja Romana Grđan.

Projekt je financiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja u iznosu od 16 000,00 kuna temeljem Poziva za financiranje preventivnih projekata osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u školskoj godini 2021./2022.

Temeljni cilj projekta bio je potaknuti učenike Gospodarske škole Varaždin i Prve gimnazije Varaždin na kritičko mišljenje te uviđanje važnosti različitosti u svijetu. Kroz projekt učenici su otkrili načine kako prilagoditi vlastito ponašanje kako bi povećali razinu tolerancije u društvu tj. smanjili nekonstruktivne sukobe, spriječili nasilno ponašanje te povećali vlastitu učinkovitost u djelovanju gradeći i jačajući samopoštovanje te poštovanje prema drugima. Sve to kroz upoznavanje vlastitih i tuđih preferencija u razmišljanju, osvještavanju vlastitih i tuđih prednosti i slabosti koje proizlaze iz različitih preferencija u razmišljanju.

[više]

KIARA SABATI DOBITNICA STIPEDNIJE "LUKA MAK"

Autor: Vjekoslav Mauriček, 7. 7. 2022. 17:45

Kiara Sabati maturantica Gospodarske škole Varaždin dobitnica je RBA stipendije "Luka Mak" u vrijednosti od 100.000,00 kuna kojom će financirati preddiplomski studij Digitalnog marketinga na Visokom učilištu Algebra u Zagrebu.

Kiara je završila Ekonomsku gimnaziju u školskoj godini 2021./2022. te se uspješno bavila rukometom.

Čestitamo Kiari na velikom uspjehu!

Na poveznici je vijest preuzeta s Algebrinim mrežnih stranica.

 

[više]

POZIV ZA UPIS U 3. RAZRED SREDNJOŠKOLSKOG OBRAZOVANJA ZA POTREBE MUP-A I MINISTARSTVA PRAVOSUĐA I UPRAVE U ŠK. GODINI 2022./2023.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 5. 7. 2022. 10:29

[više]

UPISI U PRVI RAZRED SREDNJE ŠKOLE

Autor: Vjekoslav Mauriček, 4. 7. 2022. 10:48

Poštovani roditelji i budući učenici Gospodarske škole Varaždin, upis u 1. razred školske godine 2022./2023., održat će se prema sljedećem rasporedu

 

A) u dvorani Gospodarske škole Varaždin:

 • Utorak, 12. 7. 2022. od 11:00 do 17:00 sati
 • Srijeda, 13. 7. 2022. od 9:00 do 15:00 sati

ili

B) roditelji, odnosno učenici mogu dokumentaciju učitati u sustav e-Upisa ili poslati u navedenim terminima za upis elektronskim putem

na način da potrebne dokumente popune, vlastoručno potpišu te ih skeniraju ili fotografiraju, učitaju u sustav e-Upisa i pošalju na e-mail škole: gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr

Molimo Vas da obavezno prilikom slanja dokumentacije e-mailom pošaljete broj telefona kako bismo Vas mogli kontaktirati u slučaju nepotpune dokumentacije.

Molimo Vas da prije učitavanja dokumentacije u sustav ili slanja e-mailom provjerite i ažurirate podatke o kontaktima (posebno brojeva telefona) u sustavu e-Upisi kako bismo Vas mogli kontaktirati u slučaju potrebe.

 

Dokumentacija potrebna za upis za varijantu A i varijantu B:

1. upisnica (ispisana iz Sustava z e-Upise, popunjena sa svim potrebnim podacima i vlastoručno potpisana od strane učenika i roditelja/skrbnika),

2. potvrda liječnika školske medicine za navedena zanimanja (ekonomist, poslovni tajnik, upravni referent, komercijalist, hotelijersko-turistički tehničar, turističko-hotelijerski komercijalist, prodavač i administrator), 

3. svjedodžba medicine rada za navedena zanimanja (kuhar i konobar)

4. ugovor o naukovanju za zanimanja kuhar i konobar sklopljen sa poslodavcima koji posjeduju licencu o naukovanju

5. privola za prikupljanje, obradu i objavu osobnih podataka učenika (popunjenu i vlastoručno potpisanu od strane roditelja/skrbnika), obrazac privole nalazi se u privitku ili se može popuniti u školi,

6. privola roditelja/skrbnika za odabir predmeta izborne, dodatne i fakultativne nastave koja se nalazi u privitku za pojedina zanimanja (roditelj/skrbnik vlastoručno se  potpisuje u polje uz naziv odabranog predmeta). Također se može popuniti u školi.

7. podaci o prijevozu - samo za učenike putnike (popunjen i potpisan od strane roditelja/skrbnika), obrazac se nalazi u privitku, ili ga mogu popunit u školi.

 

Učenici iz Ukrajine koji se žele upisati u 1. razred srednje škole u neki od programa Gospodarske škole Varaždin prema Odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja zamolbu za upis i dokumentaciju o prethodnom obrazovanju mogu donijeti u ponedjeljak 11.7.2022. u tajništvo škole u vremenu od 9:00 do 12:00 sati.

Upisno povjerenstvo Gospodarske škole Varaždin.

 

[više]

Državne prvakinje Petra Aračić i Nikolna Hižak na prijemu u Županijskoj palači

Autor: Vjekoslav Mauriček, 3. 7. 2022. 16:14

Učenice Gospodarske škole Varaždin Petru Aračić državnu prvakinju iz francuskoga jezika i dobitnicu Oskara znanja zaškolsku godinu 2021./2022. te Nikolinu Hižak državnu prvakinju u disciplini Tajničkog poslovanja su u srijedu 29.6.2022. godine primili župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, njegova zamjenica Silvija Zagorec, predsjednik Županijske skupštine dr. sc.Josip Križanić i proćelnik Upravnog odjela za prosvjetu kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek. 

Za sve prvake iz Varaždinske županije i njihove mentore te ravantelje osnovnih i srednih škola održan je prijem u atriju Županijske palače.

Učenicu Petru Aračić pratila je njena mentorica profesorica Kristina Kuščar, a Nikolinu Hužak njena razrednica Ivana Meštrić. Nikolinina mentorica koja ju je uspješno pripremila za natjecanje je Iva Vukotić.

Čestitke učenicama i mentoricama!

 

[više]

UČENICE NAŠE ŠKOLE U SKLOPU PROJEKTA RECEZA – REGIONALNI CENTAR ZABOK SUDJELOVALE NA LJETNOJ ŠKOLI GASTRONOMIJE I TURIZMA U POREČU

Autor: Vjekoslav Mauriček, 1. 7. 2022. 17:04

Ove godine ta se prilika ukazala hotelijerkama Hani Ipši, Heleni Mešnjak i Tanji Habijanec iz 3. G razreda, smjer Turističko-hotelijerski komercijalist. 

Zajedno s učenicima iz partnerskih strukovnih škola iz Zaboka, Bjelovara i Preloga bile su smještene u hotelskoj kući Valamar u Poreču te obilazile različite lokacije kako bi se educirale o vinima, destilatima, prženju kave, suvremenim tehnikama u kuharstvu, hotelskom poslovanju i dr.  

Uz sve to, imale su vremena i za kupanje te međusobno druženje. Učenice su se vratile pune dojmova i pozitivnih iskustava.

Za pregled fotografija kliknite na poveznicu više.

[više]

ODRŽANE RADIONICE IZ KUHARSTVA U ORGANIZACIJI UDRUGE ŠKMER, A U SKLOPU PROJEKTA RECEZA – REGIONALNI CENTAR ZABOK

Autor: Vjekoslav Mauriček, 1. 7. 2022. 16:59

Od 28. do 30. 6. 2022. godine u prostorijama kuharskog praktikuma Gospodarske škole Varaždin održane su kuharske radionice na kojima su sudjelovali naši nastavnici kuharstva Nevenka Bosilj i Alen Igrec te kuhari iz lokalnih ugostiteljskih objekata – Hotel Trakošćan, Gastrocom, UO Žman, Boem i dr. 

Radionice na temu Street food, Bijela riba – tehnike i Azijska kuhinja proveli su vrhunski kuharski šefovi – Petar Vlak i Željko Neven Bremec, članovi udruge Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija. 

Osim navedenih kuharskih radionica, u prostorijama projektnog partnera, Srednjoj školi Prelog održana je i vinska radionica na kojoj su sudjelovale nastavnice Jelena Erent i Željka Bačan. 

Za pregled fotografija kliknite na poveznicu više.

[više]

POZIV ZA UPIS U PROGRAM SREDNJOŠKOLSKOG OBRAZOVANJA ODRASLIH ZA ZANIMANJE POLICAJAC/POLICAJKA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 30. 6. 2022. 12:09

[više]

PROJEKT UČENIKA 2H: ANGLOSPHERE - NOVI ZELAND

Autor: Vjekoslav Mauriček, 29. 6. 2022. 09:22

Učenici 2H razreda u utorak, 21.06.2022. predstavili su rezultate svog projekta na engleskom jeziku, a pod vodstvom njihove profesorice engleskog jezika, Brankice Vrček.

Cilj projekta bio je upoznavanje učenika s kulturom Novog Zelanda kao zemlje engleskog govornog područja uključujući geografske karakteristike, povijest, umjetnost, sport, tradiciju i običaje, svakodnevicu, način života, zanimljivosti i sl.

Učenici su izradili plakat i prezentaciju kako bi se ostali učenici informirali o gore navedenim elementima kulture Novog Zelanda, te su organizirali i proveli Kahoot kviz kojim su učenici pokazali što su naučili o Novom Zelandu.

[više]

RASPORED DOPUNSKOG RADA I RAZREDNIH/PREDMETNIH ISPITA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 24. 6. 2022. 13:56

Gospodarska škola Varaždin
Varaždin, 23. lipnja 2022.

Dopunski rad održat će se 28., 29. i 30. lipnja 2022. te 1., 4., 5.,  6. i 7.  srpnja 2022. godine

 

 

 

SATNICA

1. SAT   7,30 – 8,15
2. SAT   8,20 – 9,05
3. SAT   9,10 – 9,55
VELIKI ODMOR: 9,55 – 10,10
4. SAT  10,10 – 10,55
5. SAT  11,00  - 11,45

 

RASPORED ODRŽAVANJA DOPUNSKOG RADA

PREDMET

RAZRED

VRIJEME ODRŽAVANJA

UČIONICA

Matematika

 

1.A, 1.E, 1.N

28., 29.  i 30. 6. 2022. od 7,30 do 10,55 sati

 

4

1., 4. i  5. 7.  2022.  od 7,30 do 10,55 sati

Matematika

 

1.P, 4.K

28., 29.  i 30. 6. 2022. od 7,30 do 9,55 sati

3

1. i 4. 7. 2022. od 7,30 do 9,55

Matematika

Gospodarska matematika

Matematika (fakultativna)

1.G, 1.H, 3.T, 3.V

28., 29.  i 30. 6. 2022. od 7,30 do 10,55 sati

5

1., 4. i  5. 7.  2022.  od 7,30 do 10,55 sati

Matematika u struci

Gospodarska matematika

Matematika

Matematika (fakultativna)

1.T, 2.G, 2.V, 3.G, 3.N

28., 29. i 30. 6. 2022. od 7,30 do 9,55 sati

2

4., i 5. 7. 2022. od 7,30 do 9,55 sati
6. 7. 2022. od 7,30 do 11,45 sati

Hrvatski jezik

3.G

28., 29. i 30. 6. 2022. od 10,10 do 11,45 sati

7

1., 4. i  5. 2022. od 10,10 do 11,45 sati
6. i 7. 7. 2022. od 7,30 do 10,55 sati

Engleski jezik I

Engleski jezik II

2.T, 2.V

28., 29. i 30. 6. 2022. od 10,10 do 11,45 sati

6

1. 7. 2022 od 7,30 do 9,55 sati
5. i 6. 7. 2022. od 7,30 do 9,55 sati

Tjelesna i zdravstvena kultura

2.E

4., 5., 6. i 7. 7. 2022. od 7,30 do 9,55 sati

Sportska dvorana

Praktična nastava u ugostiteljskom objektu

3.T, 3.V

6. 7. 2022. u 7,30 sati

12

Trgovačka praksa

2.P

6, 7. 2022. u 9,00 sati

12

 

                          Ravnateljica: mr. sc Jasminka Kelemen, dipl. inf.

 

Raspored polaganja razrednih/predmetnih ispita nalazi se u nastavku (više)!
 

[više]

NORVEŽANI, NIJEMCI I BELGIJANCI UPOZNALI SE S MOGUĆNOSTIMA OBRAZOVANJA ODRASLIH

Autor: Vjekoslav Mauriček, 23. 6. 2022. 11:41

U posjeti Varaždinskoj županiji u svibnju su boravili gosti iz Norveške, Njemačke i Belgije kako bi se upoznali s provođenjem obrazovanja odraslih u srednjim školama čiji je Županija osnivač. Studijski posjet sastojao se od sastanaka, konferencije, prezentacija, upoznavanja s novim metodama rada i poučavanja, praktičnih iskustava i razgovora s relevantnim dionicima s lokalne i regionalne razine te posjeta na licu mjesta škola i prostorija obrazovnih partnera. Aktivnost je dio ERASMUS+ projekta REGALE (Regional capacity for Adult Learning and Education) koji okuplja različite ustanove/udruge/organizacije za obrazovanje odraslih, regionalne i lokalne vlasti te sveučilišta i mreže iz čak deset europskih zemalja.

Obzirom da je naglasak posjeta bio na umrežavanju, razmjeni iskustva i upoznavanju s primjerima dobre prakse, obišle su se strukovne škole čiji je osnivač Varaždinska županija, a koje provode programe obrazovanja odraslih, budući Regionalni centri kompetencija i strukovni Centri izvrsnosti. Svoje programe obrazovanja odraslih, detaljno su predstavile Gospodarska škola Varaždin, Medicinska škola Varaždin, Strojarska i prometna škola Varaždin, Srednja strukovna škola Varaždin i Srednja škola Arboretum Opeka Marčan, a gosti su imali prilike obići i školske kabinete i praktikume. Kako Varaždinska županija veliku pozornost pridaje cjeloživotnom obrazovanju, pružajući specifične programe usavršavanja u području darovitosti i talenta, kroz međunarodnu konferenciju o razvoju talenata predstavila se i ustanova za obrazovanje odraslih Javna ustanova Europski centar za talente Hrvatska – Centri izvrsnosti Varaždinske županije.

[više]

Terenska nastava učenica 2. a u sklopu predmeta Ljudska prava

Autor: Vjekoslav Mauriček, 21. 6. 2022. 17:33

Odnos građana i vlasti, a posebno građana i policije je vječito otvoreno pitanje kojim se bave mnogi. Policiju građani čas hvale, a čas negoduju nad njihovom ulogom i radom.

U isto vrijeme, mi kao građani ne znamo kakav je policijski posao izvan okvira onoga što vidimo, a vidimo vrlo malo – naime, policija ima puno grana, zadaci svake od njih su složeni i bez njihovog obavljanja ne možemo zamisliti sigurnost zajednice.

Učenice 2. a su u sklopu predmeta Ljudska prava s nastavnicom Šteficom Erdec te s učenicima 3. b iz Srednje strukovne škole (koji se školuju za zanimanje tehničar zaštite osoba i imovine)  15. 06. posjetile PU varaždinsku s ciljem da si rasvijetle ulogu policije, njihove svakodnevne poslove i odnos prema građanima. Posebno ih je zanimalo što se zbiva u samoj policijskoj upravi.  

[više]

MOBILNOSTI UČENIKA GOSPODARSKE ŠKOLE VARAŽDIN U SKLOPU ERASMUS+ PROJEKATA PREDSTAVLJENE NA VIJEĆU UČENIKA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 21. 6. 2022. 07:54

U četvrtak, 9. lipnja, na Vijeću učenika naše škole, učenici sudionici triju nedavnih Erasmus+ mobilnosti prezentirali su predstavnicima razrednih odjela naše škole dva projekta u sklopu kojih su po tjedan dana boravili na mobilnostima u Engleskoj, Španjolskoj i Njemačkoj.

O njihovim aktivnostima već ste imali nedavno prilike čitati na mrežnim stranicama i društvenim mrežama naše škole, a ovoga puta, uz nekoliko fotografija s održanog Vijeća, donosimo vam i dva kratka video uratka koja je s kadrovima iz Londona i Španjolske izradila učenica 3.H razreda Tonka Papec.

[više]

Odluka o upisu učenika raseljenih iz Ukrajine u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2022./2023.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 20. 6. 2022. 16:40

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je 15.6.2022. Odluku o upisu učenika raseljenih iz Ukrajine u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2022./2023.

[više]

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U PRVI RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2022./2023.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 20. 6. 2022. 07:56

 

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U PRVI RAZRED SREDNJE ŠKOLE

U ŠKOLSKOJ GODINI 2022./2023.

 

 

[više]

PETRI ARAČIĆ URUČEN OSKAR ZNANJA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 14. 6. 2022. 22:41

Oskar znanja, najveće i najprestižnije priznanje učenicima u Hrvatskoj za njihove velike uspjehe na državnim i međunarodnim natjecanjima, ove se godine dodjeljuje 18.puta. Svojim uspjesima i rezultatima na državnim natjecanjima u znanju, glazbi i plesu Oskar znanja osvojilo je 353 učenika, a za pobjedu na međunarodnim natjecanjima Oskarom znanja nagrađeno je 40 učenika. Priznanje će biti uručeno i njihovim učiteljima i nastavnicima mentorima, koji su ih pripremali, pratili i motivirali za natjecanja.

Učenica Gospodarske škole Aračić osvojila je Oskar znanja osvojivši prvo mjesto na državnom natjecanju iz francuskoga jezika. Petru je za natjecanje pripremila mentorica profesorica Kristina Kuščar.

Petri je nagrada uručena 14.6.2022. godine na svečanosti u dvorani XV. gimnazije u Zagrebu.

Bravo Petra, bravo prof. Kuščar!

[više]

Na XXV. smotri učeničkih zadruga varaždinske županije naša Učenička zadruga Sunce osvojila 2. mjesto

Autor: Vjekoslav Mauriček, 14. 6. 2022. 08:34

10.6.2022. održana je XXV. smotra učeničkih zadruga varaždinske županije u Osnovnoj školi Visoko.

Učenička zadruga Sunce 🌞 osvojila je 🥈 mjesto i time se plasirala na državnu smotru koja će se održati u rujnu u Vinkovcima.

Našu zadrugu  predstavila je učenica 2.G razreda Sabina Bećirović dok je praktičan dio izvodila učenica 2.V razreda Marija Šimunić.


Zahvaljujemo svim nastavnicima koji su doprinijeli u pripremi smotre, posebice mentoricama Nevenka Vukašinović i Andrijana Herceg.

[više]

NASTAVAK SURADNJE GOSPODARSKE ŠKOLE VARAŽDIN I HRVATSKOG NARODNOG KAZALIŠTA U VARAŽDINU

Autor: Vjekoslav Mauriček, 9. 6. 2022. 17:46

U četvrtak 9.6.2022. Gospodarsku školu Varaždin posjetile su intendantica Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu gospođa Senka Bulić i gospođa Gordana Damjanić iz odjela propagande. Tema sastanka bio je nastavak suradnje učenika i profesora Gospodarske škole Varaždin i Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu. 

Gospođa Bulić naglasila je važnost oblikovajna kazališne kulture učenika srednješkolskog uzrasta te su u tom smjeru definirane aktivnosti suradnje u školskoj godini 2022./2023.. Dogovorene aktivnosti bit će sastavni dio Razvojnog plana škole i Godišnjeg plana i programa rada škole za školsku godinu 2022./2023. koje uključuju organizirani posjet učenika kazalištu i praćenje događanja u kazalištu prema repretoaru u dolazećoj sezoni.

[više]

PETRA ARAČIĆ DOBITNICA OSKARA ZNANJA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 7. 6. 2022. 17:58

Petra Aračić, učenica 4.H razreda Gospodarske škole Varaždin ovogodišnja je dobitnica Oskara znanja za srednje škole. Nagradu Oskar znanja dodjeljuje Agencija za odgoj i obrazovanje pobjednicima na državnim i međunarodnim natjecanjima, a Petra je državna prvakinja iz francuskog jezika. Petrina mentorica koja ju je pripremila za natjecanje je profesorica njemačkog i francuskog jezika Kristina Kuščar.

Nagrada će Petri biti uručena na svečanoj podjeli u utorak 14.6.2022. godine.

Neka ova nagrada bude motivacija učenicima i njihovim mentorima za pripremu i sudjelovanje na natjecanjima znanja.

Iskrene čestitke Petri i profesorici Kuščar!

 

[više]

Svjetski dan zaštite okoliša Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 7. 6. 2022. 08:52

Stručno vijeće priprodne grupe predmeta zajedno s učenicima obilježili su Svjetski dan zaštite okoliša. Od 30.svibnja do 07.lipnja na satovima razrednika učenici su informirani o važnosti prirode i okoliša. Kroz projekt ukazivalo se na lokalne i globalne probleme zagađenosti planeta Zemlje te se pozitivno djelovalo na ekološku osviještenost učenika i djelatnika. Učenici su napravili prezentacije i referate i na taj način podigli svijest o važnosti zaštite okoliša.

[više]

URUČENE DSD2 DIPLOME

Autor: Vjekoslav Mauriček, 2. 6. 2022. 13:39

Ravnateljica Gospodarske škole Varaždin Jasminka Kelemen čestitala je učenicima četvrtih razreda (Luki Salihoviću, Valentini Car, Ani Pintarić, Nini Vuković, Tini Njegovec te Valeriji Levanić) na uspješno položenom DSD2 ispitu. Diplome i prigodne poklone uručila im je njihova mentorica prof. njemačkog jezika Marinka Klarić Zavrtnik.

[više]

Plesni uspjeh naše učenice Viktorije Ptiček iz 4.H

Autor: Vjekoslav Mauriček, 2. 6. 2022. 12:09

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak u utorak, 31. svibnja u Županijskoj palači primio je sportaše Plesnog kluba Takt, među njima i učenicu 4.H razreda Gospodarske škole Varaždin Viktoriju Ptiček, koja je ove godine sudjelovala na dva državna prvenstva. 
Na državnom prvenstvu RH u standardnim plesovima održanom 12.2.2022. Viktoria je osvojila brončanu medalju u solo kategoriji, nakon čega je također uslijedila bronca na državnom prvenstvu RH u latinsko-američkim plesovima, održanom 26.3. 2022. Ove godine slijedi još jedno državno prvenstvo u kombinaciji svih deset plesova 11. lipnja u Osijeku. Viktoriji želimo puno uspjeha!

[više]

POZIV UČENICIMA ZA NASTAVAK OBRAZOVANJA U STATUSU REDOVITOG UČENIKA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 2. 6. 2022. 10:56

Pozivaju se učenici koji u roku od dvije godine od završetka trogodišnje strukovne škole žele nastaviti daljnje školovanje u Gospodarskoj školi Varaždin u statusu redovitog učenika za:

- strukovnu kvalifikaciju/zanimanje KOMERCIJALIST (Obrazovni sektor: EKONOMIJA,TRGOVINA I POSLOVNA  ADMINISTRACIJA) i za

- strukovnu kvalifikaciju /zanimanje TURISTIČKO-HOTELIJERSKI KOMERCIJALIST (Obrazovni sektor TURIZAM I UGOSTITELJSTVO) da podnesu pismeni zahtjev za nastavak obrazovanja do 5. srpnja 2022. godine.

Obrazac zahtjeva preuzmite na poveznici.

Tekst Poziva možete pročitati ovdje.

[više]

UČENICI GOSPODARSKE ŠKOLE VARAŽDIN SUDJELOVALI NA ERASMUS+ MOBILNOSTI U NJEMAČKOJ

Autor: Vjekoslav Mauriček, 1. 6. 2022. 11:58

Od 16. do 22. 5. 2022. u sklopu Erasmus+ projekta „Živi svjedoci prošlosti“ šestero učenika naše škole (Dolores Rundek, Lucija Koviničić, Viktorija Ivanušić, Borna Grdak i Patrik Štefan iz 3.N te Frank Klarić iz 1.G) boravilo je na mobilnosti u njemačkoj saveznoj republici Hessen, a s njima su u pratnji bili i voditelj i koordinator projekta prof. Marko Godinić te školska psihologinja Romana Grđan. Naši učenici su tjedan dana, zajedno sa svojim kolegama iz partnerskih škola IES Sant Marçal (Balearsko otočje) i IES Emilio Perez Piñero (Calasparra) iz Španjolske te The Howard School (Rainham) iz Engleske, boravili u obiteljima učenika škole domaćina Otto-Hahn-Schule iz Hanaua, grada 20-ak kilometara udaljenog od Frankfurta na Majni, a najpoznatijeg kao rodnog mjesta poznatih njemačkih književnika, braće Jacoba i Wilhelma Grimma. Učenici su u sklopu posjeta imali iz prve ruke priliku vidjeti i osjetiti kako funkcionira školski sustav u Njemačkoj, kao i iskusiti život u njemačkim obiteljima, te posjetiti i doživjeti obližnje turističke znamenitosti, poput grada Frankfurta na Majni, živopisnog gradića Rüdesheima te vožnju brodom po rijeci Rajni uz krajolike prepune prirodne i kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a, a kroz druženje i zajedničke aktivnosti upoznati i svoje vršnjake iz triju država te sklopiti brojna poznanstva, od kojih su neka postala i prava prijateljstva. Čitavo vrijeme učenici vrijedno rade i na ostvarenju ciljeva projekta, čiji se konačni rezultati očekuju tijekom iduće školske godine. Naša škola i učenici sudionici projekta će početkom iduće školske godine (u listopadu) biti domaćini treće po redu mobilnosti u sklopu projekta te će tom prilikom uzvratno ugostiti svoje kolege iza partnerskih škola, dok nas tijekom zime i proljeća iduće godine očekuju i završne mobilnosti kod naših španjolskih partnera.

[više]

MELANI LESKOVAR za osvojenu zlatnu medalju na državnom natjecanju u disciplini - Tajničko poslovanje dobila nagradu Rotary Cluba Varaždin

Autor: Vjekoslav Mauriček, 30. 5. 2022. 20:15

Na svečanosti u Velikoj skupštinskoj dvorani Varaždinske županije Rotary Club Varaždin je u četvrtak 26.4.2022. godine, najboljim učenicima i studentima dodijelio ovogodišnje Nagrade za izvrsnost. Ovo priznanje varaždinskih rotarijanaca primilo je 27 učenika i studenata iz Varaždinske županije.

Nagrada za izvrsnost Rotary Cluba Varaždin, najdugovječnija je rotarijanska priredba ovakve vrste u našoj zemlji, kojom ovaj Rotary klub nastoji promicati izvrsnost u našoj zajednici te nagrađivati najbolje učenike srednjih škola i najizvrsnije studente visokoškolskih ustanova.

Naša učenica Melani Leskovar, sada već studentica, primila je nagradu za osvojenu zlatnu medalju na državnom natjecanju u diciplini Tajničkog poslovanja. Za natjecanje je Melani pripremala profesorica Iva Vukotić koja je nazočila svečanosti dodjeli nagrade.

[više]

3. mjesto na državnom natjecanju Poslovni izazov

Autor: Vjekoslav Mauriček, 26. 5. 2022. 09:32

U organizaciji Europske poslovne škole Zagreb (EBUS) održano je državno natjecanje Poslovni izazov 2022. te su u polufinalu sudjelovale učenice 3.K razreda Magdalena Horg, Lara Kovačić i Lara Dragičević, mentorica Iva Vukotić, učenici 4.K razreda David Martinec, Amalija Petrinec i Patricija Žganec, mentorica Olgica Nikolić, dok su u finalu sudjelovale učenice 4.E razreda Petra Vincek i Lana Đuras te Damjana Petovar i Rebeka Brlek koje su osvojile 3.mjesto i tako se plasirale na međunarodno natjecanje Poslovni izazov Zapadnog Balkana koje će se održati 31. svibnja i 1. lipnja 2022., online, mentorica Jasminka Prstec.

[više]

Gospodarsku školu Varaždin posjetio dopredsjednik AEHT

Autor: Vjekoslav Mauriček, 24. 5. 2022. 12:44

Gospodarsku školu Varaždin danas je posjetio Remco Koerts, dopredsjednik Europskog udruženja hotelijerskih i turističkih škola (AEHT), te ravnatelji nekoliko srednjih škola iz Hrvatske koje su također članovi ovog udruženja.

Učenička zadruga Sunce i učenice koje se školuju za zanimanje hotelijersko-turistički tehničar za ovu su priliku pripremile prezentaciju kojom su predstavile školu, grad Varaždin i Varaždinsku županiju.

Na radnom sastanku dopredsjednika AEHT-e s ravnateljima bilo je riječi o nastavku aktivnosti koje se provode u sklopu udruženja.

Gospodarska škola Varaždin redovito sudjeluje u aktivnostima koje organizira AEHT, a posljednje su naše učenice sudjelovale u ožujku na međunarodnom natjecanju iz turizma i ugostiteljstva, održanom u Italiji. AEHT organizira takve aktivnosti s ciljem promicanja turističkih zanimanja u obrazovanju

[više]

SEMINAR "HOLOKAUST KAO POČETNA TOČKA"

Autor: Vjekoslav Mauriček, 24. 5. 2022. 09:32

U Sarajevu se od 11.-13.svibnja 2022. održao seminar za nastavnike „Holokaust kao početna točka“ na kojem je sudjelovala Biserka Zajec, prof. Seminaru je prisustvovalo 40 nastavnika iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske a organizirao ga je Memorijal de la Shoah iz Pariza u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje. Nastavnici su se imali priliku stručno usavršavati na predavanjima i radionicama a neke od tema bile su: holokaust u bivšoj Jugoslaviji, rodno nasilje u holokaustu, IHRA preporuke za poučavanje i učenje o holokaustu, genocid nad Romima u NDH i Nedićevoj Srbiji, kultura sjećanja, spomenici i memorijalizacija. Nastavnici su također imali priliku sudjelovati u vođenom obilasku grada Sarajeva uz naglasak na židovsku povijest grada. Seminar je vodila Loranda Miletić, viša savjetnica za povijest iz AZOO-a i Bruno Boyer, organizator iz Memorijala de la Shoah iz Pariza. Otvorenje seminara bilo je vrlo svečano uz pozdravni govor francuske veleposlanice u Sarajevu Christine Toudic koja je ugostila sve uzvanike na kraju prvog dana seminara na koktelu u svojoj rezidenciji.

[više]

UPISI U PRVI RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2022./2023.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 23. 5. 2022. 15:35

Temeljem Odluke o upisu učenika u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2022./2023. Gospodarska škola Varaždin upisuje:

- EKONOMIST (20 učenika)

- POSLOVNI TAJNIK (20 učenika)

- UPRAVNI REFERENT (20 učenika)

- KOMERCIJALIST (20 učenika)

- HOTELIJERSKO-TURISTIČKI TEHNIČAR (20 učenika)

- TURISTIČKO-HOTELIJERSKI KOMERCIJALIST (20 učenika)

- PRODAVAČ (20 učenika)

- KUHAR JMO (20 učenika)

- KONOBAR JMO (20 učenika)

- ADMINISTRATOR (10 učenika)

 

 

 

Upišite se u našu školu

gdje ćete dobiti širok spektar znanja i kvalitetne predavače,

a samim time i kvalitetno obrazovanje!

 

 

[više]

POSJET UPRAVNIH REFERENATA I POSLOVNIH TAJNIKA USTAVNOM SUDU REPUBLIKE HRVATSKE

Autor: Vjekoslav Mauriček, 19. 5. 2022. 21:53

Učenici četvrtih razreda Gospodarske škole Varaždin smjera Upravni referent i Poslovni tajnik posjetili su 19.5.2022. godine Ustavni sud Republike Hrvatske. Posjet je dogovorila Katica Kalogjera Novak, naša dosadašnja ravnateljica koja je sa sadašnjom ravnateljicom Jasminkom Kelemen te nastavnicama strukovnih predmeta s područja prava Darinkom Jezidžić, Šteficom Erdec i Gordanom Kukina Balun bila u pratnji učenika u Ustavnom sudu.

Ustavni sud nije sud u klasičnom smislu. Njega se često naziva „četvrtom vlasti“ ili „međuvlasti“ i  učenicima nije jednostavno shvatiti što, na čiju inicijativu i na koji način taj sud radi – organizirana terenska nastava je imala svrhu pomoći rasvijetliti ulogu tog suda u našoj zemlji te potaknuti učenike na zainteresiranost za zadaće vlasti, aktivno građanstvo  i korištenje mehanizama zaštite njihovih prava.

[više]

ZAVRŠEN ETWINNING PROJEKT "BEST ENGFEST"

Autor: Vjekoslav Mauriček, 19. 5. 2022. 12:57

Učenici 3. N razreda koji su ove školske godine sudjelovali u međunarodnom projektu „Best EngFest“ sa svojom mentoricom Biserkom Zajec, prof. uspješno su priveli svoje projektne aktivnost kraju. U projektu je sudjelovalo 15 nastavnika i 157 učenika iz Turske, Italije, Francuske i Slovačke. Ciljevi ovog projekta bili su razvoj jezičnih vještina engleskog jezika uz korištenje tehnologije, usavršavanje digitalnih vještina i medijske pismenosti, razvoj svijesti o globalnom zatopljenju te novi europski Bauhaus. Učenici su tijekom projekta održali mnoge suradničke sastanke s projektnim partnerima preko Zoom platforme gdje su na kraju svakog mjeseca prezentirali svoje radove. Neki od rezultata projekta bili su: izrada projektnog logo-a, video uradak o turističkim atrakcijama grada Varaždina, Canva prezentacija o medijskoj pismenosti, Google kviz o globalnom zatopljenju, video prezentacija rezultata kviza, haiku pjesme na temu važnosti vode u okolišu, akrostih o zaštiti okoliša, arhitektonski nacrt Zelene škole u 2 D alatu Floorplanner, umna mapa na temu zdrave prehrane, zajednička priča „Cyber Story“ te pravila prve pomoći. 

[više]

DELF - Diplôme d'études en langue française - Francuska jezična diploma

Autor: Vjekoslav Mauriček, 18. 5. 2022. 07:59

U ožujku ove godine naši su učenici pristupili polaganju  DELF - ispita, razine A1 i A2 (organiziranom u suradnji s Francuskom ambasadom i Francuskim institutom u Zagrebu) te ga svi vrlo uspješno položili (postotak riješenosti ispita iznosi od 73% do 92%). 

[više]

Concours général de français - Državno natjecanje iz francuskog jezika

Autor: Vjekoslav Mauriček, 18. 5. 2022. 07:46

Puli je od 4. do 6. svibnja 2022. održano državno Natjecanje iz francuskog jezika. Na državno se natjecanje plasirala naša učenica 4.H razreda Petra Aračić (mentorica Kristina Kuščar) te postigla izvrstan rezultat.

kategoriji D (strukovne škole) Petra je osvojila 1. mjesto te kao nagradu dobila dvotjednu stipendiju u Francuskoj, u jezičnom centru „Francophonia„ u Nici. 

[više]

WorldSkills Croatia 2022. - SJAJAN NASTUP UČENIKA GOSPODARSKE ŠKOLE VARAŽDIN

Autor: Vjekoslav Mauriček, 17. 5. 2022. 13:33

 

Učenici Gospodarske škole Varaždin postigli su izvrsne rezultate na državnom natjecanju WorldSkills Croatia 2022. Natjecali su se u čak pet disciplina, a to su Prodajne vještine, Tajničko poslovanje, Smotra vježbeničkih tvrtki, Poslovanje turističke agencije i Poslovanje recepcije hotela. Natjecanje se održalo na Zagrebačkom Velesajmu od 10. do 12. svibnja
2022. godine.

 

 

[više]

SEMINAR „POUČAVANJE ŽIDOVSKE POVIJESTI I HOLOKAUSTA NA ZAPADNOM BALKANU“

Autor: Vjekoslav Mauriček, 17. 5. 2022. 10:34

Ovaj seminar za nastavnike održao se u Splitu od 6.-8. svibnja 2022. u organizacije Centrope, neprofitnog, povijesnog židovskog instituta kojem je cilj očuvanje židovskih obiteljskih priča i fotografija 20. stoljeća iz srednje i istočne Europe i Balkana. Na seminaru su sudjelovale prof. Štefica Pokorny i Biserka Zajec, koje već duži niz godina aktivno sudjeluju u poučavanju o holokaustu na Gospodarskoj školi. Neke od tema zastupljenih na ovom seminaru bile su: korištenje balkansko-židovskih biografija, fotografija i video materijala za poučavanje lokalne židovske povijesti i holokausta, korištenje Centropine baze podataka, povijest židovskih zajednica u Hrvatskoj, židovsko groblje u Đakovu, Sefardska zajednica u Splitu. Nastavnici su također imali priliku posjetiti splitsku židovsku sinagogu i židovsko groblje.

 

[više]

DAN ETWINNINGA I DAN EUROPE

Autor: Vjekoslav Mauriček, 17. 5. 2022. 10:10

U ponedjeljak 9.5.2022. učenici naše škole obilježili su Dan eTwinninga i Dan Europe. Učenici 3.N razreda koji ove školske godine sudjeluje u eTwinning projektu „Best EngFest“ sudjelovali su u raznim aktivnostima sa svojom mentoricom prof. Biserkom Zajec na satovima engleskog jezika. Učenici su pogledali video na temu eTwinninga i Dana Europe te su nakon toga provjerili svoje znanje kroz Kahoot kviz. Učenici 3. N razreda su se također sastali s učenicima svojih eTwinning partnerskih škola iz Turske, Italije i Francuske na Zoom sastanku gdje su predstavili svoje radove izrađene tijekom eTwinning projekta „Best EngFest“. Učenici 2. N razreda su sa svojom mentoricom Šteficom Pokorny izradili digitalne plakate na temu Dana Europe na satu SRZ-a.

[više]

7. SAJAM VJEŽBENIČKIH TVRTKI, 5. SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA I MALI GASTRO

Autor: Vjekoslav Mauriček, 13. 5. 2022. 14:03

3.5.2022. u dvorani Gospodarske škole Varaždin održan je 7. sajam vježbeničkih tvrtki i 5. sajam učeničkih zadruga te je u sklopu projekta Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Zabok uspješno održan Mali Gastro.

Prezentacijom ugostiteljskih zanimanja, prvenstveno kuhar i konobar, te kroz aktivnosti partnerskih škola, u Gospodarskoj školi Varaždin u utorak 3. svibnja održan je tradicionalni susret učenika srednjih ugostiteljskih škola sjeverozapadne Hrvatske pod nazivom „Mali Gastro“, na kojem je više od stotinjak učenika uz mentoriranje svojih nastavnika predstavilo vještine naučene na strukovnim vježbama i praktičnoj nastavi. Ova manifestacija dio je aktivnosti europskog projekta ReCeZa - Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Zabok, koji obuhvaća partnerske strukovne škole Gospodarsku školu Varaždin, Srednju školu Prelog i Turističko-ugostiteljsku i prehrambenu školu Bjelovar.

[više]

Mreža čitanja - nacionalna razina

Autor: Vjekoslav Mauriček, 13. 5. 2022. 13:54

Tko se još boji petka 13.? Baš taj dan odabran je  za nacionalnu razinu natjecanja Mreža čitanja.

Učenice Paola Milec, 3.h i Viktorija Ivanušić, 3.n postigle su  izuzetno zapaženi rezultat u kvizu Mreža čitanja, plasirajući se na sve tri razine kviza (školsku, regionalnu i nacionalnu), i tako svjedočile  još jednom u nizu primjera poticanja čitanja iz naše školske knjižnice.


                          

[više]

Predstavljanje preddiplomskog stručnog studija IT-a

Autor: Vjekoslav Mauriček, 12. 5. 2022. 09:58

Poštovani,

Pozivamo Vas i Vaše učenike na predstavljanje preddiplomskog stručnog studija IT-a u ponedjeljak 16.5.2022. godine u 18:00 sati na Visokoj školi za informacijske tehnologije (VSITE), Klaićeva 7, Zagreb, u predavaonica 5 ili online.

Program
 predstavljanja

 • predstavljanje preddiplomskog stručnog studija informacijskih tehnologija na VSITE-u
 • upoznavanje sa smjerovima studija
 • mogućnosti i podrška za studente
 • razgovor s alumnijima VSITE-a

Za sudjelovanje potrebno je popuniti kratki prijavni obrazac: https://forms.office.com/r/UZfGCerJzA
Hvala i veselimo se Vašem dolasku.

Srdačan pozdrav

[više]

Učenice i nastavnice Gospodarske škole Varaždin u Španjolskoj

Autor: Vjekoslav Mauriček, 12. 5. 2022. 09:53

U okviru Erasmus+ projekta Arts for future, nastavnice Gospodarske škole Varaždin Irena Ipša i Renata Mađarić i učenice Jasmina Kramarić, Klara Mihin, Laura Lacković, Tonka Papec i Marija Roginek od 2. do 6 svibnja 2022. godine sudjelovale su u kratkoročnoj aktivnosti učenja, podučavanja i osposobljavanja u partnerskoj školi IET Tirant lo Blanc u španjolskom gradu Elche. U aktivnostima su sudjelovale i partnerske škole iz Njemačke, Grčke i Švedske.

Jedan je od ciljeva projekta podizanje svijesti učenika o zaštiti okoliša te uporaba otpada u stvaranju umjetničkih djela. Aktivnosti projekta uključivale su prezentacije i radionice o održivom razvoju, zaštiti oceana i CO2 otisku. Učenici španjolske škole prikupljali su otpadne materijale različitih boja pomoću kojih su na jednoj od radionica sudionici izradili replike slika poznatih slikara. U drugoj su radionici učenici reciklirali papir i karton u koji su umetnuli sjemenje biljaka. Na tom su recikliranom papiru učenici napisali pisma koja su međusobno razmijenili, a male komadiće papira sa sjemenjem posadili su u školskom vrtu. Jedan od zadataka bio je obaviti kupovinu na lokalnoj tržnici s naglaskom na odabiru lokalnih, kvalitetnih organskih namirnica od kojih su učenici kuharstva škole domaćina pripremili tradicionalno jelo: paellu.

Grad Elche poznat je po „street art“ umjetnosti tj. šetalištu uz rijeku koje je ukrašeno grafitima kao i po 2,5 kilometara dugom šetalištu „Palmeral“ na listi UNESCO-ove baštine. Palme su zaštićena vrsta te ih u gradu ima oko 200 000. Učenici i nastavnici imali su priliku razgledati ove i ostale povijesne znamenitosti uz stručno vodstvo.

Organizirana je i stručna posjeta gradu Valenciji u kojoj su učenici uz pomoć studenata turizma i umjetnosti obišli najvažnije povijesne znamenitosti te lokalitete „street art“ umjetnosti u centru grada. U „Gradu umjetnosti i znanosti“ koji je zapravo futurističko remek djelu španjolskog arhitekta Calatrave pogledali su edukativni film o zaštiti oceana.

Projektne mobilnosti nastavljaju se u rujnu kada će domaćin biti Gospodarska škola Varaždin.

[više]

3. humanitarna utrka grada anđela – poziv na sudjelovanje

Autor: Vjekoslav Mauriček, 10. 5. 2022. 09:58

u subotu, 14. svibnja, Varaždinom će se ponovo trčati s humanitarnim ciljem na umu.

Humanitarna utrka grada anđela ove je godine posvećena žrtvama obiteljskog nasilja, ženama i djeci, koje su pretrpjele nasilje.

Nažalost, stupce crne kronike i dalje pune tragični slučajevi nasilja u obitelji, često i s najgorom posljedicom.

Varaždin ima Dom za žrtve obiteljskog nasilja „Utočište Sv. Nikola“ gdje one mogu pronaći privremeni smještaj.

Kako bi njegovim korisnicima barem malo olakšali život, ove će godine sredstva prikupljena u utrci biti za njih. 

O prijavi na utrku.

[više]

9.5.2022. Dan Europe - "Bio catering"

Autor: Vjekoslav Mauriček, 10. 5. 2022. 06:19

Dana 9.5.2022. U Wespas Space obilježen je Dan Europe u kojem su sudjelovali naši učenici u sklopu radionice "Bio catering".

Na Dan Europe prisjećamo se Schumanove deklaracije, koja je potpisana 9. svibnja 1950. Osiguravanje dugoročnog mira u poslijeratnoj Europi bio je već tada ambiciozan cilj Europske unije kakvu poznajemo danas. Važnost nastojanja da se održi mir u Europi danas je opet u prvom planu, kad izražavamo naše jedinstvo i solidarnost s Ukrajinom.

Osim navedene radionice učenici su i imali mogućnost sudjelovati na različitim panelima vezanim uz Europu i mlade s obzirom na to da je 2022. proglašena godinom mladih.
[više]

Postani pilot drona! Edukacija za pilote budućnosti

Autor: Vjekoslav Mauriček, 9. 5. 2022. 09:52

U ponedjeljak u 9.00h u školskoj knjižnici održana je interaktivna prezentacija Dron Pilot Academy

u organizaciji FOI-a koji su učenike upoznali s osnovama leta, uvjetima leta, kako sigurno i odgovorno letjeti, načinima primjene bespilotnih letjelica, pravnim okvirom za bespilotne letjelice u RH i EU, multimedijom za bespilotne letjelice, tehnikama leta i letačkim manevrima.

Interaktivna edukacija traje 30 sati, sastoji se od dva modula koji se izvode u Varaždinu i terenski dio na Črešnjevu.

[više]

OBILJEŽEN JOM HAŠOA, DAN SJEĆANJA NA HOLOKAUST

Autor: Vjekoslav Mauriček, 5. 5. 2022. 13:13

U sklopu projekta „Holokaust“ učenici 3. N razreda su sa svojom mentoricom Biserkom Zajec, prof. obilježili Jom Hašoa,  izraelski dan komemoracije za približno šest milijuna Židova koji su stradali u Holokaustu. Ove godine Jom Hašoa pada 28. travnja. Učenici su sudjelovali u radionici na kojoj su pogledao video „Rifka i Elvira“ na mrežnim stranicama Centrope. Centropa je neprofitni, povijesni židovski institut kojem je cilj očuvanje židovskih obiteljskih priča i fotografija 20. stoljeća iz srednje i istočne Europe i Balkana. Učenici su također posjetili kazališnu predstavu „Kadišl i nebeski putnici“ u utorak 26. travnja. Ova predstava je hommage stradalim Židovima u Hrvatskoj tijekom 2. svjetskog rata.

[više]

MORH se predstavio maturantima

Autor: Vjekoslav Mauriček, 4. 5. 2022. 10:19

 

U školskoj knjižnici u srijedu (04. svibnja 2022.) naši maturanti upoznali su se s MORH-om i njihovom najavom programa  Prihvati izazov - postani vojnik hrvatske vojske.

 

                         

[više]

Projekt "Lass uns die beste Kunstwerke unsere Städte" - završne aktivnosti

Autor: Vjekoslav Mauriček, 3. 5. 2022. 12:40

U današnjoj emisiji Vtv "Vekerica" objavljen je dio međunarodnog projekta "Predstavi umjetnička djela svojega grada" koje su za našu školu oblikovali učenici Sandra Borak, Tina Njegovec, Fabijan Matovinović, Jelena Štiber, Tea Harjač, Gabrijel Sokol i Ivana Prstec pod vodstvom profesorice Štefice Pokorny s projektnim partnerima učenicima iz srednje škole Slawno iz Poljske i njihovom profesoricom Dominikom Hubner Kubera, te učenicima iz grada Hatay iz Turske i njihovom profesoricom Lemiom Sert.

[više]

Dragi učenici, poštovani roditelji, poslovni partneri i djelatnici Gospodarske škole Varaždin

Autor: Vjekoslav Mauriček, 1. 5. 2022. 18:56

Na odlasku vam svima želim zahvaliti na zaista korektnoj i nadasve uspješnoj suradnji tijekom mojih 14 godina ravnateljskog staža.

Hvala vam za sva uspješna zajednička postignuća, hvala što smo timskim radom postigli vrijedne i zapažene rezultate koji su  Gospodarsku školu učinili ne samo prepoznatljivom  na širem planu, već je i svrstali u društvo najuspješnijih škola u Republici Hrvatskoj.

Od srca hvala svim učenicima, bivšim i sadašnjima,  a posebno onima koji su sudjelovali na državnim, europskim i svjetskim natjecanjima, mnogobrojnim kulturnim događanjima, raznim projektima i razmjenama učenika, promoviravši time ne samo svoje znanje, talente i vještine, već i našu školu na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Iskreno zahvaljujem i svim našim učenicima koji po završetku  školovanja usvojeno znanje i vještine pokazuju i na tržištu rada, ponosni što su bili učenici Gospodarske škole Varaždin.

Svima vam želim mnogo zdravlja i sreće na osobnom, a  uspjeha i zadovoljstva  na poslovnom planu.

                                  Ravnateljica Gospodarske škole Varaždin

                                              Katica Kalogjera Novak

[više]

UČENICE I NASTAVNICI GOSPODARSKE ŠKOLE BORAVILI NA ERASMUS+ MOBILNOSTI U LONDONU

Autor: Vjekoslav Mauriček, 1. 5. 2022. 14:32

U sklopu Erasmus+ projekta „Živi svjedoci prošlosti“, u kojemu Gospodarska škola Varaždin sudjeluje zajedno s partnerskim školama Otto-Hahn-Schule Hanau iz Njemačke, IES Sant Marçal s Balearskog otočja u Španjolskoj, IES Emilio Perez Piñero, Calasparra, iz regije Murcia također u Španjolskoj te The Howard School, Rainham, iz regije Kent u Engleskoj, učenice 3.H i 3.N razreda Ema Hleb, Mihaela Žeger, Anamarija Popović, Tonka Papec, Tea Rožmarić i Dorotea Roginek boravile su od 8. do 15. travnja na mobilnosti u Londonu. Osim što su upoznale i družile se s učenicima iz partnerskih škola te tako sklopile nova poznanstva i prijateljstva, učenice su imale priliku iz prve ruke doživjeti i brojne znamenitosti Londona, kao što su Big Ben i Parlament, Buckinghamska i Kensingtonska palača, London Eye, Tower Bridge i Tower of London, Trafalgar Square, vožnja rijekom Temzom do Greenwich Parka i poznate zvjezdarnice kojom prolazi početni meridijan te brojne druge. O engleskoj i svjetskoj povijesti učenice su imale priliku ponešto naučiti posjetivši British Museum, Natural History Museum, Science Museum te National Gallery London, a u kazalištu Phoenix pogledale su i poznati mjuzikl Come From Away, kojemu se radnja bazira na povezanim događajima koji su zadesili mali kanadski gradić Gander nakon terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001. godine. S učenicima su u pratnji bili i profesori Marko Godinić i Irena Ipša, koji su boravak iskoristili za sastanke s profesorima partnerskih škola, na kojima su se dogovarale daljnje projektne aktivnosti, kao i priprema za sljedeću mobilnost koja će se održati već u svibnju ove godine u Njemačkoj.

[više]

„Nastavnici u poduzeća – Praksa za nastavnike“

Autor: Vjekoslav Mauriček, 29. 4. 2022. 19:33

U periodu od 19.4.2022. do 22.4.2022. naši nastavnici su sudjelovali na praktičnoj nastavi u sklopu projekta „Nastavnici u poduzeća – praksa za nastavnike“ koji je pokrenuo– Austrijski ured za vanjsku trgovinu u suradnji sa  Hrvatskom obrtničkom komorom, kako bi se ostvarila bolja povezanost sektora obrazovanja i gospodarstva. 

Cilj projekta je pružiti priliku nastavnicima strukovne nastave, pedagozima koji rade na profesionalnoj orijentaciji učenika te drugim zainteresiranim nastavnicima da odrade stručnu praksu u poduzeću. 

Svrha projekta je doprinijeti razvoju međusobnog razumijevanja i bolje suradnje između škola i poduzeća. 

Nastavnice kuharstva prof. Nevenka Bosilj i Mirjana Habek praktičan dio odradile su u kuhinji hotela Academia u Zagrebu, prof. ekonomske i turističke grupe predmeta Andrijana Herceg na recepciji hotela Canoopy by Hilton u Zagrebu, prof. ekonomske skupine predmeta Jasminka Prahić Biškup i Jasminka Prstec nastavničku praksu su obavile u poslovnicama SPAR u Čakovcu gdje su se susrele s procesom prijema robe i skupljanja ambalaže, odvajanjem otpada,  preradom voća i povrća, raznim komorama, planogramima i radom na blagajni, prof. Olgica Nikolić u Pevex d.o.o. poslovnici Varaždin.

[više]

Projekt "Lass uns die beste Kunstwerke unserer Städte"

Autor: Vjekoslav Mauriček, 25. 4. 2022. 13:20

U sklopu međunarodnog projekta "Prezentiraj umjetnička djela svojega grada-države učenici Gospodarske škole Varaždin predstavili su projekt, način rada i završne aktivnosti i u emisiji Vekerica!

https://fb.watch/cG34HxXz8J/

 

[više]

SEMINAR ZA NASTAVNIKE „MEETING MEMORIES: LEARNING FROM THE PAST TO CONFRONT DEHUMANIZATION TODAY“

Autor: Vjekoslav Mauriček, 25. 4. 2022. 10:05

Od 7. do 10. travnja u Ljubljani, Sloveniji, održao se međunarodni seminar „Meeting Memories: Learning from the Past to Confront Dehumanization Today”, u organizaciji Documente, Centra za suočavanje s prošlošću, na kojem je sudjelovala Biserka Zajec, prof. Ovaj seminar pružio je priliku nastavnicima iz Slovenije, Italije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije za susrete i razgovore o temama poučavanja o Holokaustu i kulturi sjećanja te o njihovim praksama i izazovima. Tijekom seminara nastavnici su naučili nove formalne i neformalne obrazovne metode, razmijenili primjere dobre prakse,  razvili nove materijale o tome kako pristupiti ovoj temi u školama i radu s mladima te su surađivali i umrežili se na međunarodnoj razini. Ovaj projekt je sufinanciran iz programa Europske Unije Europa za građane.

            

[više]

Logo za Erasmus+ projekt: Arts for future

Autor: Vjekoslav Mauriček, 24. 4. 2022. 14:19

Pogledajte pobjednički logotip Ivone Novak iz 4.H za Erasmus+ projekt: Arts for future te video u kojem ona objašnjava kako je nastala njezina ideja te nečin realizacije.

 

 
[više]

SRETAN USKRS!

Autor: Vjekoslav Mauriček, 13. 4. 2022. 13:37

[više]

Sveučilište Sjever predstavilo se našim maturantima

Autor: Vjekoslav Mauriček, 12. 4. 2022. 10:59

 

U utorak, 12.travnja 2022. u 10.00h u školskoj knjižnici Sveučilište Sjever predstavilo je svoje studijske programe. Poseban naglasak stavljen je na predstavljanje Odjela za logistiku i održivu mobilnost i Odjel za prehrambenu tehnologiju. 

[više]

Radionice u sklopu projekta "Budi mRAK, izbjegni rak"

Autor: Vjekoslav Mauriček, 12. 4. 2022. 10:37

U okviru javnozdravstvenog projekta udruge studenata medicine CroMSiC, u svim razrednim odjelima od 4. do 12. travnja 2022. godine, održane su radionice usmjerene na edukaciju učenika o prevenciji i cijepljenju protiv HPV-a.

Kroz interaktivne radionice učenici su saznali što je HPV i s kojim vrstama raka i bolesti se povezuje s naglaskom na važnost prevencije infekcije HPV-om.

Radionice je organizirala pedagoginja u suradnji s razrednicima, a provodili su ih studenti medicine.

[više]

Biser mora – međunarodni kulinarski festival - Učenice Gospodarske škole Varaždin osvojile 3. mjesto!

Autor: Vjekoslav Mauriček, 11. 4. 2022. 13:39

Međunarodni kulinarski festival „Biser mora“ jedan je od najambicioznijih projekata udruge ŠKMER. Projekt je osmišljen kao kuharsko natjecanje profesionalnih kuhara, slastičara, pizza majstora i  turističko ugostiteljskih škola (srednjih i viših). Osim natjecanja manifestacija uključuje master classove, cooking show-e, gastro izložbe, enološke radionice, prezentacija strane i domaće kuhinje, okrugle stolove i zabavni program. Manifestaciju poprate domaće i strane novinske i televizijske kuće i posjeti nekoliko tisuća ljudi. Našim učenicama i mentorici sudjelovanje na manifestaciji omogućio je projekt ReCeZa – Regionalni centar Zabok.

Na natjecanju u kuharstvu sudjelovale su učenice Gospodarske škole Varaždin, Marija Šimunić i Indira Pisačić, te osvojile izvrsno 3. mjesto u veoma snažnoj međunarodnoj konkurenciji. Njihova mentorica bila je Mirjana Habek.

Čestitamo našim učenicama i mentorici!

[više]

20. Međunarodni sajam vježbeničkih tvrtki

Autor: Vjekoslav Mauriček, 11. 4. 2022. 13:28

Na 20. Međunarodnom sajmu vježbeničkih tvrtki u online okruženju koji  je održan 30.3. 2022. u organizaciji Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski, učenice 4.E razreda Gospodarske škole Varaždin smjer ekonomist (Lana Đuras, Rebeka Brlek i Horvat Nikolina) VT Medolis d.o.o. osvojila je 2. mjesto u kategoriji Video uradak predstavljanje tvrtke.

Na sajmu je sudjelovalo 24. tvrtke iz  Hrvatske i inozemstva. Mentor učenicama je bila prof. Olgica Nikolić.

[više]

Studentski centar Varaždin

Autor: Vjekoslav Mauriček, 11. 4. 2022. 12:01

U ponedjeljak, 11.travnja 2022. u 10.00 u školskoj knjižnici predstavljen je rad Studentskog centra iz Varaždina. Naši maturanti su doznali sve o student servisu, smještaju i prehrani, natječajima, subvencijama, ugovorima. 

[više]

Dani hrvatskog kulinarstva – 12. Kamelija kup u Varaždinskim Toplicama

Autor: Vjekoslav Mauriček, 6. 4. 2022. 13:42

Četverodnevna manifestacija Dani hrvatskog kulinarstva započela je u ponedjeljak 4. travnja i održava se u kongresnoj dvorani Hotela Minerva, a kuhari i slastičari svoje su vještine, kreativnost i poznavanje tehnika odmjerili u nekoliko kategorija. Učenicima srednjih strukovnih škola pružila se prilika pred žirijem pokazati naučene tehnike i novi pristup kulinarskom izričaju natjecanjem u kategorijama 12. Kamelija kupa, a najbolji su osvojili vrijedne nagrade brojnih sponzora, između ostalog stipendije visokoga kulinarskog učilišta Aspira.

Na natjecanju su se predstavile tri učenice iz Gospodarske škole Varaždin pod mentorstvom prof. Nevenke Bosilj. Učenice 3.v razreda, smjera kuhar, Valerija Bunić i Dijana Ignac osvojile su 2. mjesto za slano jelo te učenica Izabel-Leona Kolman 4. mjesto u kategoriji slastice.

Čestitamo našim učenicama i mentorici!

[više]

DRŽAVNO PRVENSTVO U FUTSALU ZA SREDNJE ŠKOLE

Autor: Vjekoslav Mauriček, 5. 4. 2022. 11:06

Muška futsal ekipa Gospodarske škole Varaždin osvojila je 5. mjesto na Državnom prvenstvu srednjih škola u Poreču!

Na prvenstvu su nastupile 24 najbolje ekipe iz Republike Hrvatske, a za ŠSD „GOŠK“ su se natjecali:

1. Hrvoje Grđan

2. Ivan Levanić

3. Luka Čevra

4. Nikola Pintarić

5. Luka Stručić

6. Petar Dobrotić

7. Ivan Zdelar

8. Dino Hojnik

9. Adam Lušić

10. Martin Plavec Marković

Mentorica i voditeljica je bila Ana Oreški, prof. mentor.

U skupini su mladići igrali protiv ekipe iz Karlovca i iz Slavonskog Broda i izborili 1. mjesto te se tako plasirali u četvrtfinale prvenstva.

Moramo napomenuti da je član naše ekipe Martin Plavec Marković osvojio Fair play karton nakon što je čak tri puta protivnicima otišao po loptu koja je napustila teren kako bi ju stavio na mjesto za izvođenje kornera. Član tehničke komisije je primijetio Martinovu lijepu gestu te ga je sudac nakon utakmice nagradio „bijelim kartonom“.

Nakon kratkog odmora, mladići su odigrali utakmicu protiv Čakovca koja je zapalila cijelu dvoranu! Član tehničke komisije HŠŠS- a za futsal je izjavio da su dečki odigrali „ljepoticu“ od utakmice. Nakon što su gubili 3:1 par minuta prije kraja utakmice, naši dečki su dostigli rezultat „bombom“ Petra Dobrotića za 3:2. Za izjednačenje je zaslužan kapetan naše momčadi i golman Hrvoje Grđan koji je dao „euro- gol“ 9 sekundi prije kraja utakmice te je tako ekipa izborila penale (šesterce). Nakon neizvjesnih penala, naši dečki su na žalost izgubili 6:5.

Borili su se do samog kraja, ostavili su srce na terenu te su tijekom cijelih priprema, treninga,  županijskog natjecanja i na kraju Državnog prvenstva pokazali zajedništvo koje se rijetko viđa!!! Ponosni smo na njih te im od srca čestitamo!!!

BRAVO DEČKI!!!

[više]

Biserka Zajec, prof. sudjelovala je na seminaru za nastavnike „Past2Present4Future“ u organizaciji HERMES-a

Autor: Vjekoslav Mauriček, 4. 4. 2022. 08:41

U Zagrebu su se 18. i 19. veljače okupili profesori iz različitih dijelova Hrvatske kako bi sudjelovali na seminaru „Past2Present4Future“. Na ovom dvodnevnom seminaru 19 nastavnika imalo je priliku sudjelovati i dobiti pristup novim nastavnim materijalima koje je HERMES sa partnerima stvorio u okviru ovog projekta. Radi se o projektnoj inicijativi za osnaživanje kulture sjećanja mladih iz zemalja četiriju partnerskih organizacija: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Njemačke i Srbije. Cilj projekta bio je uključiti mlade u aktivnosti koje se bave sjećanjem i istraživanjem povijesnih i suvremenih dilema, s posebnim naglaskom na Drugi svjetski rat.

                               

[više]

Gastro radionica za maturante u organizaciji Visoke škole za menadžment i dizajn Aspira

Autor: Vjekoslav Mauriček, 1. 4. 2022. 09:01

31.3.2022. učenice završnog razreda, smjer kuhar; Izabel Leona Kolman i Laura Meštrić
sudjelovale su na gastro radionici za maturante u organizaciji Visoke škole za menadžment i
dizajn Aspira.

Učenice su sudjelovale na Masterclassu s temom tradicionalne kuhinje s modernom tehnikom, pod kulinarskom palicom chefa i člana žirija popularnog TV kulinarskog show-a Masterchefa, Damira Tomljanovića.

Vrijedne Izabel Leona i Laura upoznale su moderne tehnike u kulinarstvu, vrhunski
opremljen kuharski praktikum i barski prostor u sklopu praktikuma te su potaknute u razvoju svojih vještina u području buduće profesije.

[više]

UOČI USKRSA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 1. 4. 2022. 08:29

U ponedjeljak (04.travnja) u 19.00h putem poveznice zoom-a održano je predavanje i radionica za naše učenike. Profesorica Štefica Pokorny upoznala je učenike sa simbolima Uskrsa, uskrsnom tradicijom i običajima, posebnu pažnju posvetila je pisanici - simbolu  ponovnog rođenja čovjeka. Knjižničarka Barbara Dukarić pripremila je za učenike prigodni kviz od 10 pitanja na koja su učenici odgovorili i provjerili svoje znanje o najvećem kršćanskom blagdanu Uskrsu. Učenici su bili jako aktivni, marljivi i vrijedni u kvizu, te su sljedeći dan u knjižnici bili počašćeni čokoladama.

Sretan vam i blagoslovljen Uskrs!!!

[više]

Europski kviz o novcu 2022.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 30. 3. 2022. 18:47

Hrvatska udruga banaka tijekom Europskog tjedna novca 21. – 27. ožujka 2022., održala je treći puta „Europski kviz o novcu“ (eng. European Money Quiz), online natjecanje za timove učenika od 13 do 15 godina. Na kvizu je sudjelovalo više od 100 osnovnih i srednjih škola te više od 1100 učenika iz 68 različitih gradova diljem Hrvatske.

Europski kviz o novcu je projekt Europske bankovne federacije čiji je cilj učenjem i pripremama za kviz poboljšati financijsku pismenost djece i mladih diljem Europe. Spaja online učenje o osobnim financijama i natjecanje svih prijavljenih timova, iz različitih učionica u isto vrijeme.

Našu školu ove godine su predstavljali učenici 1.H razreda: Klara Jambrošić Barnjak, Lana Moharić, Iva Pernar, Sven Šmitlehner pod vodstvom profesora Ivana Bešenića.

Neovisno o održanom natjecanju, potiču se i svi ostali učenici da se okušaju u rješavanju kvizova za vježbu iz područja financijske pismenosti, znanja o novcu, matematike, sigurnosti na internetu, osnovnih znanja o Europskoj uniji i ostalih srodnih tema te provjere svoje znanje na https://www.hub.hr/hr/kvizovi-za-vjezbu-i-dodatne-informacije.

[više]

REZULTATI HUMANITARNE AKCIJE

Autor: Vjekoslav Mauriček, 30. 3. 2022. 09:25

Dragi učenici i nastavnici,

dana 18. ožujka, 2022. Vaša je pomoć dostavljena raseljenim  osobama iz Ukrajine putem Crvenog križa Varaždin. Hvala svim sudionicima i podržavateljima akcije!
 

"Ako ne možeš nahraniti stotinu ljudi, nahrani samo jednog čovjeka." (Majka Tereza)                                organizator akcije:
                              Štefica Pokorny, prof.

[više]

NAGRADA ZA NAJBOLJI VIDEO URADAK U ORGANIZACIJI NATJEČAJA HRVATSKIH VODA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 28. 3. 2022. 10:50

U okviru informativno – edukativnog natječaja Hrvatskih voda „Najmlađi za vode Hrvatske 2021. – 2022.“ posvećenog Svjetskom danu voda 2022. i temi „Podzemne vode: učinimo nevidljivo vidljivim“, učenice 4.E razreda Rebeka Brlek, Lana Đuras i Damjana Petovar su kreirale video uradak pod nazivom „Unaprijedite svoj kraj: Učinite nevidljivo vidljivim“ koji je u kategoriji razreda srednjih škola proglašen najboljim video zapisom. Na natječaju su sudjelovale i učenice Ema Huzjak i Maria Zeba, također iz 4.E razreda s digitalnim plakatom pod nazivom „Učinimo nevidljivo vidljivim“, te učenica Rebeka Brlek s pjesmom „Nevidljiva“. Mentorica svih učenica je Jasminka Prstec.

Videouradak pogledajte ovdje.

[više]

PLASMAN UČENICA GOSPODARSKE ŠKOLE VARAŽDIN NA DRŽAVNO NATJECANJE U DISCIPLINAMA POSLOVANJE RECEPCIJE HOTELA I POSLOVANJE TURISTIČKE AGENCIJE

Autor: Vjekoslav Mauriček, 24. 3. 2022. 12:23

U srijedu, 16.3.2022., naša škola bila je domaćin  natjecanja #Worldskills Croatia 2022. na međužupanijskoj razini u dvije discipline- Poslovanje recepcije hotela i Poslovanje turističke agencije. Gospodarsku školu Varaždin predstavljale su učenice 4. h razreda Petra Aračić i Nina Vuković.  Na natjecanju su sudjelovale učenice iz Srednje škole Zabok, Srednje škole Prelog, Trgovačke i ekonomske škole Čakovec, Srednje škole Topusko, Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole Samobor i Hotelijersko- turističke škole iz Zagreba.

U disciplini Poslovanje recepcije hotela natjecalo se 7 učenica koje su pokazale zavidno znanje i sposobnosti kod poslova prijema i odjave gosta, kao i kod rješavanja nepredvidivih situacija i odgovaranja na pisani upit gosta. U oštroj konkurenciji naša Petra je odlično odradila svoje zadatke te je osvojila 2. mjesto te se time plasirala na državno natjecanje.

U disciplini Poslovanje turističkih agencija 6 učenica je dobilo zadatak osmisliti turistički aranžman i prezentirati ga na engleskom jeziku, te uz to odgovoriti i na recenzije klijenata. Djevojke su pokazale da se dobro nose se izazovima te su zadatke iznimno kvalitetno obavile, a naša Nina je bila među onima koje su bile najbolje u tome te se tako s 2. mjestom plasirala na državno natjecanje koje će se održati u svibnju u Zagrebu.

Petri i Nini čestitamo na odličnom rezultatu te im želimo puno uspjeha u Zagrebu!

[više]

Učenice Gospodarske škole Varaždin sudjelovale na međunarodnom natjecanju iz turizma i ugostiteljstva u Italiji

Autor: Vjekoslav Mauriček, 22. 3. 2022. 11:25

U sklopu projektnih aktivnosti projekta ReCeZa – Regionalni centar Zabok, naše učenice sudjelovale su na timskom natjecanju Caroli Hotels - Tourism Competitions for European Hotel and Tourism Schools – 7th Edition u Gallipoliju, Italija; natjecanje se održalo od 16. do 19. ožujka 2022. godine.

Učenica 3. V razreda smjera Kuharica, Valerija Bunić natjecala se u disciplini Culinary arts (mentor prof. Nevenka Bosilj), dok se učenica 3. N razreda smjera HTT, Lorena Rogina natjecala u disciplini Hospitality (mentor, prof. Nataša Roginek). U pratnji učenica bio je koordinator projekta Saša Pokos.

Učenice su kao nagradu osvojile voucher za vikend smještaj u jednom od Caroli hotela, a ono mnogo važnije, mogućnost odrađivanja stručne prakse u trajanju mjesec dana!

Čestitamo učenicama i mentoricama.

[više]

OBAVIJEST UČENICIMA I RODITELJIMA – PROBNA DRŽAVNA MATURA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 19. 3. 2022. 10:38

Probni ispiti državne mature za učenike trećih i četvrtih razreda (četverogodišnjih smjerova) na Gospodarskoj školi održat će se prema rasporedu prikazanom u tablicama dolje.

Učenici su detaljne informacije o provedbi ispita dobili od ispitne koordinatorice i razrednika, a u slučaju nejasnoća mogu im se obratiti za pomoć.

Nastava za ostale razredne odjele odvijat će se redovno u školi uz zamjenu učionica, po potrebi, o čemu ćete biti naknadno obaviješteni.

Zahvaljujemo na razumijevanju i učenicima želimo puno uspjeha.

[više]

REZULTATI ŽUPANIJSKOG NATJECANJA IZ ŠPANJOLSKOGA JEZIKA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 19. 3. 2022. 10:31

PRVO MJESTO osvojila je PETRA ARAČIĆ!

Na županijskom natjecanju iz znanja španjolskoga jezika natjecale su se tri učenice 4.H razreda: Petra Aračić, Mateja Crnčić i Marta Maček pod mentorstvom profesorice Renate Mađarić. Natjecanje je održano u Drugoj gimnaziji Varaždin 14. Učenice su pokazale zavidno znanje i ostvarile sljedeće rezultate: 1. mjesto: Petra Aračić, 5. mjesto: Marta Maček, 7. mjesto: Mateja Crnčić.

Čestitamo!

[više]

Predstavljanje Visoke škole za menadžment i dizajn Aspira

Autor: Vjekoslav Mauriček, 17. 3. 2022. 10:51

U četvrtak, 17. ožujka 2022. u 10h u školskoj knjižnici održalo se predstavljanje Visoke škole za menadžment i dizajn Aspira. Predavanju su prisustvovali zainteresirani maturanti koji su ovom prilikom bili upoznati s onim što škola nudi. Najviše ih je zanimao smjer Gastonomije  i Međunarodni menadžment u hotelijerstvu i turizmu.

[više]

HUMANITARNA AKCIJA U GOSPODARSKOJ ŠKOLI VARAŽDIN

Autor: Vjekoslav Mauriček, 16. 3. 2022. 10:17

 

Dragi učenici i nastavnici,

   hvala Vam što ste se odlučili udružiti i svojom donacijom putem UNICEF-a podržati djecu i mlade Ukrajine kojima je potrebna pomoć!

   Vaša donacija omogućit će dostavu hitne humanitarne pomoći (deke, vodu, toplu odjeću za djecu, higijenske pakete, medicinske potrepštine i ostalo), te psihosocijalnu pomoć za ugroženu djecu.

  Od srca hvala na velikodušnosti i solidarnosti s djecom i mladima Ukrajine!


koordinatorica za UNICEF za Gospodarsku školu Varaždin
Štefica Pokorny

[više]

Međužupanijsko izlučno natjecanje „Prodajne vještine“-Monika Herceg učenica 3. P razreda osvojila 3. mjesto

Autor: Vjekoslav Mauriček, 15. 3. 2022. 19:37

Dana 9.3.2022. godine održano je Međužupanijsko izlučno natjecanje u disciplini „Prodajne vještine“. Natjecanje se odvijalo u Ekonomskoj i trgovačkoj školi u Čakovcu, a sudjelovalo je osam natjecatelja. Učenica 3.P razreda Monika Herceg pod vodstvom mentorice Jasminke Prahić Biškup pokazala je svoja znanja i vještine te je ostvarila odlično 3. mjesto te se plasirala na državno natjecanje koje će se održati u svibnju ove godine.

 

[više]

FINALE U FUTSALU ZA DJEVOJKE

Autor: Vjekoslav Mauriček, 14. 3. 2022. 19:02

U petak, 11.03.2022. godine održano je finale u futsalu za djevojke srednjih škola varaždinske županije. Učenice naše škole su ostvarile pravo nastupa u finalu te su tako igrale protiv najboljih u županiji.

Prvu utakmicu su igrale sa učenicama 2. Gimnazije Varaždin i nakon žestoke borbe izgubile 5:1. Drugu utakmicu su igrale sa učenicama 1. Gimnazije i izgubile, a učenice 1. Gimnazije su se plasirale na Državno prvenstvo. Naše djevojke su zauzele 3. mjesto u županiji. Čestitke!!!

Voditeljica ekipe bila je prof. Ana Oreški, a natjecale su se:

 1. Paula Škrlec
 2. Anamarija Fot
 3. Lana Jerešić
 4. Ema Hleb
 5. Leona Buljan
 6. Lana Koščak
 7. Kiara Sabati
 8. Paula Škrlec
 9. Helena Svetec
[više]

Održano izlučno natjecanje u disciplini TAJNIČKO POSLOVANJE

Autor: Vjekoslav Mauriček, 14. 3. 2022. 18:44

Dana 3. ožujka 2022. godine naša škola bila je domaćin izlučnog natjecanja u disciplini Tajničko poslovanje. Na izlučnom natjecanju sudjelovali su učenici 3. i 4. razreda smjera Poslovni tajnik i Upravni referent iz Gospodarske škole Varaždin, Upravne škole Zagreb, Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole iz Zadra, Srednje škole Zlatar, Srednje škole Koprivnica i Ekonomske škole Pula. 

Naša učenica Nikolina Hižak iz 4. a razreda, smjer Poslovni tajnik uz mentoricu Ivu Vukotić osvojila je 1. mjesto na izlučnom natjecanju i plasirala se na Državno natjecanje učenika strukovnih škola Worldskills 2022. Čestitamo na odličnom rezultatu i želimo joj puno sreće na državnom natjecanju!

 
[više]

Predavanje podvodom Dana svetog Patrika

Autor: Vjekoslav Mauriček, 11. 3. 2022. 18:13

Dragi učenici i poštovani nastavnici, povodom Dana Sv. Patrika prigodno predavanje  i radionicu će održati profesorice Zajec, B. i Pokorny, Š. na engleskom i hrvatskom jeziku putem zoom aplikacije u ponedjeljak 14.3.2022. s početkom u 17:00 sati.

Dobro došli!

[više]

Mreža čitanja - regionalna razina

Autor: Vjekoslav Mauriček, 11. 3. 2022. 13:07

U petak, 11. ožujka 2022. u 12 sati u školskoj knjižnici održala se regionalna razina natjecanja Mreža čitanja. Naše učenice Paola Milec (3.h) i Viktorija Ivanušić (3.n) postigle su zavidne rezultate i plasirale se na nacionalnu razinu koja će se održati početkom svibnja. Cure su i ovaj put pokazale koliko je čitanje in. Za ovu razinu kviza pripremale su se čitajući romane Jerka Mihaljevića Putar i parizer i Martine Vujčić Susjed. Za nacionalnu razinu čitat će još knjigu Jurice Pavičića Crvena voda.

[više]

Predstavljanje Sveučilišta Jurja Dobrile iz Pule

Autor: Vjekoslav Mauriček, 10. 3. 2022. 11:04

U četvrtak, 10. ožujka 2022. u 10h u školskoj knjižnici održalo se predstavljanje Sveučilišta Jurja Dobrile iz Pule. Predavanju su prisustvovali zainteresirani maturanti koji su ovom prilikom bili upoznati s načinom upisa, studijskim programima, projektima, stručnoj praksi, prehrani, stipendijama i  međunarodnoj suradnji koje nudi navedeno Sveučilište. 

[više]

UOČI DANA ŽENA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 4. 3. 2022. 16:18

Povodom Dana žena, o ženi s kršćanskog aspekta 07.03.2022. Š.Pokorny, prof. će održati online predavanje i radionicu za nastavnike i učenike s početkom u 20,00 sati.

Dobro došli!
 

[više]

HUMANITARNA AKCIJA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 3. 3. 2022. 12:28

Poštovani,

Zahvaljujemo Vam na Vašoj želji da pomognete ljudima u potrebi.

Kako bismo olakšali prikupljanje kao i distribuciju pomoći kreirali smo pakete sa sadržajem prehrambenih namirnica i higijenskim potrepštinama koje se prikupljaju i dijele. Molimo Vas da prikupljate samo artikle sa popisa.

Artikle s popisa prehrambenog paketa sakupljate u sve zajedno, a ostale pakete formirate po individualnim paketima u vrećice. Molimo Vas da formirane pakete obavezno označite. 

Specifikaciju paketa pogledajte ovdje.

[više]

Predavanje u sklopu projekta „Leadership“ održala je Marketa Laklija, mag.oec., zamjenica direktora u Vitrex d.o.o.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 1. 3. 2022. 18:06

O moći utjecanja na druge ljude, inspiriranja i usmjeravanja pojedinaca ili grupe prema postizanju željenih ciljeva odnosno edukativno predavanje o vodstvu Marketa Laklija, mag.oec., zamjenica direktora u Vitrex d.o.o. održala je predavanje 28.2.2022. putem Zoom aplikacije. Ono je bilo namijenjeno učenicima smjera prodavač i komercijalist te nastavnicima stručnih predmeta naše škole. Učenici su upoznati s načinima vođenja kao i o razlikama između menađera i vođe. Spomenute su razlike između nekadašnjeg pristupa vođenju i  novog pristupa vođenju. Opisani  su i različiti stilovi vođenja a sve je potkrijepljeno brojnim zanimljivim primjerima iz stvarnog života koji su se učenicima i najviše svidjeli. Donesen je i vrlo važan zaključak: „Važno je biti vođa a ne samo šef!“

[više]

NOVE UPUTE HZZJZ

Autor: Vjekoslav Mauriček, 28. 2. 2022. 11:31

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je nove upute Upute za sprječavanje i suzbijanje bolesti COVID-19 vezano uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022. kojima možete pristupiti putem poveznice.

 

[više]

Projekt "Predstavi reprezentativna umjetnička djela svojega grada"

Autor: Vjekoslav Mauriček, 25. 2. 2022. 10:06

u sklopu projekta "Predstavi reprezentativna umjetnička djela svojega grada", prof. Pokorny Š. će održati predavanje u ponedjeljak 28.02.2022. s početkom u 17,00 sati, u kojem će sudjelovati i učenici naše škole. Stoga nastavnike i učenike pozivamo na predavanje koje će se održati preko zoom aplikacije na njemačkom jeziku.

[više]

Procvjetali šafrani iz našeg Projekta Šafran

Autor: Vjekoslav Mauriček, 21. 2. 2022. 09:49

U dvorištu ispred naše škole procvjetali su žuti šafrani koje su učenici naše škole posadili u znak sjećanja na žrtve holokausta.

Projekt Šafran (The Crocus Project) na opipljiv način upoznaje mlade ljude s temom holokausta i podiže svijest o opasnostima diskriminacije, predrasuda i nesnošljivosti.


 

[više]

2. MJESTO NA FOTONATJEČAJU: Sjedim, čitam, slikam…

Autor: Vjekoslav Mauriček, 18. 2. 2022. 08:26

U organizaciji Knjižničarskog društva Varaždinske županije objavljen je natječaj Sjedim, čitam, slikam… čiji je cilj bio motivirati srednjoškolsku populaciju na dolazak i boravak u knjižnicama, promovirati važnost čitalačke i informacijske pismenosti, potaknuti kreativnost izražavanja te naglasiti edukativnu i zabavnu stranu čitanja. Od ukupno 36 pristiglih radova učenica Elena Vrbanec iz 3.C razreda osvojila je 2. mjesto s fotografijom Dobra knjiga, dobro jutro. Sa svojim fotografijama su na natječaju sudjelovali  i učenici Mihaela Puček i Ana Zidarić iz 3. E razreda te Goran Dukić, Valerija Patrčević i Petra Rođak iz 4. E razreda. Nagrađena autorica Elena Vrbanec je osvojila vrijedan poklon paket te godišnju članarinu u Gradskoj knjižnici i čitaonici „Metel Ožegović“ Varaždin. Mentorica svim učenicima bila je Jasminka Prstec.

Čestitke svima!

Nagrađena fotografija: Dobra knjiga, dobro jutro

[više]

Predstavljanje Međimurskog veleučilišta

Autor: Vjekoslav Mauriček, 15. 2. 2022. 11:24

U utorak, 15. veljače 2022. u 10h u školskoj knjižnici održalo se predstavljanje Međimurskog veleučilišta iz Čakovca. Predavanju su prisustvovali zainteresirani maturanti koji su ovom prilikom bili upoznati o ustrojstvu, upisima, odjelima, projektima, stručnoj praksi, prehrani, stipendijama i  međunarodnoj suradnji koje nudi navedeno veleučilište. 

[više]

Projekt Alice in the Wonderland

Autor: Vjekoslav Mauriček, 14. 2. 2022. 11:50

 

U petak, 11.veljače 2022. održan je projekt Alice in the Wonderland u kojem su sudjelovali učenici 4.e razreda pod mentorstvom profesorice Natalije Ređep. Učenici Luka Martinčević, Rebeka Brlek i Ema Huzjak obradili su i prezentirali projekt koji se bavio satirom engleskog društva u drugoj polovici 19. st. kroz djelo Lewisa Carolla.

[više]

Dan sjećanja na žrtve holokausta

Autor: Vjekoslav Mauriček, 10. 2. 2022. 12:49

U sklopu projekta „Holokaust“  učenici 3. N razreda obilježili su Dan sjećanja na žrtve holokausta sa svojom mentoricom Biserkom Zajec, prof. 1. veljače, 2022. na satu engleskog jezika. Nastavnica je pilotirala nastavnu jedinicu „Roma Genocide in Europe during WWII“ koja je izrađena tijekom stručnog usavršavanju u Klagenfurtu u rujnu 2021. Učenici su imali priliku istražiti i analizirati položaj Roma prije, tijekom i nakon holokausta. Cilj ove nastavne jedinice bio je osuda svih oblika diskriminacije, nasilja, progona i rasizma u Europi. Učenici su također posjetili izložbu „Sjećanje na Evu Akerman“ u palači Herzer  gdje su pogledali istoimeni dokumentarni film.

[više]

DOBROVOLJNO SAMOTESTIRANJE UČENIKA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 9. 2. 2022. 10:50

Obavijest za roditelje/skrbnike

Model ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika

Poštovane, poštovani,

s obzirom na povećani broj samoizolacija učenika u osnovnim i srednjim školama i s ciljem održavanja nastave uživo, po modelu A, Ministarstvo znanosti i obrazovanja razradilo je u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo model ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama. Uvjet za ukidanje samoizolacije je provođenje redovitoga dobrovoljnog samotestiranja učenika.

Provođenjem mjere redovitog samotestiranja učenika u potpunosti bi se ukinula obveza samoizolacije za učenike koji su u školi ili izvan nje bili u kontaktu sa zaraženom osobom (molimo obratite pozornost na kontakt s pozitivnim ukućanom kasnije u tekstu), a nemaju simptome bolesti i imali su negativan rezultat testa, čime bi se povećalo praćenje nastave uživo u prostorijama škole.

U prvoj isporuci moći ćete preuzeti dva SARS-CoV-2 brza antigenska testa za provođenje mjere samotestiranja za sljedeća dva tjedna.

Samotestiranje na SARS-CoV-2 brzim antigenskim testovima je dobrovoljno i ​​besplatno te se obavlja jedanput tjedno. Iako se preporučuje se da se učenici samotestiraju ponedjeljkom prije nastave (ili nedjeljom prije spavanja) te da zatim prijavite rezultate testa školi, testiranje se može obaviti i neki drugi dan u tjednu koji odredi škola. Bitno je da se samotestiranje provodi jedanput tjedno i da razmak između dva testiranja bude podjednak. Negativan rezultat testa možete zabilježiti u učenikovu bilježnicu/informativku koju učenik predočuje u školi ili ćete rezultat testa na neki drugi način na koji odredi škola dojavljivati školi.

Kao od početka pandemije, učenici ne dolaze u školu ako imaju simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj, teškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje), već se javljaju izabranom liječniku koji odlučuje o testiranju na COVID-19.

Isto tako, budući da prema uputama proizvođača nije prikladno da učenici mlađi od 16 godina provode samotestiranje bez nadzora ili pomoći odraslih osoba, molimo vas da vi kao roditelji/skrbnici mlađim učenicima provedete testiranje ili u slučaju starijih i samostalnih učenika pomognete ili nadzirete testiranja. 

Učenici koji su u slučaju kontakta s pozitivnom osobom oslobođeni karantene prema uputama HZJZ-a (upute su objavljene na poveznici: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2021/11/Postupanje-s-oboljelima-bliskim-kontaktima-oboljelih-i-prekid-izolacije-i-karantene-ver19.pdf) mogu, ovisno o dogovoru škole i roditelja/skrbnika, sudjelovati u rutinskom samotestiranju na dva načina:

 • kao i ostali učenici ili
 • na način da se samotestiraju samo u slučaju pozitivnog slučaja u njihovu razrednom odjelu; u ovom slučaju učenici će također dobiti dva testa budući da je preporuka HZJZ-a da se trebaju testirati odmah nakon posljednjeg kontakta te je preporučljivo da se testiraju i 5 - 7 dana od kontakta s pozitivnom osobom. Učenici koji su u slučaju kontakta s pozitivnom osobom oslobođeni karantene sukladno uputama HZJZ-a, a odlukom roditelja/skrbnika ne žele sudjelovati u rutinskom samotestiranju, provode u vlastitom aranžmanu samotestiranje odmah nakon kontakta i 5 - 7 dana od kontakta s pozitivnom osobom.

Dijeljenje kućanstva s osobom koja je pozitivna predstavlja veći rizik za zarazu od boravka u školi ili na izvanškolskim aktivnostima. Učenici koji nisu oslobođeni samoizolacije temeljem preboljenja ili cijepljenja sukladno dokumentu „Postupanje s oboljelima, bliskim kontaktima oboljelih i prekid izolacije i karantene“ Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ako dijele kućanstvo s pozitivnom osobom mogu biti oslobođeni samoizolacije:

 • ako sudjeluju u redovitom samotestiranju učenika, i
 • ako se samotestiraju u vlastitom aranžmanu svaka dva dana tijekom izolacije i još 7 dana nakon izolacije pozitivnog ukućana.

Kada se zbog bolesti ili na neki drugi način, neovisno o rutinskom samotestiranju, utvrdi da je neki od učenika pozitivan na SARS-COV-2, nakon saznanja o pozitivitetu moći ćete preuzeti dodatni test kako bi se provelo dodatno samotestiranje toga razrednog odjela, neovisno o već provedenome rutinskom samotestiranju koje se provodi jedanput tjedno. Škola će vam dodijeliti dodatne testove za samotestiranje prvi sljedeći dan nakon saznanja o pozitivitetu te je potrebno obaviti samotestiranje na dan primitka testova.

U slučaju pozitivnog brzog antigenskog testa na SARS-COV-2 za samotestiranje, postupa se sukladno Uputama HZJZ-a i test se potvrđuje PCR testom ili brzim antigenskim testom (BAT) u zdravstvenoj ustanovi ili ovlaštenom laboratoriju ili ordinaciji na teret HZZO-a na način da se javite izabranom liječniku obiteljske medicine ili pedijatru, a učenik je u izolaciji do zaprimanja rezultata PCR ili BAT testa i nakon zaprimanja rezultata testa ako je rezultat potvrdnog testa pozitivan.

Učenici kojima je izrečena samoizolacija unazad tjedan dana te im samoizolacija traje u vrijeme prvog rutinskog samotestiranja, u slučaju negativnog rezultata kreću u školu, a izrečena samoizolacija se administrativno automatski centralno prekida te roditelji/skrbnici ne trebaju javljati liječniku da liječnik prekine samoizolaciju. Ako je rezultat pozitivan, učenik ostaje kod kuće u izolaciji te se roditelji/skrbnici javljaju liječniku.

Ako škola u dogovoru s roditeljima/skrbnicima za pojedini ili više razrednih odjela odluči provoditi mjeru samotestiranja u prostorima škole, a ne kod kuće, navedeno je također moguće organizirati, o čemu ćete  dobiti dodatne informacije.

Ako ne želite da Vaše dijete sudjeluje u programu mjere redovitog samotestiranja na SARS-CoV-2, molimo Vas da ispunite obrazac/izjavu u privitku i dostavite je učitelju/razredniku Vašeg djeteta. U slučaju kontakta s pozitivnom osobom neće biti izuzeti od karantene.

Infografika:

 

Privitak:

 • Obrasci/izjave za roditelje/skrbnike - popunjava roditelj ili skrbnik učenika koji se ne slaže s testiranjem. Potpisan obrazac učenik predaje svom razredniku prvog dana testiranja, a najkasnije 14.2.2022.!
[više]

Školsko natjecanje iz informatike

Autor: Vjekoslav Mauriček, 8. 2. 2022. 21:25

Školsko natjecanje iz informatike održano je u petak, 4.2.2022. godine. Učenici Gospodarske škole Varaždin natjecali su se u kategoriji Osnove informatike. 

Prijava natjecatelja i provedba natjecanja provodi se kroz portal Infokup na kojem su objavljeni i rezutlati natjecatelja iz cijele Hrvatske. Test natjecanja rješava se putem MOOC-a što je novo iskustvo za učenike.

Na školskoj razini natjecanja ove su godine sudjelovali Nina Harapin, Klara Grobotek, Emily Novak, Lana Krajcer i Tin Mikulčić iz 1.E razreda, Valentina Milešić iz 2.C razreda u kategoriji srednjih strukovnih škola te Josip Ferić iz 4.B razreda u kategoriji gimnazija. Mentorica učenicima bila je Jasminka Kelemen, nastavnica informatike i računalstva.

Čestitamo svim natjecateljima na postignutim rezultatima koji su objavljeni na poveznici.

Popis učenika pozvanih na županjsku razinu bit će objavljen nakon odluke Državnog povjerenstva natjecanja.

[više]

8.2.2022. DAN SIGURNIJEG INTERNETA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 8. 2. 2022. 20:27

Svake se godine drugog mjeseca, drugog tjedna, drugog dana obilježava Dan sigurnijeg Interenta. Ove se godine održava pod sloganom "Zajedno za bolji internet!

Učenici 2.C razreda obilježili su ga radionicom na temu: Koliko mi računalo/mobitel/Internet krade vremena?

Kroz radionicu učenici su osvijestiti koliko točno vremena dnevno svatko provede koristeći računalo/mobitel/Internet, detektirali za koje se aktivnosti najčešće koristi računalo/mobitel/Internet, detektirali što propuštamo za vrijeme kad koristimo računalo/mobitel/Internet, osmislili su aktivnosti bez računala/mobitela/Interneta te zaključili: Koliko mi računalo/mobitel/Internet krade vremena?.

Rezultat radionice je zajednički plakat na kojem su infografike na temu Kako kvalitetno provesti vrijeme na internetu i Dan bez interneta.

 

[više]

Godina čitanja u školskoj knjižnici Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 8. 2. 2022. 10:51

 

Tijekom Godine čitanja 2021. učenici su zajedno s knjižničarkom osmislili i provodili  mnoge aktivnosti koje su doprinijele afirmaciji čitanja. Tako su se u školskoj knjižnici u skladu sa svim epidemiološkim mjerama provodile radionice, projekti, online susreti sa školama iz cijele Hrvatske, predstavljanje knjiga, izrada plakata, preporuke knjiga za čitanje i još puno toga. Ostvarena je lijepa suradnja sa svim profesorima škole.

[više]

ŠKOLSKO NATJECANJE IZ ENGLESKOG JEZIKA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 1. 2. 2022. 09:21

U utorak, 25.01.2022., održano je školsko natjecanje iz engleskog jezika za učenike drugih i četvrtih razreda srednje škole. U kategoriji 2B (drugi razredi strukovnih škola) sudjelovalo je 17 učenika, te su prva tri mjesta zauzele učenice Ana Mihin  (mentorica Vanja Perši), Ana Čepin  (mentorica Irena Ipša) i Klara Požgaj  (mentorica Vesna Salomonsen).

U kategoriji 4A (četvrti razredi gimnazija) sudjelovalo je 5 učenika, te su prva tri mjesta pripala sljedećim učenicima: Luka Dušak (mentorica Petra Petrinjak), Klementina Bauk  (mentorica Vanja Perši) te Daria Bešenić, (mentorica Petra Petrinjak).

U kategoriji 4B (četvrti razredi strukovnih škola) sudjelovalo je 16 učenika a najbolji su bili: Zita Svetec , Borna Kuhar  i Valentina Husnjak . Svima trima učenicima mentorica je Alma Delija.

Čestitamo svim učenicima i njihovim mentoricama!

[više]

ŠKOLSKO NATJECANJE IZ GEOGRAFIJE

Autor: Vjekoslav Mauriček, 31. 1. 2022. 20:20

U petak, 28. siječnja 2022. godine, u školama diljem Hrvatske održano je 29. školsko natjecanje iz geografije u kojemu su sudjelovali i učenici naše škole. Zbog nedavnih kurikulumskih promjena koje su se počele provoditi u hrvatskom obrazovnom sustavu („Škola za život“) natjecanje iz geografije zahvatile su velike promjene te se ono provodi po ishodima učenja kurikuluma za gimnazije, pa su ovoga puta iz naše škole sudjelovali samo učenici 4. razreda ekonomske i turističke gimnazije. Sudjelovalo je ukupno 10 učenika koji su po prvi puta na natjecanju rješavali zadatke vezane uz suvremene geopolitičke teme. Rezultate natjecanja možete pogledati na oglasnom panou na ulazu u školu, a ovim putem čestitamo svima koji su sudjelovali na pokazanom znanju te se nadamo da će oni najuspješniji biti pozvani i na županijsko natjecanje koje će biti održano 7. ožujka u prostorijama Druge gimnazije Varaždin.

[više]

Valerija Bunić i Lorena Rogina plasirale su se na europsko natjecanje u Italiji - Caroli Hotels - Tourism Competitions for European Hotel and Tourism Schools – 7th Edition

Autor: Vjekoslav Mauriček, 31. 1. 2022. 16:47

Učenice će Gospodarsku školu Varaždin predstavljati u dvije discipline - Culinary Arts (Kuharstvo) u kojoj se natječe učenica 3. V razreda, Valerija Bunić i Hospitality (Ugostiteljstvo/gostoprimstvo) u kojoj se natječe učenica 3. N razreda, Lorena Rogina.

U kvalifikacijskoj fazi Valerija je u svojoj disciplini trebala kreirati jelo na temelju zadane „košare dobara“ tipične za talijansku regiju Puglia, a odlučila se za oradu s nabujkom od boba i košaricom nadjevenom konkasom.

Lorena je imala zadatak kreirati prezentaciju, odnosno plan putovanja u kulturnu, povijesnu i geografsku regiju Salento.

Obje učenice su zadatke trebale izraditi na engleskom jeziku, a u drugoj fazi natjecanja koje će se od 16. do 19. ožujka održati u Italiji radit će u timu s nekim od ostalih kvalificiranih učenika/ca iz drugih država. Mentorice učenicama su nastavnice Nevenka Bosilj i Nataša Roginek.

Odlazak na natjecanje omogućio je projekt ReCeZa – Regionalni centar Zabok čiji je partner Gospodarska škola Varaždin, a koordinator Saša Pokos.

[više]

ČESTITKA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 21. 12. 2021. 14:10

[više]

3. BOŽIĆNI TURNIR U BADMINTONU

Autor: Vjekoslav Mauriček, 21. 12. 2021. 13:11

U ponedjeljak, 20.12. 2021. godine održan je treći Božićni turnir u badmintonu otvorenog tipa, tako da su uz učenike naše škole sudjelovali i učenici Elektrostrojarske škole iz Varaždina. Turnir su organizirali nastavnici tjelesne i zdravstvene kulture Gospodarske škole Varaždin Ivan Štimac, Jadranka Zgrebec, Ana Oreški i Dubravka Kunić i profesor Nenad Prstec iz Elektrostrojarske škole Varaždin. U izradi priznanja pomogla je Jasminka Kelemen, prof. informatike, a  natjecanje je podržala ravnateljica škole Katica Kalogjera Novak pa je kao Projekt prihvaćen u Kurikulumu Gospodarske škole Varaždin.

 

[više]

Božićni Tulum s(l)ova u školskoj knjižnici

Autor: Vjekoslav Mauriček, 21. 12. 2021. 11:27

Godinu čitanja u našoj školskoj knjižnici polako smo priveli kraju sudjelujući u još jednoj aktivnosti čitanja u sklopu projekta Tulum s(l)ova. U utorak, 21. prosinca organizirali smo online božićni Tulum s(l)ova s učenicima prvog razreda IV. OŠ iz Varaždina.

[više]

IZBORNA SKUPŠTINA ŠKOLSKOG SPORTSKOG DRUŠTVA „GOŠK“

Autor: Vjekoslav Mauriček, 16. 12. 2021. 13:43

U utorak, 14.12.2021. godine u školskoj sportskoj dvorani Gospodarske škole Varaždin održana je redovna Izborna skupština ŠSD „GOŠK“. Skupštini je prisustvovala ravnateljica Katica Kalogjera Novak, svi nastavnici stručnog vijeća TZK, predsjednik Vijeća učenika, članovi „GOŠK“-a  te predstavnici razrednih odjela.

Nakon pozdravnog govora ravnateljice koja je naglasila važnost bavljenja sportom i zaželjela još puno sportskih uspjeha Društvu, izabrano je radno predsjedništvo Skupštine (profesori: D. Kunić, J. Zgrebec, A. Oreški, I. Štimac, učenici: F. Matovinović, I. Levanić). Izvješće o radu i financijsko izvješće u razdoblju od 2016. do 2021. godine podnijela je predsjednica prof. D. Kunić te naglasila hvale vrijedne uspjehe sa županijskih, regionalnih i državnih natjecanja te sumirala samo medalje za prva tri mjesta kojih je u spomenutom razdoblju bilo 38 te da je još važnije od toga masovnost i sudjelovanje u školskom sportu koji promiče fair play i zdrav način života. Posebno je naglasila da bi broj sudjelovanja i osvojenih medalja sigurno bio i veći da zbog epidemije COVID- 19 nisu odgođena natjecanja tijekom zadnje dvije školske godine. Iz istog razloga nije svečano obilježena 25.- ta godišnjica postojanja ŠSD „GOŠK“ u ožujku ove godine.

Kako je Skupština bila izborna, prof. Oreški, voditeljica ŠSD „GOŠK“, je predložila za predsjednicu u novom mandatnom razdoblju dosadašnju predsjednicu prof. Kunić što je jednoglasno prihvaćeno. Nova predsjednica se zahvalila na povjerenju i predstavila Plan rada za 2021.-2025. u kojem su i nadalje osim natjecanja predviđeni EU i školski projekti te suradnja sa drugim ŠSD- ima, sportskim udrugama i institucijama. Posebno se zahvalila kolegama kineziolozima i drugim nastavnicima koji godinama podržavaju rad ŠSD „GOŠK“.  

U provedbi Skupštine pomogli su članovi ŠSD „GOŠK“, a sve je fotografski zabilježio Luka Čevra, također član Društva.

Voditeljica ŠSD „GOŠK“

Ana Oreški, prof. mentor

[više]

VEČER MATEMATIKE 2021.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 15. 12. 2021. 14:11

Manifestacija Večer matematike i ove je godine već tradicionalno održana u našoj Školi . Zbog trenutne epidemiološke situacije, aktivnosti u sklopu Večeri matematike odvijale su se čitav tjedan od 29.11. do 3.12.2021. u sklopu redovne nastave.  

Cilj manifestacije je da učenici kroz nestandardne aktivnosti otkriju da matematika može biti privlačna i da rješavanje zadataka može biti zabavno i zanimljivo.

Večer matematike na Gospodarskoj školi prošla je vrlo uspješno te je sudjelovalo više od 130 učenika. 
Aktivnosti su uspješno provedene u razredima: 1.N. 1.G, 1.Z, 2.P, 2.Z, 3.K, 3.N, 3.V i 3.Z

Čestitamo svim učenicima na sudjelovanju i nastavnicima matematike na organizaciji i provedbi manifestacije.

[više]

Popodnevna čajanka s učenicima OŠ Side Košutić iz Radoboja

Autor: Vjekoslav Mauriček, 14. 12. 2021. 13:55

 

U okviru eTwinning projekta Godina čitanja, 14.prosinca 2021. održana je videokonferencija između učenika Gospodarske škole Varaždin  i Oš Side Košutić iz Radoboja.

[više]

NATJECANJE U FUTSALU - MLADIĆI

Autor: Vjekoslav Mauriček, 13. 12. 2021. 11:24

Učenici naše škole su se i ove godine natjecali u futsalu (mali nogomet). Natjecanje po skupinama je održano u Areni Varaždin 30.11.2021. godine.

Naši mladići su osvojili 1. mjesto u grupi i prošli su dalje u završnu fazu natjecanja sa još 3 ekipe. Pobijedili su učenike 1. Gimnazije Varaždin sa 2:1 te učenike Srednje škole Maruševec 3:2.

Voditelj ekipe je bio prof. Ivan Štimac.

U sljedećem krugu natjecanja, koje se održalo 8.12.2021. godine, mladići su odigrali 3 utakmice. Prva je bila sa Elektrostrojarskom školom i pobijedili su 5:1. Druga utakmica je bila protiv Graditeljske, Prirodoslovne i rudarske škole Varaždin i naši dečki su pobijedili sa 3:2. Zadnju utakmicu su igrali sa najtežim protivnicima, učenicima 2. Gimnazije Varaždin, sa kojima su odigrali 4:4, ali je taj rezultat bio dovoljan za plasman naših mladića na Državno prvenstvo Republike Hrvatske za srednje škole.

Voditeljica je bila prof. Ana Oreški, a natjecali su se:

1. Ivan Levanić

2. Luka Čevra

3. Luka Stručić

4. Dino Hojnik

5. Josip Ferić

6. Ivan Zdelar

7. Hrvoje Grđan

8. Petar Dobrotić

9. Martin Plavec Marković

10. Adam Lušić

Još jedanput čestitamo našim dečkima jer su se borili i „ostavili su srce na terenu”!!!

[više]

NATJECANJE U FUTSALU - DJEVOJKE

Autor: Vjekoslav Mauriček, 13. 12. 2021. 11:22

Članice ŠSD „GOŠK” su se i ove godine natjecale na Županijskom natjecanju srednjih škola u futsalu (mali nogomet). Natjecanje po skupinama održano je u Areni Varaždin 2.12.2021. godine.

U ženskoj konkurenciji naše djevojke su osvojili 2. mjesto u skupini i time se plasirale u završeni krug natjecanja koje će se održati u drugom polugodištu školske godine 2021./2022.

Voditelj ekipe je bio prof. Ivan Štimac, a natjecale su se u sljedećem sastavu:

 1. Anamarija Fot
 2. Lana Jerešić
 3. Tatjana Gotić
 4. Leona Buljan
 5. Lana Koščak
 6. Kiara Sabati
 7. Paula Škrlec
 8. Helena Svetec
[više]

Mreža čitanja - školska razina

Autor: Vjekoslav Mauriček, 7. 12. 2021. 08:30

U petak, 03. prosinca 2021. održala se školska razina kviza znanja i kreativnosti za srednje škole u školskoj godini 2021./2022. Naše vrijedne i marljive učenice Paola Milec i Viktorija Ivanušić plasirale su se dalje na regionalnu razinu kviza. Čestitamo!!!!

 

 

 

[više]

OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA PRAVA DJETETA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 3. 12. 2021. 08:55

Iza nas je studeni – mjesec u kojem se u našoj školi u sklopu pravne skupine predmeta, a posebno na predmetu Ljudska prava, bavimo pravima djeteta. Osvještavamo što su prava djeteta i prepoznajemo ih u različitim konkretnim životnim situacijama u različitim područjima života.

I ove godine smo se uključili u aktivnosti 13. festivala djeteta koji se održava u organizaciji Udruge za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti Alternator iz Zagreba. To je festival proslave dječjih prava, promocije dječjeg stvaralaštva i stvaralaštva mladih. Festival se zbog postojeće situacije i ove godine održava online zbog čega su svima lako dostupne osmišljene aktivnosti.  U sklopu festivala prikazano je više filmova koje su snimila djeca i mladi ih Hrvatske i iz inozemstva. Svi filmovi, bez obzira na to iz koje države i kojeg dijela svijeta dolaze, progovaraju o problemima koje na isti način doživljavaju vjerojatno svi vršnjaci autora filma.

[više]

Na Maxu se pjeva i glumi na njemačkom

Autor: Vjekoslav Mauriček, 2. 12. 2021. 14:06

U petak, 26.11.2021. u 19h održan je talentshow na njemačkom jeziku Max sucht den Superstr II. Talentshow Max sucht den Superstar održava se već sedam godina , a zbog pandemije Covid-19 već drugu godine ide online.  Organizatori ovog događaja su Gospodarska škola Varaždin i udruga EKULT iz Varaždina, a natječu se učenici srednjih škola te studenti.  Natjecanje učenika u pjevanju i glumi do sada je ugostilo više od 500 učenika i njihovih mentora, a ove godine nastupali su učenici iz Zagreba, Varaždina , Sesveta, Krapine, Zlatara, Metkovića i Rijeke, koji su se natjecali u dvije kategorije: pjevanje i scenski nastup. U kategoriji pjevanja treću nagradu osvojila je SŠ Krapina, Dino Miklaužić i Saša Vidović, mentorica Darinka Došen, drugo mjesto osvojila je Josipa Rihtrić iz Gimnazije Sesvete, mentorica Marianna Brekalo, a prvo mjesto osvojio je Luka Kolenko iz Prve gimnazije Varaždin, mentorica Dunja Sačić. Naglasiti moramo da je Luka Kolenko autor teksta i glazbe svoje pjesme Alles was ich will. U kategoriji scenski nastup prvu nagradu osvojili su učenici Prve gimnazije Varaždin: Sara Pepelko, Jan Kušćer, Petra Rabuzin, Nikolina Dvekar, Nika Kovačić, Lana Višnjić, Margareta Obadić i Katarina Strugar, mentorica Anja Bušić.

Učenici su pokazali znanje, svoju darovitost i kreativnost, te ljubav prema njemačkom jeziku, što je osnova svakog učenja pa tako i stranih jezika, rekla nam je prof. Melanija Klarić, prof. njem. jezika i voditeljica projekta Max sucht den Superstar II u Gospodarskoj školi Varaždin.

[više]

Zajedničko čitanje suvremene proze učenika Gospodarske škole Varaždin i Ekonomske škole Požega

Autor: Vjekoslav Mauriček, 1. 12. 2021. 08:34

 

 

U okviru eTwinning projekta Godina čitanja 2021. 30. studenoga održana je videokonferencija između učenika Ekonomske škole Požega i Gospodarske škole Varaždin. 

[više]

7. MAX SUCHT DEN SUPERSTAR II

Autor: Vjekoslav Mauriček, 26. 11. 2021. 15:16

Dragi prijatelji Maxa,

pozivamo Vas na ovogodišnje online izdanje talent showa Max Sucht den Superstar II  koji će se održati 26.11.2021. godine s početkom u 19:00 sati. Događaj možete pogledati putem poveznice

[više]

Best in English

Autor: Vjekoslav Mauriček, 26. 11. 2021. 14:22

Međunarodno online natjecanje Best in English održano je u Gospodarskoj školi Varaždin u petak 26. studenoga 2021. Sudjelovalo je 19 učenika iz 11 razrednih odjela. Učenici su trebali riješiti dva gramatička zadatka, dva zadatka čitanja s razumijevanjem, 2 zadatka slušanja s razumijevanjem te jedan zadatak gledanja/slušanja s razumijevanjem.

Test su najuspješnije riješili sljedeći učenici: Luka Dušak iz 4.D razreda (mentorica: Petra Petrinjak), Borna Kuhar iz 4.N razreda (mentorica: Alma Delija) i Zita Svetec iz 4.H razreda (mentorica: Alma Delija). Čestitamo!

[više]

U Gospodarskoj školi policijski službenici učenicima održali predavanja povodom „Mjeseca borbe protiv ovisnosti“

Autor: Vjekoslav Mauriček, 26. 11. 2021. 11:25

U Gospodarskoj školi policijski službenici učenicima održali predavanja povodom „Mjeseca borbe protiv ovisnosti“

U sklopu preventivnih aktivnosti uz „Mjesec borbe protiv ovisnosti“ koji se u Republici Hrvatskoj obilježava u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca, djelatnici Policijske uprave varaždinske održali su tijekom mjeseca studenog preventivna predavanja za učenike prvih razreda pod nazivom „DROGA?! Reci drogi NE!“ u cilju suzbijanja zlouporabe opojnih droga i dugih sredstava ovisnosti te kazneno pravnoj zaštiti mladih. 

 

[više]

Pravila za online nastavu - pogled učenika

Autor: Vjekoslav Mauriček, 24. 11. 2021. 21:43

Učenici 4.A razreda su temeljem iskustva i naučenih općenitih pravila ponašanja na internetu  u sklopu projekta " Pravila za online nastavu - pogled učenika" napisali vlastita pravila za online nastavu. 

Kroz grupni rad učenici su osmislili deset pravila, a rezultat su plakati koji su izloženi u učionici 14.  Učenike je kroz projekt vodila profesorica informatike Jasminka Kelemen.

Svi koji žele vidjeti plakate i pročitati pravila za online nastavu na jednom mjestu pozivamo u učionicu 14 na izložbu uživo ili na poveznici posjetite virtulanu izložbu učeničkih plakata.

učenici 4.A razreda

[više]

Milenijsko natjecanje

Autor: Vjekoslav Mauriček, 24. 11. 2021. 09:55

Učenice 4.E razreda Rebeka Brlek, Lana Đuras i Damjana Petovar pod mentorskim vođenjem profesorice Jasminke Prstec prijavili su se na 3. Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije. Natjecanje organizira Ekonomski fakultet u Osijeku i institut Andizet. Proglašenje nagrađenih timova očekuje se 3. 12. 2021. godine. Više o Natjecanju pročitajte na milenijsko.efos.hr.

[više]

Milenijsko natjecanje

Autor: Vjekoslav Mauriček, 24. 11. 2021. 09:53

 

Naši učenici 3E razreda Sven Conjar, Dino  Janušić i Luka Cota (Tim: Divlji veprovi)pod mentorskim vođenjem profesorice Olgice Nikolić prijavili su se na 3. Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije. Natjecanje organizira Ekonomski fakultet u Osijeku i institut Andizet. Proglašenje nagrađenih timova očekuje se 3. 12. 2021. godine. Više o Natjecanju pročitajte na milenijsko.efos.hr i na facebook stranici.

[više]

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Autor: Vjekoslav Mauriček, 17. 11. 2021. 09:43

U spomen na 18. studeni 1991. godine, obilježavamo Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Dan sjećanja na Vukovar dan je kad se s posebnim poštovanjem prisjećamo stradanja toga herojskoga grada i kada se prisjećamo poginulih branitelja koji su svoj život položili za obranu Vukovara i Republike Hrvatske.

[više]

Sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19

Autor: Vjekoslav Mauriček, 15. 11. 2021. 15:51

Poštovani roditelji, dragi učenici,

molimo vas proučite upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 vezano uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola koja se nalazi na poveznici i da se pridržavate istih, tj. da pravilno nosite masku u zajedničkom prostoru škole i učionicama.

Ostanimo svi odgovorni!

 

Gospodarska škola Varaždin

[više]

ORGANIZACIJA NASTAVE 19.11.2021.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 15. 11. 2021. 13:29

Poštovani roditelji i učenici,

podsjećamo Vas da se nastava sukladno Godišnjem planu i programu rada škole u  petak, 19. 11. 2021. godine održava kao online nastava.

                                       Ravnateljica:

                                                   Katica Kalogjera Novak, dipl. ing. mat.

[više]

KRISTALNA NOĆ

Autor: Vjekoslav Mauriček, 15. 11. 2021. 10:50

 

U sklopu projekta „Holokaust“ učenici 3. N razreda obilježili su „Kristalnu noć“ 9. i 10. studenog 2021. na satovima engleskog jezika sa svojom mentoricom Biserkom Zajec, prof. engleskog jezika. 

[više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE U BADMINTONU

Autor: Vjekoslav Mauriček, 11. 11. 2021. 13:27

U srijedu, 10.11.2021. godine održano je županijsko natjecanje u badmintonu za srednje škole. Djevojke naše škole su nastupile u sastavu: Valerija Belavić, Marta Zelčić, Valentina Kuzmić, Lukrecija Pajtak, Ema Gazdić, Lorena Roginek i Lana Ognjan. Natjecanje se održalo u varaždinskoj Areni. 

Djevojke su zauzele 3. mjesto.

Voditeljica ekipa je bila prof. Jadranka Zgrebec

[više]

Međunarodno natjecanje udruge europskih ugostiteljskih i turističkih škola [AEHT-e]

Autor: Vjekoslav Mauriček, 9. 11. 2021. 12:48

Od 01. do 06. studenog 2021., u sklopu projekta ReCeZa - Regionalni centar Zabok, učenici Gospodarske škole Varaždin i tri škole partnera na projektu (nositelj Srednja škola Zabok, Srednja škola Prelog te Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar) sudjelovale su na natjecanju europskih ugostiteljskih i turističkih škola koje se održavalo u glavnom gradu Estonije, Tallinnu u sklopu AEHT-a konferencije.

[više]

Tulum s(l)ova - projekt za poticanje čitanja održan u školskoj knjižnici Gospodarske škole Varaždin

Autor: Vjekoslav Mauriček, 2. 11. 2021. 10:49

 

Učenici Gospodarske škole i dalje u Godini čitanja promiču i potiču čitanje. Mjesec hrvatske knjige i Mjesec školskih knjižnica i ove je  godine  u našoj školskoj knjižnici obilježen Tulumom s(l)ova. Da je čitanje ponovno in i da itekako može biti zabavno dokazali smo ovaj petak  u školskoj knjižnici.

[više]

ORGANIZACIJA PRIJEVOZA U RAZDOBLJU OD 02. DO 07. STUDENOG 2021. GODINE

Autor: Vjekoslav Mauriček, 28. 10. 2021. 14:12

Poštovani učenici,

u razdoblju 2. do 7. studenog 2021. godine zbog praznika prijevoz će se organizirati sukladno obavijesti Varaždinske županije. U privitku objavljujemo dopis Varaždinske županije i Autobusnog prijevoza Varaždin.

 

Dopis Varaždinske županije

Dopis Autobusnog prijevoza Varaždin

 

 

[više]

Obilježen „Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima“ – 18. listopada 2021. godine

Autor: Vjekoslav Mauriček, 27. 10. 2021. 11:49

Povodom obilježavanja „Europskog dana suzbijanja trgovanja ljudima“ u 4. H razredu održana je preventivno edukativna radionica u suradnji s Policijskom upravom Varaždinskom. Svrha obilježavanja je podizanje svijesti o trgovanju ljudima kao jednom od najozbiljnijih kršenja ljudskih prava koje je prisutno u svim zemljama svijeta.

Učenici su upoznati s obilježjima kaznenog djela trgovanja ljudima, rizicima kojima su izloženi, važnosti samozaštitnog ponašanja. Kratkim filmovima prikazani su primjeri načina iskorištavanja žrtava trgovanja ljudima.

 Mladi ljudi su najranjivija i najrizičnija žrtva trgovanja ljudima. Zbog svog životnog neiskustva teže mogu prepoznati opasnosti. Tijekom predavanja istaknuto je da sve veću opasnost predstavlja pronalazak žrtve preko društvenih mreža.

Preventivno edukativne radionice o trgovanju ljudima nastavit će provoditi  policijski službenik Krešimir Cesar  u svim trećim i četvrtim razredima.

[više]

10. SIMPOZIJ „ŠKOLSKI SPORT“

Autor: Vjekoslav Mauriček, 25. 10. 2021. 14:43

10. Simpozij „Školski sport“ održan je u subotu 23. listopada 2021. godine u Zagrebu, a u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza, Agencije za odgoj i obrazovanje te u suradnji sa Ministarstvom turizma i sporta i Kineziološkog fakulteta.

          Na početku Simpozija prisutne je pozdravio predsjednik HŠSS-a Nikola Perković, prof., a obratio im se i Hrvoje Čustonja, glavni tajnik ISF-a (Međunarodna školska federacija). Program Simpozija je obuhvaćao primjere dobre prakse u sustavima školskog sporta u europskim zemljama (Srbija, Rusija, Ukrajina i Grčka), rezultate istraživanja CroCOSI (projekta HZJZ-a Živjeti zdravo, voditeljice projekta prof.dr.dc.Sanje Musić Milanović), novosti u radu Univerzalne sportske škole HŠSS-a te primjere dobre prakse u radu sa djecom oštećena sluha u organizaciji Hrvatskog sportskog saveza gluhih.

          Zaključak svih izlaganja, na temelju rezultata navedenih istraživanja, je bio da je potreban maksimalno zalaganje stručnjaka iz navedenih područja (kineziologije, medicine, nutricionizma, odgoja i obrazovanja) u prevenciji pretilosti i neaktivnosti djece i mladih u Hrvatskoj. 

          Na Simpoziju su sudjelovale i nastavnice tjelesne i zdravstvene kulture te dugogodišnje voditeljice Školskog sportskog društva „GOŠK“ Gospodarske škole Varaždin, profesorice Dubravka Kunić, Jadranka Zgrebec i Ana Oreški.

[više]

CodeWeek 2021 obilježen u Gospodarskoj školi Varaždin

Autor: Vjekoslav Mauriček, 22. 10. 2021. 19:07

Europski tjedan programiranja CodeWeek u 2021. godini obilježava se između 9. i 24. listopada. Svaki voditelj oblikuje događaj koji će provesti sa svojim učenicima te ga predlaže na prihvaćanje. Svaki prihvaćeni događaj dobije svoju šifru te svoje mjesto na karti Europe.

U Gospodarskoj školi Varaždin CodeWeek 2021. proveden je od 18. do 22. listopada s učenicima 1.E, 2.C i 2.E razreda. Događaj pod nazivom Programiranje u Scratchu s učenicima je ralizirala profesorica Jasminka Kelemen.

Ovim je događajem među učenicima promovirana aktivnost progamiranja koje pomaže u razvoju kompetencija kao što su računalno razmišljanje, rješavanje problema, kreativnost i timski rad što su dobre vještine za bilo koje zanimanje.

Nakon uspješno provedenog projekta svaki je učenik dobio cetrifikat o sudjelovanju u aktivnostima CodeWeeka 2021. 

Gospodarskoj školi Varaždin je također dodijeljen certifikat za uspješno sudjelovanje u CodeWeek 2021.

 

[više]

Ružičasti listopad 2021. – MAMA, BUDI ZDRAVA!

Autor: Vjekoslav Mauriček, 22. 10. 2021. 13:20

Učenici Gospodarske škole Varaždin sudjelovali u nacionalnom projektu „MAMA, BUDI ZDRAVA – Ružičasti listopad“ .

 

Učenici Gospodarske škole Varaždin svojim su se aktivnostima tijekom listopada uključili u nacionalni projekt „MAMA, BUDI ZDRAVA – Ružičasti listopad“. Projekt organizira Udruga SVE za NJU koja pruža pomoć ženama oboljelima i liječenima od raka dojke, a cilj je projekta promicanje Nacionalnih programa za rano otkrivanje raka i poticanje žena na brigu o zdravlju.

[više]

AJMO SE HRVATI S KNJIGOM

Autor: Vjekoslav Mauriček, 22. 10. 2021. 09:43

Mjesec hrvatske knjige je manifestacija kojom se tijekom mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga, intenzivnije govori o knjigama i promicanju čitanja. Moto ovogodišnje manifestacije AJMO SE HRVATI S KNJIGOM može zvučati pomalo obeshrabrujuće za čitatelje hrvatske književnosti, ali čini se da je narod koji se krije u igri riječi zaista potrebno izazvati na promišljeniji odnos s vlastitom književnošću – kaže Korana Serdarević, ambasadorica MHK 2021.

Više informacija na stranici Mjesec hrvatske knjige 2021.

 

[više]

Pet eTwinning projekta naše škole nagrađeno je eTwinning oznakom kvalitete!

Autor: Vjekoslav Mauriček, 20. 10. 2021. 17:53

Osim što je naša škola nedavno dobila prestižnu oznaku eTwinning škole, sada se može pohvaliti i kvalitetom provedenih eTwinning projekata budući da je čak pet eTwinning projekta koji su bili provedeni u šk. god. 2020./2021. dobilo oznaku kvalitete. Tako su oznakama kvalitete nagrađena dva eTwinning projekta „Virtualni sajam vježbeničkih tvrtki“ i „World Saving Day 2020“ čija je koordinatorica bila Olgica Nikolić, nastavnica ekonomske grupe predmeta. eTwinning projekt „Zidno slikarstvo Ivana Rangera na području sjeverozapadne Hrvatske“ pod vodstvom Štefice Pokorny, vjeroučiteljice, također je nagrađen oznakom kvalitete. Biserka Zajec, nastavnica engleskog jezika, nagrađena je oznakama kvalitete za eTwinning projekte „Healthy Mind Healthy Body Safe Future“ i „Žuta vrpca“.

Čestitamo svim učenicima i nastavnicima koji su sudjelovali u nagrađenim eTwinning projektima!

[više]

Biserka Zajec, prof. engleskog jezika, sudjelovala je na stručnom skupu „Holokaust kao početna točka“ koji se održao u Klagenfurtu u Austriji

Autor: Vjekoslav Mauriček, 18. 10. 2021. 13:25

Stručni skup  Holokaust kao početna točka  za učitelje i nastavnike koji se bave poučavanjem i učenjem ove teme održan je od 27. do 29. rujna 2021. godine u Klagenfurtu (Republika Austrija).

Organizator je bio Memorijal holokausta (fr. Mémorial de la Shoah) iz Pariza u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, slovenskim Zavodom za školstvo (Zavod Republike Slovenije za šolstvo) te Sveučilištem u Klagenfurtu i -erinnern.at_ , Institutom za poučavanje i učenje o holokaustu austrijskog federalnog Ministarstva obrazovanja. Skup je okupio 40 sudionika iz Republike Hrvatske, Austrije i Slovenije. Četiri izlaganja uglednih znanstvenika s austrijskih sveučilišta, osam radionica i jedan terenski izlet u Peršmanhof otvorili su niz pitanja pograničnih odnosa između Slovenije i Austrije u prvoj polovici 20. stoljeća ali i pitanja odnosa prema Hrvatima i Slovencima kao nacionalnim manjinama u Austriji u istom razdoblju.

[više]

NATJECANJE U KROSU

Autor: Vjekoslav Mauriček, 18. 10. 2021. 13:18

Nakon skoro dvije godine stanke zbog epidemije COVID-19, u petak 15.10.2021. godine održano je županijsko natjecanje u krosu za djevojke i mladiće. I ove godine su se ekipe našeg školskog sportskog društva „GOŠK“ natjecale u ženskoj i muškoj konkurenciji. Natjecanje je održano na zelenoj površini ispred Arene Varaždin.

Djevojke su zauzele 3. mjesto, dok su mladići bili četvrti.

Voditeljica ekipa je bila prof. Dubravka Kunić, a natjecali su se:

DJEVOJKE:

 1. Anamarija Fot
 2. Magdalena Beli
 3. Paula Vešligaj
 4. Viktorija Ivanušić

MLADIĆI:

 1. Ivan Levanić
 2. Martin Plavec Marković
 3. Hrvoje Grđan
 4. Patrik Bistrović
[više]

ErasmusDays 2021 u Gospodarskoj školi Varaždin

Autor: Vjekoslav Mauriček, 15. 10. 2021. 09:27

Učenici 3.H i 1.N razreda obilježili su Erasmus+ dane radionicom pod vodstvom profesorica Renate Mađarić i Irene Ipša. Radionica je održana 15. listopada u sklopu Dana škole.

Učenici su dobili osnovne informacije o programu i vrijednostima međunarodnih razmjena pomoću kojih sudionici, između ostalog, stječu multikulturalna znanja i vještine.

Pedstavljen im je i konkretan Erasmus+ projekt Arts for Future koji se trenutno provodi u Gospodarskoj školi. Osnovna je tema projekta zaštita okoliša. Pogledali su nekoliko videomaterijala s praktičnim rješenja ponovne uporabe određenih proizvoda koje su osmislili učenici partnerskih škola s ciljem smanjenja količine smeća.

Učenici su predložili nekoliko rješenja za smanjenje uporabe plastičnih proizvoda te izradili edukativne plakate.

[više]

15.10.2021. DAN GOSPODARSKE ŠKOLE VARAŽDIN

Autor: Vjekoslav Mauriček, 14. 10. 2021. 11:54

Poštovani kolege profesori, djelatnici škole, dragi učenici

Želim vam izraziti dobrodošlicu na današnje druženje povodom obilježavanja dana Škole. Vjerujem da ćete se u svojim radionicama opustiti i zabaviti, ali  i ponešto naučiti.

Iskoristit ću ovu priliku i pohvaliti sve naše učenike koji sudjeluju na natjecanjima i ostvaruju vrhunske rezultate zahvaljujući velikom trudu koji pritom ulažu. Hvala i svim kolegama  profesorima, koji ih motiviraju i ulažu svoje znanje i vrijeme u to.

Koristim ovu priliku i za obraćanje  prvim razredima:  nadam se da ste se udomaćili u našoj školi, da se osjećate ugodno i dobrodošlo. Mnogo ulažemo u našu školu i činimo sve  kako bi naši učenici imali najbolje moguće uvjete za rad, kako bi bili ponosni što su dio ove škole. Nadam se da ćete to cijeniti, da će vas uspjesi prijašnjih generacija nadahnuti da se i sami uključite u brojne projekte, natjecanje, fakultativnu i izbornu nastavu koje Škola nudi.

I konačno - dragi maturanti, pred vama su važne odluke. Vaša je budućnost u vašim rukama, a uz primjeren trud i učenje možete postići sve što ste si zacrtali. Znam da jedva čekate započeti novu fazu svojega života, ali vjerujem da ćete iskoristiti ovu zadnju školsku godinu kako za stjecanje lijepih školskih uspomena, tako i za dobru pripremu za polaganje državne mature.

No, danas je dan za odmor i kreativno druženje, zato uživajte u radionicama koje su vaši profesori pripremili za vas.

Uz želju da ostanete dobra zdravlja -  sve vas srdačno pozdravljam,

Vaša ravnateljica

[više]

Pozivnice na radionice za Dan škole!

Autor: Vjekoslav Mauriček, 14. 10. 2021. 09:52

Povodom Dana škole učenici Gospodarske škole Varaždin

izradili su pozivnice!

 

 

 

[više]

Postcrossing aktivnost – A4F

Autor: Vjekoslav Mauriček, 7. 10. 2021. 13:28

Nakon što su učenici partnerskih škola izradili svoje profile na TwinSpace platformi uslijedila je tzv. Poscrossing aktivnost koja je trajala od prosinca 2021. do travnja 2021. godine.

Učenici su izradili razglednice te napisali kratak zagonetni tekst za partnere. Razglednice su poštom poslane partnerima koji su čitajući TwinSpace profile trebali otkriti koji su im kolege iz drugih država poslali razglednice te napisali nešto o svojoj zemlji, školi, svakodnevni aktivnostima, svojim afinitetima i slično.

Cilj je aktivnosti bio izravno komuniciranje učenika, najprije na klasičan način pisanjem razglednica te nakon toga povezivanje na modernim društvenim mrežama. Učenici su se na taj način međusobno upoznali, naučili nešto o kulturama svojih kolega te stupili u neposredni kontakt. Nakon što su svi razmijenili razglednice, izrađen je izložbeni pano u školi.

[više]

1. regionalno natjecanje učenika ugostiteljsko turističke struke

Autor: Vjekoslav Mauriček, 6. 10. 2021. 09:43

U petak, 1. listopada 2021. u Termama Tuhelj, održano je 1. regionalno natjecanje učenika ugostiteljsko turističke struke u okviru projekta ReCeZa - Regionalni centar Zabok, pod nazivom Oživi tradiciju.

Naši učenici ostvarili su odlične rezultate u svim disciplinama:
1. disciplina: Prigotavljanje glavnog jela za 4 osobe

                    - Izabel-Leona Kolman, 3.V, 1. mjesto 🥇
2. disciplina: Prigotavljanje regionalne/tradicijske slastice

                    - Dijana Ignac, 3.V, 2. mjesto 🥈
3. disciplina: utrka konobara, posluživanje vina i glavnog jela

                    - Sandro Vidaček, 3. T, 3. mjesto 🥉
4. disciplina: Zdravstveni turizam moje regije

                    - Fabijan Matovinović, 4.H, 3. mjesto 🥉

Čestitke učenicima i mentorima! 

[više]

PRVE DELF - DIPLOME UČENICIMA GOSPODARSKE ŠKOLE

Autor: Vjekoslav Mauriček, 29. 9. 2021. 14:05

Učenici naše škole koji pohađaju fakultativnu nastavu iz francuskog jezika pristupili su ove godine  prvi puta polaganju ove francuske diplome te je svi uspješno položili.Čestitamo  svim učenicima na marljivom radu i zalaganju  te konačno i izvrsnim rezultatima  koje su pokazali u ovoj iznimno zahtjevnoj godini .DELF -diplome stekli su sljedeći učenici :

Ema Mucko -DELF A1

Luka Salihović -DELF A1

Iva Fajfarić -DELF A1

Mateja Ilić -DELF A1

Lea Cesarec -DELF A2

Tea Štriga -DELF A2

Laura Jež -DELF A2

Petra Aračić -DELF B 1

 

Félicitations !

 

Kristina Kuščar ,prof .njemačkog i francuskog jezika

[više]

Besplatna putovanja za djecu i učenike

Autor: Vjekoslav Mauriček, 28. 9. 2021. 11:40

Poštovani roditelji i učenici,

temeljem Zaključka Vlade RH od 1. 10. 2021. do 31. 12. 2022. godine prijevoz učenika s vlakom besplatan je za sve učenike. Više o prijevozu možete pročitati u obavijesti u privitku i na mrežnim stranicama HŽ-a.

Privitak: besplatan prijevoz

[više]

Učenici Gospodarske škole među najboljim maturantima grada Varaždina

Autor: Vjekoslav Mauriček, 23. 9. 2021. 13:01

Učenici Gospodarske škole Varaždin, Nika Šestak, 4.D i Tomislav Borščak, 4.K razred prošlogodišnje generacije maturanata 2020./2021. uvršteni su među najbolje maturante grada Varaždin te su pozvani na prijem kod gradonačelnika Nevena Bosilja zbog ostvarenih rezultata na državnoj maturi. Nika je izvrsno riješila ispit državne mature iz engleskoga jezika na višoj razini, dok jer Tomislav zapažene rezultate postigao na ispitima iz engleskoga jezika na višoj razini i matematike na osnovnoj razini.

Nika će svoje školovanje nastaviti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a Tomislav je odlučio upisati ekonomiju na francuskom EDHEC fakultetu u Lilleu - fakultetu koji je u top 10 ekonomskih fakulteta u Europi.

Čestitamo!

[više]

HUMANITARNA AKCIJA U GOSPODARSKOJ ŠKOLI VARAŽDIN

Autor: Vjekoslav Mauriček, 22. 9. 2021. 14:36

Gospodarska škola Varaždin prošle je školske godine sudjelovala u humanitarnoj akciji prikupljanja čepova za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma, a s istom akcijom nastavlja i ove godine.

U akciju su uključeni učenici, profesori, tehničko osoblje i njihove obitelji.

Sve je započelo prije nekoliko godina razgovorom i dogovorom bivšeg učenika škole Borka Pintarića i njegove profesorice njemačkog jezika Melanije Klarić, a danas su u provođenje akcije uključene i profesorice Iva Vukotić te Marinka Klarić Zavrtnik, voditeljice Vijeća učenika Gospodarske škole Varaždin. Vijeće učenika radi na osvješćivanju i senzibiliziranju mladih općenito prema humanitarnim akcijama, pa na ovaj način vrlo rado i s ponosom pomaže i UOLL-u.

– Hvala svima na uključenju, a Borku Pintariću na prijevozu čepova! – poručuju iz Udruge.

[više]

GODINA ČITANJA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 21. 9. 2021. 14:33

"Čitajmo da ne ostanemo bez riječi" i stvarajmo ozračje u kojem cijela Hrvatska čita sa zadovoljstvom i razumijevanjem. Više informacija o programu i aktivnostima Godine čitanja možete pronaći na citaj.hr - gdje možete preuzeti promotivne materijale. 

Želiš znati? Želiš osjećati? Čitaj!

[više]

Javni poziv za sufinanciranje školske prehrane učenika

Autor: Vjekoslav Mauriček, 10. 9. 2021. 08:56

 

 

Javni poziv za sufinanciranje školske prehrane učenika

Školska godina 2021./2022.

Poštovani učenici,

Varaždinska županija objavila je Zaključak o pokretanju projekta za sufinanciranje prehrane učenika srednjih škola čiji je osnivač Varaždinska županija za školsku godinu 2021./2022.

Gopodarska škola Varaždin objavljuje Javni poziv za sufinanciranje prehrane za učenike za školsku godinu 2021./2021.  i obrazac ZAHTJEVA  za sufinanciranje prehrane.

Zahtjev i dokumentaciju učenici podnose pedagoginji najkasnije do 30. rujna  2021. godine.

[više]

Mogućnost online preuzimanja potvrde o školovanju za različite svrhe

Autor: Vjekoslav Mauriček, 8. 9. 2021. 09:18

Važna novost za učenike i roditelje:

Mogućnost online preuzimanja potvrde o školovanju za različite svrhe

 

Dragi učenici, poštovani roditelji! Na poveznici potvrde.skole.hr možete se prijaviti svojim AAI identitetima (učenici) ili svojim pristupnim podacima sustavu e-Građani (preko Fine, bankovnih tokena, razine barem 3 - roditelji) i ispisati digitalnu potvrdu o školovanju. U padajućem izborniku moguće je izabrati svrhu potvrde. Potvrde koje su izdane putem toga portala zamjenjuju u potpunosti potvrdu iz škole u svim pravnim poslovima, pa više nije potrebno dolaziti po potvrdu u školsku referadu i mogu se spremiti na računalo, slati ili ispisivati, ovisno o potrebama. Sustav za izdavanje potvrda podatke o učenicima preuzima iz baze podataka e-Matica u kojoj su svi učenici.

[više]

PRVI DAN NASTAVE - školska godina 2021./2022.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 1. 9. 2021. 09:37

 

 

OBAVIJEST UČENICIMA!

REDOVNA NASTAVA U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022. POČINJE 6.  RUJNA 2021. GODINE . PRVI SAT ODRŽAT ĆE SE SAT RAZREDNIKA, A NAKON TOGA JE REDOVNA NASTAVA PO RASPOREDU.

UČENICI U NASTAVKU OBRAZOVANJA NA PRVI SAT RAZREDNIKA DOLAZE U PONEDJELJAK 6. RUJNA 2021. GODINE U 7,20 SATI.

 

RASPORED ZA PRVI SAT – SAT RAZREDNIKA NALAZI SE NA POVEZNICI!

                                                         Ravnateljica:

                                               Katica Kalogjera Novak

 

 

[više]

Centri izvrsnosti Varaždinske županije

Autor: Vjekoslav Mauriček, 31. 8. 2021. 08:59

Dragi učenici,

OBRAZAC ZA PRIJAVU

 

[više]

CIP - CENTAR IZVRSNOSTI IZ PODUZETNIŠTVA U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 30. 8. 2021. 21:52

GOSPODARSKA ŠKOLA VARAŽDIN, školska godina 2021./2022.

 

Upiši Centar izvrsnosti iz poduzetništva!

 

Centar izvrsnosti iz poduzetništva okuplja polaznike fokusirane na poduzetnička promišljanja i poduzetničko djelovanje kako bi stekli odgovarajuće kompetencije u tom području, a i dodatnu konkurentnost na tržištu rada u budućim vremenima.

Program: Mali kreativac

Polaznici: Učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola Varaždinske županije (članovi učeničkih zadruga)

Broj polaznika: 10

Program: Financijska pismenost

Polaznici: Učenici 1. i 2. razreda srednjih škola Varaždinske županije

Broj polaznika: 10

Program: Poduzetništvo budućnosti

Polaznici: Učenici 3. i 4. razreda srednjih škola Varaždinske županije

Broj polaznika: 10

 

Cilj Centra je polaznicima otvoriti vrata u svijet poduzetništva gdje će radom, kreativnošću i timskim duhom razviti svoje poduzetničke vještine. Želimo prepoznati i vrednovati darovite polaznike koji se mogu uključiti u jedan od naših tri programa, ovisno o uzrastu.

PRIJAVE UČENIKA ZA CENTAR IZVRSNOSTI IZ PODUZETNIŠTVA!

od 6. do 20. rujna 2021.

 

 

[više]

Uspješno završena stručna praksa za učenike Gospodarske škole Varaždin

Autor: Vjekoslav Mauriček, 30. 8. 2021. 21:20

Trinaestero učenika, zanimanja turističko-hotelijerski tehničar obavljalo je stručnu praksu u odjelu domaćinstva na Malom Lošinju u periodu od 30.7.2021. do 31.8.2021. godine, te su, uz vlastiti trud, pomoć Jadrankinih zaposlenika te profesora mentora iz njihovih škola Andrijane Herceg i Marinke Klarić Zavrtnik završili program prakse s velikim uspjehom.

Učenicima Jadrankin program prakse omogućuje stjecanje suvremenih praktičnih znanja iz programa za koje se obrazuju, a najboljima pruža mogućnost primanja cjelogodišnje stipendije.

https://jadranka.hr/news/uspjesno-zavrsena-ljetna-praksa-2021-za-ucenike-jadrankinih-skola-partnera

[više]

CENTAR IZVRSNOSTI IZ INFORMATIKE

Autor: Vjekoslav Mauriček, 30. 8. 2021. 20:57

[više]

UPISI U PRVI RAZRED U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022. U JESENSKOM ROKU

Autor: Vjekoslav Mauriček, 27. 8. 2021. 11:11

 

Poštovani roditelji i budući učenici Gospodarske škole Varaždin, upis u 1. razred školske godine 2021./2022., u jesenskom  održati će se prema sljedećem rasporedu

 

A) u tajništvu Gospodarske škole Varaždin:

 • Ponedjeljak,  30. 8. 2021.  od 8,00 do 12,00 sati
 • Utorak,          31.8. 2021.   od 8,00 do 12,00 sati

ili

B) roditelji, odnosno učenici mogu poslati u navedenim terminima dokumentaciju za upis elektronskim putem

na način da potrebne dokumente popune, vlastoručno potpišu te ih skeniraju ili fotografiraju i pošalju na e-mail škole: gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr

Molimo Vas da prilikom slanja dokumentacije e-mailom pošaljete broj telefona kako bismo Vas mogli kontaktirati u slučaju nepotpune dokumentacije.

 

Dokumentacija potrebna za upis za varijantu A i varijantu B:

1. upisnica (ispisana iz NISpuSŠ sustava, popunjena sa svim potrebnim podacima i vlastoručno potpisana od strane učenika i roditelja/skrbnika),

2. svjedodžba medicine rada za navedena zanimanja kuhar 

3. privola za prikupljanje, obradu i objavu osobnih podataka učenika (popunjenu i vlastoručno potpisanu od strane roditelja/skrbnika), obrazac privole nalazi se u privitku ili se može popuniti u školi,

4. privola roditelja/skrbnika za odabir predmeta izborne, dodatne i fakultativne nastave koja se nalazi u privitku za zanimanje kuhar  (roditelj/skrbnik vlastoručno se  potpisuje u polje uz naziv odabranog predmeta). Također se može popuniti u školi.

5. podaci o prijevozu - samo za učenike putnike (popunjen i potpisan od strane roditelja/skrbnika), obrazac se nalazi u privitku, ili ga mogu popunit u školi,

  

                                     Upisno povjerenstvo Gospodarske škole Varaždin

[više]

Okrugli stol - Turizam novog doba: Uloga centara kompetentnosti

Autor: Vjekoslav Mauriček, 19. 8. 2021. 12:29

U okviru projekta ReCeZa - Regionalni centar Zabok, na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu (FMTU) u Opatiji, 1. srpnja 2021. u sklopu znanstvene konferencije ToSEE - Tourism in Southern and  Eastern Europe 2021. održao se okrugli stol na temu: Turizam novog doba: Uloga centara kompetentnosti.

[više]

DRŽAVNA MATURA - obavijest učenicima

Autor: Vjekoslav Mauriček, 22. 7. 2021. 10:57

Varaždin, 22. srpnja 2021.

 

OBAVIJEST UČENICIMA – POTVRDE/SVJEDODŽBE

o položenim ispitima DM u ljetnom roku šk. god. 2020./2021.

 

Čestitamo svim učenicima na položenim ispitima!

Učenici potvrde/svjedodžbe mogu podići u petak, 23.7.2021. kod ispitne koordinatorice u školi od 7,30 do 10,00 sati. Učenici trebaju donijeti osobnu, kemijsku i masku. Ako učenici potvrde/svjedodžbe ne podižu osobno, osoba koja preuzima dokument treba donijeti potpisanu privolu (koju možete preuzeti, ispisati i potpisati u prethodnoj obavijesti dolje od 23.6.2021.). Osoba koja preuzima dokument učenika treba predočiti svoju vlastitu osobnu iskaznicu.

Učenici koji potvrde/svjedodžbe neće podići u petak, 23.7.2021., mogu ih tijekom ljeta podići svakim radnim danom u tajništvu od 10,00 do 11,00 sati ili nakon jesenskoga roka.

 

PRIJAVE ZA JESENSKI ROK šk. god. 2020./2021.

Učenici koje ispite DM žele polagati u jesenskom roku, trebaju ih samostalno prijaviti na svojem profilu na stranici postani-student.hr od 23.07. od 12:00 sati do 31.7.2021. do 12:00 sati Prijavnice za jesenski rok se ne ispisuju niti ne potpisuju. Sve detaljne upute vezane uz prijave objavljenje su na stranici https://www.postani-student.hr/Ucilista/Default.aspx.

Kalendar polaganja ispita u jesenskom roku: https://mk0ncvvot6usx5xu4d.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2020/04/Kalendar-i-vremenik-provedbe-ispita-%E2%80%93-jesenski-rok-2020_2021.pdf

Polaganje ispita je besplatno za ispite koji nisu položeni u ljetnome roku. Ako učenici žele ponovno polagati pojedini ispit kako bi popravili ocjenu, ispit se mora platiti do 2.8.20201. (vidjeti uplatnicu pod Moja zaduženja).

Za dodatna pitanja javite se na renata.madaric@gmail.com        

Na stranici https://www.studij.hr/kalendar objavljen je kalendar jesenskog upisnog roka na fakultetima na kojima nisu popunjena sva mjesta u ljetnome roku. Obratite pažnju na rokove.

[više]

IZRADA I OBRANA ZAVRŠNOG RADA - JESENSKI ROK

Autor: Vjekoslav Mauriček, 16. 7. 2021. 09:48

Gospodarska škola Varaždin

Školska godina 2020./2021.

Varaždin 16. srpnja  2021.

 

VREMENIK IZRADBE I OBRANE ZAVRŠNOG RADA U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021.

 – jesenski  rok

Prijave za izradbu i obranu završnog rada (prijavnicom za obranu): do 9. srpnja 2021. godine.

Izradba završnog rada: od 9. srpnja do 13. kolovoza 2021. godine

Predaja pisanog dijela izradbe i obrane završnog rada u urudžbeni zapisnik u tajništvo škole: 13. kolovoza 2021. godine od 8,00 do 12,00 sati

Izradba završnog rada za kuhare – praktični dio: od 10. do 24. kolovoza 2021. godine

Izvedba radne probe za naučnički ispit i obranu završnog rada za konobare – praktični dio: od 10. do 24. kolovoza 2021.

 

Obrana završnog rada:

26. kolovoza 2021. godine u 8,00 sati

Podjela svjedodžbi o završnom radu: 3. rujna 2021. godine u 12,00 sati

 

                                                                      Ravnateljica:

                                                    Katica Kalogjera Novak, dipl. ing. mat.

[više]

RASPORED POLAGANJA POPRAVNIH I PREDMETNIH ISPITA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 16. 7. 2021. 09:38

Gospodarska škola Varaždin

Varaždin, 16. srpnja 2021.

 

 

RASPORED POPRAVNIH ISPITA U JESENSKOM ROKU

ŠKOLSKE GODINE 2020./2021.

 

Popravni ispiti održat će se u četvrtak, 26. kolovoza 2021. godine u 12,30 sati

 

PREDMET

RAZRED

VRIJEME ODRŽAVANJA

UČIONICA

Matematika

2.G

12,30 sati

13 a

 

Raspored polaganja predmetnih ispita pogledajte pod više!

 

                                                Ravnateljica: Katica Kalogjera Novak, dipl. ing. mat.

[više]

UPISI U PRVI RAZRED U ŠKOLSKOJ GODINI 2021/2022

Autor: Vjekoslav Mauriček, 9. 7. 2021. 12:08

Poštovani roditelji i budući učenici Gospodarske škole Varaždin, upis u 1. razred školske godine 2021./2022., održati će se prema sljedećem rasporedu

 

A) u dvorani Gospodarske škole Varaždin:

 • Ponedjeljak, 12. 7. 2021. od 11:00 do 17:00 sati
 • Utorak, 13. 7. 2021. od 11:00 do 17:00 sati

ili

B) roditelji, odnosno učenici mogu poslati u navedenim terminima dokumentaciju za upis elektronskim putem

na način da potrebne dokumente popune, vlastoručno potpišu te ih skeniraju ili fotografiraju i pošalju na e-mail škole: gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr

Molimo Vas da prilikom slanja dokumentacije e-mailom pošaljete broj telefona kako bismo Vas mogli kontaktirati u slučaju nepotpune dokumentacije.

 

Dokumentacija potrebna za upis za varijantu A i varijantu B:

1. upisnica (ispisana iz NISpuSŠ sustava, popunjena sa svim potrebnim podacima i vlastoručno potpisana od strane učenika i roditelja/skrbnika),

2. potvrda školske medicine za navedena zanimanja (ekonomist, poslovni tajnik, upravni referent, komercijalist, hotelijersko-turistički tehničar, turističko-hotelijerski komercijalist, prodavač i administrator), 

3. svjedodžba medicine rada za navedena zanimanja (kuhar i konobar)

4. privola za prikupljanje, obradu i objavu osobnih podataka učenika (popunjenu i vlastoručno potpisanu od strane roditelja/skrbnika), obrazac privole nalazi se u privitku ili se može popuniti u školi,

5. privola roditelja/skrbnika za odabir predmeta izborne, dodatne i fakultativne nastave koja se nalazi u privitku za pojedina zanimanja (roditelj/skrbnik vlastoručno se  potpisuje u polje uz naziv odabranog predmeta). Također se može popuniti u školi.

6. podaci o prijevozu - samo za učenike putnike (popunjen i potpisan od strane roditelja/skrbnika), obrazac se nalazi u privitku, ili ga mogu popunit u školi,

  

Upisno povjerenstvo Gospodarske škole Varaždin.

 

[više]

PROJEKT PRIČA VARAŽDINSKOG KEKSIĆA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 30. 6. 2021. 12:11

Gospodarska škola Varaždin u partnerstvu sa Srednjom strukovnom školom Varaždin provodi projekt pod nazivom Priče varaždinskog keksića. Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva turizma i sporta u području promocije i jačanja kompetencija strukovnih zanimanja za turizam u 2021. godini.

Glavni cilj projekta je povezivanje srednjoškolskih učenika raznih struka u svrhu jačanja kompetencija i podizanja kvalitete ljudskih potencijala te podizanje razine svijesti učenika i nastavnika o turizmu kao multisektorskom resoru. VTV televizija je snimila i prikazala reportažu o projektu. Ukoliko ste je propustili, možete je pogledati na poveznici https://youtu.be/J3i1iKrONeo.

Varaždinski keksić će se od 28.06.2021. godine dijeliti uz kavu ili čaj u pojedinim ugostiteljskim objektima grada Varaždina - Hotelu Varaždin, Santa Mariji, Medinoj škrinji, ugostiteljskom objektu Living Rooms, Bedemu i Kavani Dora. Na kutijici u kojoj je keksić pakiran nalazi se QR kod koji vas vodi na učeničku web stranicu na kojoj možete saznati korisne informacije i dojmove učenika o destinacijama koje su posjetili u sklopu tri terenska posjeta. Na stranici se nalazi i anketa o zadovoljstvu posjetitelja okusom keksića i dobivenim informacijama. Ako ste u prilici, posjetite navedene ugostiteljske objekte, probajte keksić, skenirajte QR kod i ostavite svoje dojmove na web stranici, jer vaše mišljenje nam je važno.

[više]

LJETNA ŠKOLA GASTRONOMIJE U TERMAMA TUHELJ

Autor: Vjekoslav Mauriček, 30. 6. 2021. 12:00

U sklopu projekta ReCeZa – Regionalni centar Zabok učenici 2. V razreda Izabel – Leona Kolman, Dijana Ignac i Ana Majhen su zajedno sa stručnom nastavnicom kuharstva Nevenkom Bosilj sudjelovale u Ljetnoj školi gastronomije u Termama Tuhelj u periodu od 21.6.2021.-26.6.2021. Osim naših učenika sudjelovali su učenici iz SŠ Zabok, SŠ Prelog i TUPŠ Bjelovar.

[više]

Dani strukovnih nastavnika

Autor: Vjekoslav Mauriček, 28. 6. 2021. 07:54

U Šibeniku od 15.6. do 18.6.2021. su se održani  jubilarni 5. Dani strukovnih nastavnika, najveći skup za nastavnike strukovnih predmeta u Republici Hrvatskoj u organizaciji  Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u sklopu ESF-ova projekta „Modernizacija sustava stručnog usavršavanja nastavnika strukovnih predmeta“. Ovogodišnje izdanje Dana strukovnih nastavnika održano je pod strogim epidemiološkim mjerama. Na skupu je sudjelovalo 300 nastavnika, 31 predavač te je održano 40 predavanja i radionica. Sudionici su bili  podijeljeni u dvije skupine po sektorima, a mi smo sudjelovali u drugoj skupini od 17. do 18. lipnja 2021.godine.

5. Dane strukovnih nastavnika svečano je otvorio ministar znanosti i obrazovanja, prof. dr. sc. Radovan Fuchs, a u ime domaćina sudionike je pozdravio Mile Živčić, ravnatelj Agencije.

[više]

Raspored dopunskog rada i razrednih/predmetnih ispita

Autor: Vjekoslav Mauriček, 24. 6. 2021. 15:09

Gospodarska škola Varaždin

Varaždin, 23. lipnja 2021.

 

 

RASPORED DOPUNSKOG RADA

u školskoj godini 2020./2021.

Dopunski rad održat će se 28. i 30. lipnja te 1., 2., 5., 6. i 7.  srpnja 2021. godine

SATNICA

    1. SAT   7,30 – 8,15

    2. SAT   8,20 – 9,05

    3. SAT   9,10 – 9,55

VELIKI ODMOR: 9,55 – 10,10

    4. SAT  10,10 – 10,55

    5. SAT  11,00  - 11,45

 

RASPORED ODRŽAVANJA DOPUNSKOG RADA

PREDMET

RAZRED

VRIJEME ODRŽAVANJA

UČIONICA

Matematika

1.P, 2.E

28. i 30. 6. 2021. od 7,30 do 9,55

4

1., 2., 5. i  6. 7. 2021.  od 7,30 do 9,55 sati

7. 7. 2021. od 7,30 do 9,05 sati

Matematika

Gospodarska matematika

2.A, 2.V

28. i 30. 6. 2021. od 7,30 do 9,55 sati

3

1., 2. i 5. 7. 2021. od 7,30 do 9,55 sati

Matematika

2.C, 3.E, 4.E

28. i 30. 6. 2021. od 7,30 do 9,55

5

1., 2., 5., 6. 7. 2021.  od 7,30 do 9,55 sati

7. 7. 2021. od 7,30 do 9,05 sati

Matematika u struci

Gospodarska matematika

1.T, 3.V

28. i 30. 6. 2021. od 7,30 do 9,55 sati

18

1., 2. i 5. 7. 2021. od 7,30 do 9,55 sati

Gospodarska matematika

Matematika

2.G, 2. K

28. i 30. 6. 2021. od 7,30 do 9,55 sati

20

1., 2., 5., 6. 7. 2021.  od 7,30 do 9,55 sati

7. 7. 2021. od 7,30 do 9,05 sati

Engleski jezik I

1.T, 1.V

 

28. i 30. 6. 2021. od 7,30 do 9,55 sati

9

1., 2. i 5. 7. 2021. od 7,30 do 9,55 sati

Engleski jezik I

3.T

28. i 30. 6. 2021. od 7,30 do 9,55 sati

15

1., 2. i 5. 7. 2021. od 7,30 do 9,55 sati

Turistička geografija

3.T

30. 6. 2021. od 10,10 do 11,45

7

1., 2., 5. i 6. 7. 2021. od 10,10 do 11,45

 

Ravnateljica: Katica Kalogjera Novak, dipl. ing. mat.

Raspored polaganja razrednih ispita nalazi se u nastavku (više)!

[više]

NJEMAČKI OTVARA MNOGA VRATA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 19. 6. 2021. 09:37

 

KDV Kroatischer Deutschlehrerverband - ima svoj YouTube kanal na kojem je objavljena snimka Okruglog stola na temu Znanje stranih jezika - zajednička europska vrijednost.

 

[više]

PRIRUČNIK - OBLIKOVANJE ZAVRŠNOG RADA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 16. 6. 2021. 08:36

Profesorica Ivana Meštrić izradila je Priručnik - oblikovanje završnog rada u kojem je objašnjen postupak izrade završnog rada, konzultiranja s mentorom, postupak obrane završnog rada te postupci tehničkog oblikovanja završnog rada (struktura, sadržaj, izgled naslovne stranice i privitaka). 

Priručnik učenici mogu preuzeti na poveznici, a sadržaj Priručnika može se primijeniti pri izradi seminarskih radova, projekta i referata.

[više]

XVI. Međunarodni kulinarski festival Biser Mora u Supetru

Autor: Vjekoslav Mauriček, 14. 6. 2021. 12:33

Učenice Anja Perši i Lora Kelava s mentoricom Nevenkom Bosilj sudjelovale su na XVI. Međunarodnom kulinarskom festivalu Biser Mora u Supetru na otoku Braču, koji je organiziran u sklopu projekta ReCeZa (Regionalni centar Zabok). 
 
Učenice su sudjelovale na timskom natjecanju srednjih škola na temu: Nacionalna kuhinja – predjelo, glavno jelo i desert – moderna prezentacija, te su osvojile srebrnu medalju.
 
Čestitke učenicima i mentorici!
[više]

Biserka Zajec, prof. sudjelovala je na Erasmus + konferenciji u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA): „Pupil mobility in Europe – making inclusion a reality“

Autor: Vjekoslav Mauriček, 11. 6. 2021. 10:45

Ova Eramus + konferencija trebala se održati u Bonnu u Njemačkoj, no zbog epidemiološke situacije održala se online 11. i 12. svibnja 2021. u suorganizaciji njemačke, finske i talijanske Erasmus + nacionalne agencije.

Cilj Erasmus + programa je poticati mobilnost učenika te ih učiniti pristupačnima i priznatima u okviru sustava školskog obrazovanja. Novi program obrazovnih politika Europske unije koji započinje 2021. želi promovirati jednake mogućnosti za sve: inkluzija i različitosti ključni su principi prema kojima bi se školama koje se susreću s  učenicima različitog porijekla i različitih mogućnosti olakšalo sudjelovanje u programu.

[više]

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U PRVI RAZRED U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 7. 6. 2021. 15:50

 

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U PRVI RAZRED

U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022. 

 

[više]

POZIV UČENICIMA ZA NASTAVAK OBRAZOVANJA U STATUSU REDOVITOG UČENIKA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 1. 6. 2021. 10:00

Pozivaju se učenici koji u roku od dvije godine od završetka trogodišnje strukovne škole žele nastaviti daljnje školovanje u Gospodarskoj  školi Varaždin u statusu redovitog  učenika za strukovnu kvalifikaciju/zanimanje PRODAVAČ I KOMERCIJALIST  (Obrazovni sektor: EKONOMIJA ,TRGOVINA I POSLOVNA  ADMINISTRACIJA) i za strukovnu kvalifikaciju /zanimanje TURISTIČKO-HOTELIJERSKI KOMERCIJALIST  (Obrazovni sektor TURIZAM I UGOSTITELJSTVO) da podnesu pismeni zahtjev za nastavak obrazovanja do 5. srpnja 2021. godine.

Obrazac zahtjeva preuzmite na poveznici.

[više]

OBRANA ZAVRŠNOG RADA ZA 4.K RAZRED

Autor: Vjekoslav Mauriček, 31. 5. 2021. 15:39

 
Obrana završnog rada u ljetnom roku u školskoj godini  2020./2021. za 4. K razred  održat će se 8. lipnja 2021. godine u 14,15 sati.
 
Ravnateljica: Katica Kalogjera Novak, dipl. ing. mat.
 
[više]

Organizacija nastave 4.6.2021. i 7.6.2021. godine

Autor: Vjekoslav Mauriček, 31. 5. 2021. 12:25

Poštovani, učenici, roditelji i nastavnici

redovna nastava u Gospodarskoj školi Varaždin za sve razredne odjele na dane 4.6.2021. i 7.6.2021. godine održati će se online u poslijepodnevnoj smjeni, putem Zoom platforme ili drugih sličnih platformi.

Održavanje nastave u školi na navedene datume nije moguće zbog pisanja ispita iz Engleskog jezika na državnoj maturi pa će se nastava, zbog popunjenosti prostora i osiguravanja zaštite od COVID 19 virusa, održavati na gore propisan način.

Praktikum radi normalno.


Ravnateljica:

Katica Kalogjera Novak, dipl.ing.

[više]

Laura Bezik zauzela 1. mjesto na Hrvatskoj ekonomskoj olimpijadi

Autor: Vjekoslav Mauriček, 30. 5. 2021. 15:44

Dana 20.5.2021. održala se Hrvatska ekonomska olimpijada u organizaciji udruge Centar za razvoj mladih. Natjecanje je bilo organizirano u dvije kategorije: timski i pojedinačno.

Laura Bezik, učenica 3.B razreda osvojila je 1. mjesto u pojedinačnoj kategoriji, dok je njezin tim (Vizionari) kojeg još čine Petar Dobrotić, Josip Ferić i Tara Gerbus, također učenici 3.B razreda osvojio 2. mjesto u timskoj kategoriji. Mentorica učenicima je bila Jasminka Prstec.

Iz Gospodarske škole Varaždin na natjecanju su sudjelovala još dva tima: tim Profit (4.E – Helena Borko, Gabrijela Sambolec,  Dorotea Plavec, Nikolina Šincek i Tena Vinceković s mentoricom Natalijom Weiser) koji je zauzeo 13. mjesto i tim Super Petorka (3.E - Lana Đuras, Rebeka Brlek, Ema Huzjak, Petra Vincek, Nikolina Horvat s mentoricama Ivom Vukotić i Jasminkom Prstec) koji je zauzeo 17. mjesto. Na Hrvatskoj ekonomskoj olimpijadi su sudjelovali i učenici iz Centra izvrsnosti - program Financijska pismenost, tim CIP (Elena Vrbanec i Viktorija Ivanušić – Gospodarska škola Varaždin te Martin Horvat i Luka Kolenko – Prva gimnazija Varaždin) koji je osvojio 14. mjesto.

Čestitke učenicima!

 

[više]

Organizacija nastave za maturante 24. i 26. svibnja 2021.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 21. 5. 2021. 19:30

Sukladno preporuci Ministarstva znanosti i obrazovanja u Gospodarskoj školi Varaždin je nastava za završne razrede u ponedjeljak 24.5.2021. i u utorak 25.5.2021. organizirana online.

[više]

WORLD SKILLS CROATIA 2021.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 21. 5. 2021. 19:28

Od 11.5.2021.-13.5.2021. održano je Državno natjecanje strukovnih zanimanja Worldskills Croatia. Učenici naše škole osvojili su izvrsne rezultate.

Učenica 4. A razreda, Melani Leskovar osvojila je  1. mjesto u državi u disciplini Tajničko poslovanje, učenicu je za natjecanje pripremala prof. Iva Vukotić. Srebrnu medalju osvojila je učenica 4. K razreda, Lidija Hehet u disciplini Komercijalni poslovi, učenicu je pripremala prof. Ivana Meštrić. Treće mjesto pripalo je učenici 3. V razreda, Anji Perši koju je za disciplinu Kuharstvo pripremala prof. Nevenka Bosilj.

Čestitamo učenicima i mentorima.

[više]

Edukacijsko jutro

Autor: Vjekoslav Mauriček, 21. 5. 2021. 13:46

Naši učenici zajedno s nastavnicama Šteficom Pokorny i Barbarom Dukarić sudjelovali su u online izdanju programa "Edukacijsko jutro" Festivala tolerancije koji se održao u petak, 21. svibnja u 12.00h. Slušali smo predavanje dr.sc. Ophira Levyja sa pariškog Sveučilišta Paris - Vincennes - Saint - Denis o načinu prikaza holokausta u kinematografiji. Predavanje je održano u suradnji s Francuskim institutom u Hrvatskoj.

[više]

Državno natjecanje CROATIEN ECONOMICS OLYMPIAD

Autor: Vjekoslav Mauriček, 21. 5. 2021. 07:24

20. svibnja 2021. održano je online državno natjecanje CROATIEN ECONOMICS OLYMPIAD.

Natjecanje se odvijalo kroz link za igricu Financijska pismenost. Natjecatelji igraju zasebno i  timski. Nagrađuju se najbolja tri pojedinca novčanim nagradama,  a nagrađuje se  i najbolji tim, koji će se plasirati na Europsku ekonomsku olimpijadu (IEO )  koja će se održati u Ukrajini u srpnju 2021. godine gdje će predstavljati  republiku Hrvatsku.

Na natjecanju su sudjelovali učenici iz 4.E, 4.B, 3.B, 3.P i 3.E razreda naše škole:

4.B tim Ekozit ( Luka Blaži , Mia Kučko, Anna Buhin)  i 3P (Lucija Dolenc i Filip Roško)

mentorice Olgice Nikolić i Željke Maurović Benko

3.E tim Super petorka (Lana Đuras, Rebeka Brlek, Ema Huzjak, Petra Vincek, Nikolina Horvat) mentorice Iva Vukotić i Jasminka Prstec

3.B tim Vizionari (Laura Bezik, Tara Gerbus, Josip Ferić, Petar Dobrotić) mentorica Jasminka Prstec

4.E tim Profit (Helena Borko, Gabrijela Sambolec, Dorotea Plavec, Nikolina Šincek i Tena Vinceković. Mentor: Natalija Weiser 

napisala: Olgica Nikolić

[više]

REZULTATI SAJMA VJEŽBENIČKIH TVRTKI

Autor: Vjekoslav Mauriček, 20. 5. 2021. 11:40

Gospodarska škola Varaždin i Centar izvrsnosti iz poduzetništva su školske godine 2020./2021. organizirale državni Sajam vježbeničkih tvrtki.

Učenici su se natjecali u tri kategorije:

 1. Vizualni identitet vježbeničke tvrtke
 2. Predstavljanje vježbeničke tvrtke
 3. Prodajne aktivnosti vježbeničke tvrtke

Na Sajmu je sudjelovalo 37 vježbeničkih tvrtki iz Republike Hrvatske.

Nakon ocjenjivanja radova vježbeničkih tvrtki, rezultati su u nastavku.

[više]

Feminizam u britanskoj književnosti krajem 18. i početkom 19. stoljeća

Autor: Vjekoslav Mauriček, 18. 5. 2021. 09:59

 

Učenice 4.D razreda  realizirale su 10.04.2021. projekt  Feminizam u britanskoj književnosti krajem 18. i početkom 19. stoljeća. Voditeljica je Natalija Ređep, prof. mentor

[više]

Mreža čitanja, nacionalna razina

Autor: Vjekoslav Mauriček, 17. 5. 2021. 11:16

Učenica Paola Milec, 2.h postigla je  izuzetno zapaženi rezultat u kvizu Mreža čitanja, plasirajući se na sve tri razine kviza (školsku, regionalnu i nacionalnu), i tako je svjedočila još jednom u nizu primjera poticanja čitanja u Godini čitanja iz naše školske knjižnice.

[više]

ORGANIZACIJA NASTAVE OD 17.5.2021.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 13. 5. 2021. 11:21

Poštovani učenici, roditelji i nastavnici

Prema preporuci Stožera civilne zaštite, nastava će se od ponedjeljka 17. svibnja 2021. godine odvijati po Modelu A - održavanje nastave u školi za sve razredne odjele, osim za učenike i nastavnike koji su u izolaciji i samoizolaciji.

Učenici, nastavnici i svi zaposlenici obvezni su se pridržavati svih uputa koje je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo za rad škola u vrijeme epidemije COVID-19 i s kojima ste više puta upoznati. Sve upute i temeljne odredbe za dezinfekciju i higijenu učenika i zaposlenika Gospodarske škole Varaždin  nalaze se na web stranici.

U slučaju pojave simptoma COVID -19 infekcije  potrebno je ostati kod kuće. Pojavi li se kod ukućana bilo koji od simptoma, učenik treba ostati kod kuće i obavijestiti Školu (razrednika).

                                                                               Ravnateljica


                                                                             Katica Kalogjera Novak

Odluka o održavanju nastave od 17.5.2021.

Zaključak Stožera civilne zaštite Varaždinske županije

Dopis Varaždinske županije

 

[više]

Projekt "Predstavi najbolja umjetnička djela svojeg grada!"

Autor: Vjekoslav Mauriček, 12. 5. 2021. 12:20

Dragi učenici i poštovani nastavnici,

pozivamo Vas na druženje i predavanje o našem gradu koje će održati Š.Pokorny, prof. na njemačkom jeziku sutra 13,05.2021. s početkom u 17,00 sati putem zoom-platforme u sklopu projekta "Predstavi najbolja umjetnička djela svojeg grada!"
Dobro došli!
 

[više]

REZULTATI SAJMA UČENIČKIH ZADRUGA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 7. 5. 2021. 10:09

 

 

Gospodarska škola Varaždin i Centar izvrsnosti iz poduzetništva su školske godine 2020./2021. organizirale Sajam učeničkih zadruga. Tema Sajma bila je Održivi razvoj.

Učenici su se natjecali u dvije kategorije:

 1. Predstavljanje učeničke zadruge i praktični rad
 2. Vizualni identitet učeničke zadruge

Na Sajmu su sudjelovale sljedeće učeničke zadruge:

 1. UZ Ivančica
 2. Mali kreativac (CIP)
 3. UZ Kneginja
 4. UZ Jurek
 5. UZ Arboretum Opeka
 6. Zadruga Veselko
 7. UZ Iglica
 8. UZ Sunce
 9. UZ Korpica
 10. UZ Stezica

Nakon ocjenjivanja radova učeničkih zadruga, rezultati su u nastavku.

[više]

Organizacija nastave od 10.5.2021. do 15.5.2021.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 6. 5. 2021. 12:46

Poštovani, učenici, roditelji i nastavnici

redovna nastava u Gospodarskoj školi Varaždin u razdoblju od 10.5.2021. do 15.5.2021. za učenike prvih, drugih i trećih razreda (osim završnih razreda strukovnih zanimanja) bit će organizirana po Modelu C – online nastava, a za učenike četvrtih razreda i trećih  (završnih) razreda strukovnih zanimanja – 3.P, 3.V, 3.T I 3.Z, te za učenike 1.Z i 2.Z bit će organizirana po Modelu A – nastava u školi.

Vježbe iz kuharstva, ugostiteljskog posluživanja te praktične nastave nastavljaju se održavati u školi za učenike 1.V, 2.V, 1.T, 2.T, 1.G i 2.G.

Nastava u školi će se održavati ujutro prema važećem rasporedu, a za ostale učenike će se održavati u realnom vremenu po važećem rasporedu sati preko platforme Zoom ili drugih sličnih platformi.

Raspored sati će vam dostaviti razrednici putem loomena ili drugih aplikacija.

Učenici i nastavnici kojima je izrečena mjera samoizolacije, obvezni su je poštivati, ali i pratiti i izvoditi online nastavu. Zaraženi učenici i nastavnici mogu pratiti i održavati nastavu prema svojim mogućnostima, ovisno o zdravstvenom stanju.
 

                                                                                                Ravnateljica:

Katica Kalogjera Novak, dipl.ing.

Odluka o organizaciji nastave

Zaključak Stožera civilne zaštite Varaždinske županije

Dopis školama Varaždinske županije

[više]

DRŽAVNA MATURA 2020./2021.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 6. 5. 2021. 10:50

Poštovani učenici i roditelji,

sva pitanja vezana uz polaganje ispita državne mature možete uputiti ispitnoj koordinatorici Renati Mađarić na: renata.madaric@gmail.com ili nazvati na 091 288 56 52.

Raspored učenika po ispitnim prostorijama moći ćete vidjeti na dan ispita, sat vremena prije početka (od 8,00 odnosno 13,00 sati) na platformi Loomen – SRZ.

Upute za pripremu, dolazak na ispit i pravila ponašanja te upute vezane uz ispitne materijale možete proučiti pomoću prezentacija održanih na satovima SRZ-a za koje ste dobili poveznice.

 

[više]

Vježbenička tvrtka „Licitar“ d.o.o. zauzela 2. mjesto

Autor: Vjekoslav Mauriček, 3. 5. 2021. 15:32

Vježbenička tvrtka „Licitar“ d.o.o. zauzela 2. mjesto u ukupnom poretku na Virtualnom sajmu vježbeničkih tvrtki u jakoj konkurenciji od 90 vježbeničkih tvrtki! Vježbeničku tvrtku „Licitar“ d.o.o.  predstavljale su učenice Gabrijela Sambolec, Nikolina Šincek i Tena Vinceković iz 4.E razreda pod mentorstvom nastavnice Natalije Weiser.

U petak, 28.04.2021. održalo se završno događanje u okviru natjecateljskog dijela -proglašenje pobjednika Virtualnog sajma vježbeničkih tvrtki u organizaciji Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar i Prve ekonomske škole Zagreb. Natjecanje je bilo organizirano u sklopu eTwinning projekta.

Na natjecanju je bilo prijavljeno 90 vježbeničkih tvrtki iz cijele Hrvatske. Iz Gospodarske škole Varaždin sudjelovalo je 9 vježbeničkih tvrtki: „Medolis“(3.E), „Lux Candle“(4.E), „Ballondus“(4.B) kojima je mentor bila Olgica Nikolić, „Slatki San“(3.E), „Vinarija Royal“(3.B), mentor Jasminka Prstec i Cavetics“(4.K), „Gramina Mel“ i „Cosmetics“ – mentor Iva Vukotić, te tvrtka  „Licitar“(4.E)-mentor Natalija Weiser.

Vježbenička tvrtka „Licitar“ d.o.o. zajedno sa dodijeljenim timom tvrtki pobijedila je i u osmišljavanju slogana za Virtualni sajam. Pobjednički slogan glasi: „Mjesto gdje kreativnost počinje a zajedništvo pobjeđuje!“

Čestitamo svim sudionicima!

[više]

Organizacija nastave od 3.5.2021. do 8.5.2021.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 29. 4. 2021. 12:55

Poštovani, učenici, roditelji i nastavnici

redovna nastava u Gospodarskoj školi Varaždin u razdoblju od 3.5.2021. do 8.5.2021. za učenike prvih, drugih i trećih razreda (osim završnih razreda strukovnih zanimanja) bit će organizirana po Modelu C – online nastava, a za učenike četvrtih razreda i trećih  (završnih) razreda strukovnih zanimanja – 3.P, 3.V, 3.T I 3.Z, te za učenike 1.Z i 2.Z bit će organizirana po Modelu A – nastava u školi.

Vježbe iz kuharstva, ugostiteljskog posluživanja te praktične nastave nastavljaju se održavati u školi za učenike 1.V, 2.V, 1.T, 2.T, 1.G i 2.G.

Nastava u školi će se održavati ujutro prema važećem rasporedu, a za ostale učenike će se održavati u realnom vremenu po važećem rasporedu sati preko platforme Zoom ili drugih sličnih platformi.

Raspored sati će vam dostaviti razrednici putem loomena ili drugih aplikacija.

Učenici i nastavnici kojima je izrečena mjera samoizolacije, obvezni su je poštivati, ali i pratiti i izvoditi online nastavu. Zaraženi učenici i nastavnici mogu pratiti i održavati nastavu prema svojim mogućnostima, ovisno o zdravstvenom stanju.

                                                                                Ravnateljica:

                                                                     Kalogjera Novak, dipl.ing.

 

Odluka o održavanju nastave od 3.5.2021. do 8.5.2021. 

Zaključak Stožera civilne zaštite Varaždinske županije

Dopis Varaždinske županije

[više]

"Nastavnici u poduzeću - praksa za nastavnike"

Autor: Vjekoslav Mauriček, 27. 4. 2021. 11:16

Nastavnice Gospodarske škole Varaždin uključile su se u projekt „Nastavnici u poduzeću – praksa za nastavnike“ u organizaciji Hrvatske obrtničke komore i Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu s ciljem povezivanja i ostvarivanja kvalitetne suradnje između obrazovnog i realnog sektora.

Praksa i edukacija trajala je 3 dana (25 sati) od 06.04. – 09.04.2021.

[više]

Učenica 1.H razreda Gospodarske škole Varaždin IDA KLASTA sudjelovala na jubilarnoj tridesetoj državnoj Smotri LiDraNo 2021.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 27. 4. 2021. 09:20

Učenica 1.H razreda Gospodarske škole Varaždin, Ida Klasta, nakon Županijske se smotre sa svojim literarnim radom – pričom Kutija zanemarene odgovornosti, a pod vodstvom mentorice profesorice Tihane Vučić, plasirala na državnu Smotru, kao najvišu kategoriju natjecanja učenika srednjih škola koja se izvodi bez rangiranja po ljestvici te kao smotra najuspješnijih mladih literarnih talenata u Hrvatskoj.

[više]

Državno natjecanje - Poslovni izazov

Autor: Vjekoslav Mauriček, 26. 4. 2021. 11:25

Nakon polufinalnog natjecanja Poslovni izazov koje je održano online, 21. 4. 2021. godine učenici
4. K razreda Ella Grabar, Tomislav Borščak i Nina Hohnjec plasirali su se na državno natjecanje. Natjecanje se održalo 22. 4. 2021. godine na temu Unaprijedi gospodarstvo lokalne zajednice. Učenici su radili kao tim ETN d.o.o. i osmislili poduzetničku ideju koju su prikazali u finalnom dijelu natjecanja. Izradili su video i prezentirali pred međunarodnim povjerenstvom. Učenici su na natjecanju osvojili visoko 2. mjesto i plasirali se na međunarodno natjecanje „Poslovni izazov Zapadnog Balkana“.

Njihov video možete vidjeti na sljedećoj poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=tqkwMjnmiXw  

Mentorica učenicima je bila Iva Vukotić, prof.

[više]

ORGANIZACIJA NASTAVE OD 26.4.2021. DO 1.5.2021. GODINE

Autor: Vjekoslav Mauriček, 22. 4. 2021. 13:10

Poštovani, učenici, roditelji i nastavnici

redovna nastava u Gospodarskoj školi Varaždin u razdoblju od 26.4.2021. do 1.5.2021. za učenike prvih, drugih i trećih razreda (osim završnih razreda strukovnih zanimanja) bit će organizirana po Modelu C – online nastava, a za učenike četvrtih razreda i trećih  (završnih) razreda strukovnih zanimanja – 3.P, 3.V, 3.T I 3.Z, te za učenike 1.Z i 2.Z bit će organizirana po Modelu A – nastava u školi.

Vježbe iz kuharstva, ugostiteljskog posluživanja te praktične nastave nastavljaju se održavati u školi za učenike 1.V, 2.V, 1.T, 2.T, 1.G i 2.G.

Nastava u školi će se održavati ujutro prema važećem rasporedu, a za ostale učenike će se održavati u realnom vremenu po važećem rasporedu sati preko platforme Zoom ili drugih sličnih platformi.

Raspored sati će vam dostaviti razrednici putem loomena ili drugih aplikacija.

Učenici i nastavnici kojima je izrečena mjera samoizolacije, obvezni su je poštivati, ali i pratiti i izvoditi online nastavu. Zaraženi učenici i nastavnici mogu pratiti i održavati nastavu prema svojim mogućnostima, ovisno o zdravstvenom stanju.

                                                                                                Ravnateljica:

                                                                             Katica Kalogjera Novak, dipl.ing

Odluka o organizaciji nastave od 26.4.2021. do 1.5.2021.

Zaključak Stožera civilne zaštite Varaždinske županije

Dopis Varaždinske županije

[više]

Poslovni izazov 2021. - izvrstan plasman naših učenika

Autor: Vjekoslav Mauriček, 22. 4. 2021. 09:49

Devet timova iz Gospodarske škole Varaždin ušlo je u polufinale  devetog  državnog natjecanja Poslovni izazov 2021.

Tim Ekozit (Luka Blaži, Mario Kovačić, Gloria Šambarek) 4.B razred mentor Olgica Nikolić;

Tim Balloondus ( Mia Kučko, Anna Bahun i Emma Marković) 4.B razred mentor Olgica Nikolić;

Tim Licitar (Tena Vinceković, Nikolina Šincek i Gabrijela Sambolec) 4.E razred mentor Olgica Nikolić

Tim Amare (Lucija Dolenc i Filip Roško) 3.P razred mentor Olgica Nikolić

Tim My Energy( Laura Bezik i Josip Perić) 3.B razred mentor Jasminka Prstec

Tim Nila (Lana Knežević i Nikolina Marković) 4.K mentor Iva Vukotić

Tim ETN ( Ella Grabar, Nina Hohnjec i Tomislav Boršćak) 4.K mentor Iva Vukotić

Tim Eneida (Ema Mucko i Ida Žetko) 3.A mentor Ivana Meštrić

Tim Zeleni kvart (Nikolina Žiher, Danijel Kujundžić i Katarina Balaško) 3.A mentor Ivana Meštrić

Poslovni izazov 2021. „ONLINE  je višednevno  natjecanje u poduzetništvu u kojem učenici srednjih škola osmišljavaju i izrađuju video prezentaciju na temu Unaprijedi gospodarstvo lokalne zajednice u timovima od najviše 3 učenika s ciljem razvoja poduzetničkih kompetencija kod mladih.

U finalu koje  se održava online svoje ideje će predstaviti 10 timova.  Iz naše škole u finale  plasirala su se 4 tima:

Tim Ekozit  mentor Olgica Nikolić

Tim MY Energy  mentor Jasminka Prstec

Tim ETN   mentor Iva Vukotić

Tim Eneida mentor Ivana Meštrić

[više]

WORLDSKILLS CROATIA 2021 IZLUČNO NATJECANJE – DISCIPLINA KUHARSTVO I UGOSTITELJSKO POSLUŽIVANJE

Autor: Vjekoslav Mauriček, 22. 4. 2021. 09:07

Dana 19.04.2021. godine održano je online izlučno natjecanje WorldSkills Croatia u disciplini Ugostiteljsko posluživanje. Učenik 3. T razreda  Mihael Balija osvojio je 2. mjesto. 

Sljedećeg dana 20.04.2021. godine održano je online izlučno natjecanje WorldSkills Croatia u disciplini Kuharstvo. Učenica 3.V razreda  Anja Perši osvojila je 1. mjesto.

 

Mentor učeniku u disciplini Ugostiteljsko posluživanje je prof. Mladen Vitez, dok je u disciplini Kuharstvo mentorica prof. Nevenka Bosilj. Učenici su se plasirali na državnu razinu natjecanja koje će se održati u svibnju.

Čestitamo učenicama i mentorima, zahvaljujemo profesoru Saši Pokosu i timu naše škole na tehničkoj podršci.

[više]

Into the woods...izložba Vanje Perši, prof.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 21. 4. 2021. 09:36

Poštovani učenici i nastavnici,

povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje, pozivamo vas na šetnju šumom, ovaj put kroz objektiv autorice izložbe i voditeljice projekta Earth in Mind, prof. Vanje Perši. 

[više]

Projekt Šafran - video druženje 21.4.2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 20. 4. 2021. 12:40

Učenici 1.n razreda su zajedno s profesoricama Šteficom Pokorny, Biserkom Zajec i Barbarom Dukarić, 21. travnja 2021. sudjelovali  u završnoj  aktivnosti vezanoj uz međunarodni projekt Šafran. Događaj se odvijao preko platforme zoom i bio je najavljen kao etwinning događaj.

[više]

ORGANIZACIJA NASTAVE OD 19.4.2021. DO 23.4.2021. GODINE

Autor: Vjekoslav Mauriček, 16. 4. 2021. 10:12

Poštovani, učenici, roditelji i nastavnici

redovna nastava u Gospodarskoj školi Varaždin u razdoblju od 19.4.2021. do 23.4.2021. za učenike prvih, drugih i trećih razreda (osim završnih razreda strukovnih zanimanja) bit će organizirana po Modelu C – online nastava, a za učenike četvrtih razreda i trećih  (završnih) razreda strukovnih zanimanja – 3.P, 3.V, 3.T I 3.Z, te za učenike 1.Z i 2.Z bit će organizirana po Modelu A – nastava u školi.

Vježbe iz kuharstva, ugostiteljskog posluživanja te praktične nastave nastavljaju se održavati u školi za učenike 1.V, 2.V, 1.T, 2.T, 1.G i 2.G.

Nastava u školi će se održavati ujutro prema važećem rasporedu, a za ostale učenike će se održavati u realnom vremenu po važećem rasporedu sati preko platforme Zoom ili drugih sličnih platformi.

Raspored sati će vam dostaviti razrednici putem loomena ili drugih aplikacija.

Učenici i nastavnici kojima je izrečena mjera samoizolacije, obvezni su je poštivati, ali i pratiti i izvoditi online nastavu. Zaraženi učenici i nastavnici mogu pratiti i održavati nastavu prema svojim mogućnostima, ovisno o zdravstvenom stanju.

 

                                                                                   Ravnateljica:

                                                                 Katica Kalogjera Novak, dipl. ing.

 

Odluka o održavanju nastave od 19.4.2021. do 23.4.2021. godine

Dopis Varaždinske županije

Zaključak Stožera civilne zaštite Varaždinske županije

[više]

WORLDSKILLS CROATIA 2021 IZLUČNO NATJECANJE – HOTELIJERSKE DISCIPLINE

Autor: Vjekoslav Mauriček, 16. 4. 2021. 09:18

Dana 13.04.2021. godine održano je online izlučno natjecanje WorldSkills Croatia u disciplini Poslovanje recepcije hotela. Učenica 4.H razreda  Martina Svetec osvojila je 3. mjesto.

Sljedećeg dana 14.04.2021. održano je online izlučno natjecanje WorldSkills Croatia u disciplini Poslovanje turističke agencije. Učenica 4.H razreda  Natalia Horvatić također je osvojila 3. mjesto.

Mentor učenicama je profesorica Nataša Roginek, a učenice su na engleskom jeziku pripremale profesorice Vanja Perši i Sandra Piskač. Tehnička podrška za vrijeme natjecanja bio je profesor informatike Tomislav Purgarić.

Čestitamo učenicama i mentorici!

[više]

NOĆ KNJIGE 2021.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 12. 4. 2021. 10:23

Poštovani profesori,

zavirite u svoje kućne, školske, institucionalne apoteke i u njima potražite ljekovitu literaturu koju ćete preporučiti učenicima.Molim vas da svoju preporuku zajedno s naslovnicom knjige i svojim imenom zalijepite na zid! Hvala!

[više]

Organizacija nastave od 12.4.2021. do 17.4.2021. godine

Autor: Vjekoslav Mauriček, 9. 4. 2021. 09:02

Poštovani, učenici, roditelji i nastavnici

redovna nastava u Gospodarskoj školi Varaždin u razdoblju od 12.4.2021. do 17.4.2021. za učenike prvih, drugih i trećih razreda (osim završnih razreda strukovnih zanimanja) bit će organizirana po Modelu C – online nastava, a za učenike četvrtih razreda i trećih  (završnih) razreda strukovnih zanimanja – 3.P, 3.V, 3.T I 3.Z, te za učenike 1.Z i 2.Z bit će organizirana po Modelu A – nastava u školi.

Vježbe iz kuharstva, ugostiteljskog posluživanja te praktične nastave nastavljaju se održavati u školi za učenike 1.V, 2.V, 1.T, 2.T, 1.G i 2.G.

Nastava u školi će se održavati ujutro prema važećem rasporedu, a za ostale učenike će se održavati u realnom vremenu po važećem rasporedu sati preko platforme Zoom ili drugih sličnih platformi.

Raspored sati će vam dostaviti razrednici putem loomena ili drugih aplikacija.

Učenici i nastavnici kojima je izrečena mjera samoizolacije, obvezni su je poštivati, ali i pratiti i izvoditi online nastavu. Zaraženi učenici i nastavnici mogu pratiti i održavati nastavu prema svojim mogućnostima, ovisno o zdravstvenom stanju.

                                                                                   Ravnateljica:

                                                                 Katica Kalogjera Novak, dipl. ing.

 

Odluka o održavanju nastave od 12.4.2021. do 17.4.2021. godine

Dopis Varaždinske županije

Zaključak Stožera civilne zaštite Varaždinske županije

[više]

PROJEKTOM O IVANU RANGERU PODSJETILI NA BOGATO KULTURNO STVARALAŠTVO

Autor: Vjekoslav Mauriček, 9. 4. 2021. 06:25

Unatoč pandemiji, tridesetak učenika i nastavnika uspjelo je projekt pod nazivom „Zidno slikarstvo Ivana Rangera na području sjeverozapadne Hrvatske“ privesti kraju. Pod pokroviteljstvom ravnateljice Gospodarske škole Varaždin Katice Kalogjere-Novak, projekt su započele profesorice Jasminka Kelemen, Irena Ipša, te učenici Sandra Borak, Fabijan Matovinović, Ivan Gerguri, Iva Smoljanec, Jelena Štiber, Gabrijel Sokol i njihova profesorica  Štefica Pokorny koji su idejni začetnici  projekta, a sa učenicima Janom Podgorelecom, Graciem Slokanom, Jakovom Ladićem, Rafaelom Šajnovićem, Matejem Zadravcem i vjeroučiteljem Višeslavom Štimecom Protrkom su  suautori projekta.

[više]

VT Slatki san d.o.o. zauzela 1. mjesto na Međunarodnom sajmu vježbeničkih tvrtki

Autor: Vjekoslav Mauriček, 8. 4. 2021. 08:19

24. ožujka 2021. godine održao se 19. Međunarodni sajam vježbeničkih tvrtki u online okruženju u kojem je sudjelovalo 20 vježbeničkih tvrtki. Natjecanje je organizirala Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski kao Centar izvrsnosti za poduzetništvo od 2013. godine i to na online platformi pvt.hr koja objedinjuje Banku VT, Sud VT i središnji ured VT. Na sajmu su sudjelovale vježbeničke tvrtke iz Hrvatske i Madžarske.

Kategorije u kojima su se ocjenjivala učenička postignuća su:

1. video uradak

2. broj lajkova za video uradak

3. broj kupoprodajnih transakcija

4. ukupna vrijednost transakcija

Vježbenička tvrtka Slatki san d.o.o. je osvojila 1. mjesto u kategoriji Broj kupoprodajnih transakcija. Njihov tim su činile učenice Ema Huzjak, Petra Vincek i Maria Zeba (3.e razred) s mentoricom Jasminkom Prstec. 

[više]

Online izložba i natjecanje učeničkih zadruga „Ususret Uskrsu“

Autor: Vjekoslav Mauriček, 8. 4. 2021. 08:13

Učenička zadruga „Sunce“ Gospodarske škole Varaždin sudjelovala je u online izložbi i natjecanju UZ pod nazivom „Ususret Uskrsu“ u organizaciji Srednje škole „Arboretum Opeka“ Marčan. Zadruge su sudjelovale sa svojim radom – pisanicom. Natjecanje se održavalo online, glasati se moglo na način da se fotografije pisanica označi nekim pozitivnim emotikonom.

Natjecanje koje se provodilo, omogućilo je simbolično izražavanje, estetiku, uređenje i predstavljanje natjecateljskog proizvoda te osjećaj zajedništva, promicanje izvornih predmeta, njegovanje i očuvanje kulturna baštine.

Naša zadruga  je osvojila 3. mjesto, čestitamo našim vrijednim zadrugarima. 

[više]

Predavanje ZŠEM-a „Budućnost marketinga“

Autor: Vjekoslav Mauriček, 8. 4. 2021. 08:09

29.3.2021. godine prof. Nikol Šćrbec iz ZŠEM-a, održala je online predavanje za djelatnike i učenike Gospodarske škole Varaždin pod nazivom „Budućnost marketinga“.  Predavanju su prisustvovali učenici 1.G, 1.H, 1.N, 2.H, 2.N, 3.H, i 4.H razreda. (smjer: hotelijersko-turistički tehničar i turističko-hotelijerski komercijalist), 3.D, 4.D, (smjer: turistička gimnazija.)

Ciljevi održanog predavanja su bili ukazati na važnost razvoja marketinga, upoznati učenike s primjerima razvoja marketinga kroz praktična iskustva.

U uvodnom dijelu profesorica je predstavila sebe i Zagrebačku škola ekonomije i managementa koja obrazuje buduće hrvatske poslovne lidere, ekonomske stručnjake i inovativne poduzetnike. Učenicima završnih razreda predstavljeni su studijski programi na ZŠEM-u. 

[više]

SRETAN USKRS!

Autor: Vjekoslav Mauriček, 1. 4. 2021. 09:55

[više]

„RENDEZ-VOUS „ u Frankofoniji 2021.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 29. 3. 2021. 17:04

U okviru obilježavanja mjeseca Frankofonije u Republici Hrvatskoj te u organizaciji Francuskog instituta u Zagrebu , uključili smo se u nagradni natječaj „Concours de traduction littéraire „ (prijevod ulomka iz novele „Odette Toulemonde „autora Erica Emmanuela Schmitta).

Naša učenica Petra Aračić (3.H razred, mentorica Kristina Kuščar) osvojila je prvu nagradu za najbolji prijevod u konkurenciji od ukupno 17 srednjih škola diljem Hrvatske.

Čestitamo našoj učenici i njezinoj mentorici prof. Kristini Kuščar na marljivom radu i angažmanu! Félicitations!

[više]

ORGANIZACIJA NASTAVE OD 29.3.2021.DO 1.4.2021. GODINE

Autor: Vjekoslav Mauriček, 24. 3. 2021. 14:26

Poštovani, učenici, nastavnici i roditelji,

redovna nastava u Gospodarskoj školi Varaždin u razdoblju od 29.3.2021. godine do 1.4.2021. godine za učenike svih razrednih odjela biti će organizirana po Modelu C – online nastava.

Proljetni praznici počinju 2.4.2021. godine i traju do 9.4.2021. godine. Redovna nastava počinje 12.4.2021. godine, a o modelu nastave koji će se provoditi od 12.4.2021. godine biti će te pravovremeno obaviješteni.

Učenici i nastavnici kojima je izrečena mjera samoizolacije, obvezni su je poštivati, ali i pratiti i izvoditi online nastavu. Zaraženi učenici i nastavnici mogu pratiti i održavati nastavu prema svojim mogućnostima, ovisno o zdravstvenom stanju.

Ravnateljica:
Katica Kalogjera Novak, dipl. ing.

Odluka o privremenoj organizaciji nastave

Dopis Varaždinske županije

Zaključak Stožera civilne zaštite Varaždinske županije

 

[više]

Večer poezije Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 24. 3. 2021. 14:09

U povodu Svjetskog dana poezije u utorak (23.ožujka 2021.) u 20.30h preko aplikacije zoom organizirana je večer poezije na bednjanskom govoru. Učenici 2.a razreda  zajedno sa svojom razrednicom Nadicom Kolarić i školskom knjižničarkom Barbarom Dukarić  pripremili su prigodni program i ugostili autoricu Manuelu Mikulić-Banfić koja nam se predstavila sa dvije zbirke pjesama Jedan život/Jane življanja i Drhtaj.

[više]

Učenici Gospodarske škole sudjeluju na 19. Međunarodnom sajmu vježbeničkih tvrtki

Autor: Vjekoslav Mauriček, 24. 3. 2021. 10:53

I ove godine usprkos pandemiji korona virusa održava se  19. Međunarodni sajam vježbeničkih tvrtki u online okruženju. Natjecanje organizira Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski kao Centar izvrsnosti za poduzetništvo od 2013. godine i to na online platformi pvt.hr koja objedinjuje Banku VT, Sud VT i središnji ured VT.

Ocjenjuje se timsko učeničko postignuće u sljedećim kategorijama:

1. video uradak

2. broj lajkova za video uradak

3. broj kupoprodajnih transakcija

4. ukupna vrijednost transakcija

[više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ NJEMAČKOG I FRANCUSKOG JEZIKA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 23. 3. 2021. 11:33

1. Županijsko natjecanje iz francuskog jezika

U utorak,16.03.2021. održano je županijsko Natjecanje iz francuskog jezika za osnovne i srednje škole na Prvoj gimnaziji Varaždin .

U kategoriji strukovnih škola naše su učenice osvojile prva tri mjesta. Prvo mjesto pripalo je učenici Lei Cesar (4.D razred), drugo mjesto Petri Aračić (3.H razred), a treće mjesto Lauri Jež (4.D razred).

Mentorica učenicima je Kristina Kuščar, prof.njemačkog i francuskog jezika .

Čestitamo našim učenicima na postignutim rezultatima i marljivom radu !

Félicitations !

 

2. Županijsko natjecanje iz njemačkog jezika

U srijedu, 17.03.2021.održano je županijsko Natjecanje iz njemačkog jezika. Škola domaćin bila je Elektrostrojarska  škola, ali su učenici iz epidemioloških razloga test pisali u matičnim školama.

Naše su učenice postigle sljedeće rezultate: u kategoriji I (2. razredi) učenica Paola Milec (2.H, mentorica Kristina Kuščar) osvojila je 6.mjesto, a učenica Tea Rožmarić (2.H, mentorica Kristina Kuščar) 9 .mjesto.

U kategoriji II (3.razredi) učenica Valerija Levanić (3.D, mentorica Aleksandra Zebec) osvojila je 4.mjesto, a učenica Ana Pintarić (3.H, mentorica Marinka Klarić-Zavrtnik) 8.mjesto.

Čestitamo svim našim učenicima na postignutim rezultatima !

Gratulation !

[više]

LITERARNI RAD UČENICE IDE KLASTE PREDLOŽEN ZA DRŽAVNU SMOTRU LIDRANO

Autor: Vjekoslav Mauriček, 22. 3. 2021. 11:38

Županijska smotra LiDraNo učenika srednjih škola održana je 18. ožujka 2021. Sudjelovalo je 9 srednjih škola (33 učenika i 19 mentora) u tri kategorije: novinarski izraz, literarni izraz i dramsko-scensko stvaralaštvo. Učenice Gospodarske škole Varaždin sudjelovale su u dvije kategorije.

[više]

Županijsko Natjecanje iz hrvatskoga jezika

Autor: Vjekoslav Mauriček, 22. 3. 2021. 11:30

 

U  Drugoj gimnaziji Varaždin, 10. ožujka 2021., održano je županijsko Natjecanje iz hrvatskoga jezika. Ove školske godine na županijsko Natjecanje plasirale su se dvije naše učenice. Obje su sudjelovale u kategoriji 1. razreda. Prvo mjesto osvojila je Barbara Bosilj, 1. e (dijeli mjesto s još dvije učenice), mentorica je Nadica Kolarić, a treće mjesto pripalo je Luciji Prekupec, 1. c, čija je mentorica Željka Kristan. 

Čestitamo učenicama na izvrsnim rezultatima!

[više]

Procvjetali šafrani iz našeg Projekta Šafran

Autor: Vjekoslav Mauriček, 19. 3. 2021. 08:48

U dvorištu ispred naše škole procvjetali su žuti šafrani koje su učenici naše škole posadili u znak sjećanja na žrtve holokausta. Projekt Šafran (The Crocus Project) na opipljiv način upoznaje mlade ljude s temom holokausta i podiže svijest o opasnostima diskriminacije, predrasuda i nesnošljivosti.

[više]

eTwinning projekt Godina čitanja

Autor: Vjekoslav Mauriček, 16. 3. 2021. 12:15

Školska knjižnica će Godinu čitanja 2021. obilježiti i uključivanjem u eTwinning  Projekt školskih knjižničara: Godina čitanja 2021.

Cilj projekta je obilježiti Godinu čitanja 2021. u osnovnim i srednjim školama i promicati knjigu i čitanje na različite načine. Tijekom projekta sudionici će sudjelovati u različitim poticajnim i kreativnim aktivnostima za poticanje čitanja i usvajanje čitateljskih vještina, a sve spomenute aktivnosti biti  će objedinjene na jednom mjestu i podijeljene sa školskim knjižničarima iz ostalih dijelova Hrvatske.

 

[više]

Virtualni sajam vježbeničkih tvrtki na e-Twinning mreži

Autor: Vjekoslav Mauriček, 14. 3. 2021. 15:09

Prva ekonomska škola iz Zagreba i Ekonomska i birotehnička škola iz Bjelovara pokrenule su na e-Twinning portalu projekt Virtualni sajam vježbeničkih tvrtki.

Radi se o projektu kojemu je cilj da učenici praktičnim radom savladaju proceduru stvaranja tvrtke, poslovanja i prodaje proizvoda.

U projekt Virtualni sajam vježbeničkih tvrtki su se uključili učenice trećeg  i četvrtog razreda naše škole smjer ekonomst, komercijalist i  turistička gimnazija: 3.E razred tvrtka ”Medolis„ (Lana Đuras, Nikolina Horvat i Rebeka Brlek ), 4.E razred tvrtka” Lux Candle „ (Helena Borko, Maja Blaži. i Manuela Mašić) 4.B tvrtka „Ballondus” (Mia Kučko, Emma Marković. i Anna Bahun) mentor Olgica Nikolić; 4.E tvrtka „Licitar” (Nikolina Šincek, Tena Vinceković. i Gabrijela Sambolec) mentor Natalia Weiser; 3.E „Slatki san „ (Ema Huzjak, Petra Vinvek, Maria Zeba) 3.B „Vinarija Royal” (Laura Bezik, Maria Imbrihalec i Josip Ferić )mentor Jasminka Prstec; 4 K razred „Cavetics d.o.o. (Romana Rodeš, Anja Sekačić, Veronika Zorman) ; Gramina Mel d.o.o. (Dominik Ščuric, Petra Kovačić, Krisrtina Mašić)  Cosmetics d.o.o. (Lidija Hehet, Nikolina Žiher, Luka Dušak) mentor Iva Vukotić.

[više]

ČITATELJSKI IZAZOV

Autor: Vjekoslav Mauriček, 11. 3. 2021. 10:37

21.ožujka slavi se Svjetski dan poezije kojeg je 1999. godine proglasio UNESCO s ciljem promoviranja čitanja, pisanja, objavljivanja i poučavanja poezije diljem svijeta. Pozivam kolege profesore i učenike da se okušaju u novom čitateljskom izazovu. Napišite stih, učinite svijet boljim mjestom i osvojite vrijednu nagradu u školskoj knjižnici.

 

[više]

On-line čitanje u povodu 8. ožujka, Međunarodnog dana žena Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 10. 3. 2021. 11:22

 

 

U utorak (9. ožujka 2021.) u 19.15 h organizirano je  on-line čitanje pod nazivom Neustrašive žene koje su promijenile Hrvatsku. I dalje učenici Gospodarske škole zajedno s knjižničarkom promiču i potiču čitanje, radeći tako na pozitivnom stajalištu prema čitanju i potiču čitanje naglas. 

[više]

U sklopu webinara „Predstavljamo eTwinning škole“ prof. Biserka Zajec predstavila je Gospodarsku školu Varaždin u petak 26.2.2021.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 9. 3. 2021. 11:55

Svaki petak u 14:00 sati eTwinning ambasadori Nataša Ljubić Klemše i Tomislav Pavlović organiziraju webinar „Predstavljamo eTwinning škole. U petak 26.2.2021. prof. Biserka Zajec predstavila je našu školu.

[više]

Mreža čitanja

Autor: Vjekoslav Mauriček, 8. 3. 2021. 21:06

 

 

U petak (05. ožujka 2021.) održano je regionalno natjecanje u online kvizu Mreža čitanja. Naše učenice Lana Plantak, 4.e i Paola Milec,2.h odgovarale su na pitanja o pročitanim knjigama  Nine George: Mala pariška knjižara i Veronice Henry: Kako pronaći ljubav u knjižari.

[više]

ČITATELJSKI IZAZOV Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 4. 3. 2021. 12:30

Pozivam vas da u vremenu od 04. ožujka do 10. ožujka predložite ime i prezime autorice i naslov djela koje u mjesecu ožujku možemo čitati u školskoj knjižnici. Svoje prijedloge upisujte u poveznicu čitateljski izazov. U očekivanju vaših odgovora šaljem vam pozdrav iz školske knjižnice!

[više]

Čitateljski virtualni escape room u povodu Međunarodnog dana žena

Autor: Vjekoslav Mauriček, 4. 3. 2021. 09:00

Jeste li znali da se 08. ožujka slavi Međunarodni dan žena? Upravo se tog dana slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola. Školska knjižničarka je za vas pripremila i osmislila čitateljski virtualni escape room o Neustrašivim ženama koje su promijenile svijet pa vas poziva da rješavajući kviz provjerite svoje znanje i naučite nešto novo! Krenite! Sretno!

 

[više]

ORGANIZACIJA NASTAVE OD 1.3.2021. - MODEL A

Autor: Vjekoslav Mauriček, 25. 2. 2021. 09:49

Prema preporuci Stožera civilne zaštite, nastava će se od ponedjeljka 01. ožujka 2021. godine odvijati po Modelu A održavanja nastave u školi za sve razredne odjele, osim za učenike i nastavnike koji su u izolaciji i samoizolaciji.

Učenici, nastavnici i svi zaposlenici obvezni su se pridržavati svih uputa koje je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo za rad škola u vrijeme epidemije COVID-19 i s kojima ste više puta upoznati. Sve upute i temeljne odredbe za dezinfekciju i higijenu učenika i zaposlenika Gospodarske škole Varaždin  nalaze se na web stranici.

U slučaju pojave simptoma COVID -19 infekcije  potrebno je ostati kod kuće. Pojavi li se kod ukućana bilo koji od simptoma, učenik treba ostati kod kuće i obavijestiti Školu (razrednika).

Odluka o provođenju nastave od 1.3.2021.

Dopis Varaždinske županije

Zaključak Stožera civilne zaštite Varaždinske županije

[više]

U povodu Međunarodnog dana materinskog jezika održana on-line radionica Blackout poezije

Autor: Vjekoslav Mauriček, 22. 2. 2021. 17:42

 

U povodu Međunarodnog dana materinskog jezika, a u sklopu aktivnosti koje provodimo u Godini čitanja 2021., 1.h razred je u suradnji sa školskom knjižničarkom osmislio on-line radionicu pisanja i stvaranja Blackout poezije. U tom su se kreativnom izazovu odlično snašli, te su tako nastali vrlo zanimljivi radovi koje možete pogledati na dolje navedenoj poveznici i uživati.

[više]

Predavanje o Ivanu Rangeru - eTwinning projekt

Autor: Vjekoslav Mauriček, 17. 2. 2021. 20:25

Sljedeće predavanje o posebnosti umjetničkog stila Ivana Rangera održat će prof. Pokorny i učenici za sudionike projekta - učenike i nastavnike i  ostale nastavnike u ponedjeljak 22.02. 2021. Dobro došli!

 

 

[više]

ORGANIZACIJA NASTAVE OD 15.02.2021. DO 28.02.2021.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 10. 2. 2021. 12:36

Poštovani, učenici, nastavnici i roditelji,

redovna nastava u Gospodarskoj školi Varaždin u razdoblju od 15.2.2021. do 28.2.2021. za učenike prvih, drugih i trećih razreda (osim završnih razreda strukovnih zanimanja) bit će organizirana po Modelu C – online nastava, a za učenike četvrtih razreda i trećih  (završnih) razreda strukovnih zanimanja – 3.P, 3.V, 3.T I 3.Z, te za učenike 1.Z i 2.Z bit će organizirana po Modelu A – nastava u školi.

Vježbe iz kuharstva, ugostiteljskog posluživanja te praktične nastave nastavljaju se održavati u školi za učenike 1.V, 2.V, 1.T, 2.T, 1.G i 2.G.

Nastava u školi će se održavati ujutro prema važećem rasporedu, a za ostale učenike će se održavati u realnom vremenu po važećem rasporedu sati preko platforme Zoom ili drugih sličnih platformi.

Raspored sati će vam dostaviti razrednici putem loomena ili drugih aplikacija.

Učenici i nastavnici kojima je izrečena mjera samoizolacije, obvezni su je poštivati, ali i pratiti i izvoditi online nastavu. Zaraženi učenici i nastavnici mogu pratiti i održavati nastavu prema svojim mogućnostima, ovisno o zdravstvenom stanju.

ODLUKA O PROVOĐENJU NASTAVE OD 15.2.2021. DO 28.2.2021.

ZAKLJUČAK ŽUPANIJSKOG STOŽERA

DOPIS VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

 

[više]

9.2.2021. DAN SIGURNIJEG INTERNETA - "ZAJEDNO ZA BOLJI INTERNET"

Autor: Vjekoslav Mauriček, 9. 2. 2021. 10:02

Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta se udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu.

Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je „Zajedno za bolji Internet.“

Svatko ima svoje mjesto u „građenju“ sigurnijeg interneta, odnosno promociji korištenja interneta na siguran način potičući ljude da se uključe u što više dobrih prilika koje se na internetu nude, s naglaskom na uvažavanje informacija i znanja potrebnih za suočavanje s mogućim rizicima.

SAVJETI UČENICIMA:

 • Neka tvoj profil bude privatan!
 • Dvaput razmisli, jedanput klikni!
 • Tvoja fotografija = Tvoja privatnost
 • Jesu li prijatelji na društvenim mrežama stvarno tvoji prijatelji?
 • Ukoliko dobiješ nepristojan sadržaj na internetu, preporučano da pošiljatelja poruke blokiraš i obratiš se roditeljima!
 • Tvoja je lozinka tvoj ključ!

Svačiji doprinos važan!

U nastavku pogledajte radove učenika 1.E i 1.K razreda!

Svako slovo abecede poveznica je na jedan rad:

A  B  C  D  C  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W 

 

[više]

E Twinning projekt Gospodarske škole Varaždin

Autor: Vjekoslav Mauriček, 8. 2. 2021. 10:15

Povodom događaja u sklopu eTwinning projekta Gospodarske škole Varaždin -   "Zidno slikarstvo Ivana Rangera na području sjeverozapadne Hrvatske ", prof. Pokorny Š. održat će 9. veljače 2021. godine u 17:30 minuta online predavanje za učenike i nastavnike. 

[više]

PROFESORICA BISERKA ZAJEC SUDJELOVALA KAO PREDAVAČ NA DRŽAVNOM STRUČNOM SKUPU „POUČAVANJE I UČENJE O HOLOKAUSTU I SPREČAVANJE ZLOČINA PROTIV ČOVJEČNOSTI“ U ORGANIZACIJI AZOO

Autor: Vjekoslav Mauriček, 4. 2. 2021. 10:51

Ovaj stručni skup održavao se od 26.-29. siječnja 2021. preko Zoom platforme a na njemu je sudjelovalo oko 15 predavača i 80 nastavnika koji su uključeni u poučavanje o holokaustu. U sklopu stručnog skupa kao primjer dobre prakse u poučavanju o holokaustu prof. Zajec predstavila je prisutnim nastavnicima aktivnosti provedene tijekom projekta „Holokaust“ kao i  videorad „The Jewish Cemetery in Varaždin“ kojeg je snimila s učenicima 2. N razreda.

Poveznica na video:

[više]

Za Valentinovo pokloni nešto ljubavno i s potpisom školske knjižnice!

Autor: Vjekoslav Mauriček, 2. 2. 2021. 11:40

U iščekivanju Valentinova, malo romantike uvijek možemo pronaći u koricama ljubavnih romana, poeziji, pričama... Učenice 1.a razreda su na kreiranom Padletu predstavile svoje preporuke za čitanje u najljepšem mjesecu u godini.

Povodom Valentinova, prof. Nikolić O. je sa učenicima 2.Z pokrenula Školski projekt pod nazivom "Daruj od srca" kojem su se pridružili i učenici 1. N, te 3.C sa prof. Pokorny, Š. i Dukarić, B. U okviru projekta učenici su izrađivali čestitke i PPT, neke možete u prilogu pogledati.

[više]

Projekt „ 8 koraka prodaje“

Autor: Vjekoslav Mauriček, 1. 2. 2021. 12:31

27.1.2021. godine prodajna predstavnica tvrtke Encian d.o.o. , Marina Slunjski, održala  je online predavanje za djelatnike i učenike Gospodarske škole Varaždin pod nazivom „8 koraka prodaje“.

U samom je uvodu ukratko predstavljena tvrtka i njezini proizvodi, kao i koncept, odnosno filozofija poslovanja. Tvrtka Encijan d.o.o. postoji od 1992. godine te zapošljava oko 20 djelatnika, a u poslovanju se zalaže za život u skladu s prirodom. Sam naziv „Encian“ označava biljku koja raste visoko u planinama, u teško dostupnim staništima čime se želi ukazati na povezanost proizvoda sa netaknutom prirodom.

Tvrtka Encijan d.o.o. ima vlastite brendove, ali i poznate strane brendove koje zastupa na hrvatskom tržištu. Njihova zajednička karakteristika jest da su svi proizvodi koje tvrtka Encian d.o.o. objedinjuje povezani sa zdravom hranom i dodacima prehrani.

Budući da je gospođa Marina Slunjski prodajna predstavnica, naglasak njenog predavanja bio je na kanalima prodaje, koracima prodaje, ali i tehnološkoj podršci u poslovanju. U svom je izlaganju navela 8 bitnih koraka prodaje, a to su: priprema, „store check“, prezentacija, planiranje zaliha kupaca, „merchendising“, edukacija kupaca, analiza te evidencija i izvješća.

[više]

ORGANIZACIJA NASTAVE U RAZDOBLJU OD 1.02.2021. DO 12.02.2021.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 29. 1. 2021. 09:09

Poštovani, učenici, nastavnici i roditelji,

redovna nastava u Gospodarskoj školi Varaždin u razdoblju od 1.2.2021. do 12.2.2021. za učenike prvih, drugih i trećih razreda (osim završnih razreda strukovnih zanimanja) bit će organizirana po Modelu C – online nastava, a za učenike četvrtih razreda i trećih  (završnih) razreda strukovnih zanimanja – 3.P, 3.V, 3.T I 3.Z, te za učenike 1.Z i 2.Z bit će organizirana po Modelu A – nastava u školi.

Vježbe iz kuharstva, ugostiteljskog posluživanja te praktične nastave nastavljaju se održavati u školi za učenike 1.V, 2.V, 1.T, 2.T, 1.G i 2.G.

Nastava u školi će se održavati ujutro prema važećem rasporedu, a za ostale učenike će se održavati u realnom vremenu po važećem rasporedu sati preko platforme Zoom ili drugih sličnih platformi.

Raspored sati će vam dostaviti razrednici putem loomena ili drugih aplikacija.

Učenici i nastavnici kojima je izrečena mjera samoizolacije, obvezni su je poštivati, ali i pratiti i izvoditi online nastavu. Zaraženi učenici i nastavnici mogu pratiti i održavati nastavu prema svojim mogućnostima, ovisno o zdravstvenom stanju.

ODLUKA o privremenoj organizaciji nastave od 1.2.2021. do 12.2.2021. godine

ZAKLJUČAK Stožera civilne zaštite Varaždinske županije

Dopis Varaždinske županije školama

[više]

Digitalna Noć muzeja u Gradskom muzeju Varaždin

Autor: Vjekoslav Mauriček, 29. 1. 2021. 09:00

Dobrodošli u virtualnu Noć muzeja, koja se u koordinaciji Hrvatskoga muzejskog društva organizira 16. put zaredom. Gradski muzej Varaždin pripremio je zanimljiv i interaktivan sadržaj. Svakako svratite i uživajte u sadržaju!

[više]

27.siječnja – Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta

Autor: Vjekoslav Mauriček, 27. 1. 2021. 13:46

 

U sklopu projekta Šafran učenici su zajedno s nastavnicama Gospodarske škole Varaždin pripremili program i  aktivnosti kako bi obilježili Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta.

[više]

Natjecanje „Australski virtualni izazov“

Autor: Vjekoslav Mauriček, 27. 1. 2021. 09:39

Veleposlanstvo Australije je ove školske godine po prvi puta organiziralo obrazovni i zabavni virtualni izazov za sve učenike srednjih škola u Hrvatskoj pod nazivom „Australski virtualni izazov“. Natjecanje je bilo organizirano na engleskom jeziku u 5 izazova, a trajalo je od 26. studenog do  18. prosinca 2020. godine. Natjecatelji su pretraživali Internetske stranice, rješavali postavljene zagonetke, a potom rješenja formirali u obliku QR koda. Na natjecanju je ukupno sudjelovalo 115 timova iz 67 škola Republike Hrvatske, a iz Gospodarske škole Varaždin sudjelovao je tim Vizionari čiji su članovi učenici 3.B razreda: Laura Bezik, Josip Ferić i Maria Imbrihalec te su zauzeli 10. mjesto s osvojenih 37 bodova od ukupno 40 bodova. Mentorica učenicima bila je profesorica Jasminka Prstec.

Čestitke natjecateljima!

[više]

28. siječnja - Europski dan zaštite osobnih podataka

Autor: Vjekoslav Mauriček, 26. 1. 2021. 08:07

Svake se godine 28. siječnja obilježava kao Europski dan zaštite osobnih podataka.

6 savjeta za sigurno korištenje interneta:

1. Sve što objavite, lajkate, podijelite, komentirate ostaje zapisano negdje i da valja dva put promisliti prije svake objave. Dobro je i za pripomenuti da brisanje posta s Fejsa ne znači da su te informacije o nama izbrisane.

2. Otvorenost u odnosima je ključ, kao i u pojašnjavanju da je svakom njihovom objavom u pitanju i privatnost cijele obitelji i da kao obitelj možemo riješiti svaku dvojbu oko sigurnosti na internetu.

3. Upoznajte phishing prijetnje i kako uobičajeno takvi emailovi ili poruke izgledaju te što se u njima traži od naših podataka. Važno je naučiti nikako ne klikati na linkove bez provjere s odraslima i da ne dijeliti svoje osobne podatke putem takvih poruka. 

4. Ne prihvaćajti prijateljstva na društvenim mrežama s nepoznatim osobama. Provjerite s odraslima postavke privatnosti na društvenim mrežama za svoje račune  i stavite da vaše objave vide samo vaši prijatelji.

5. Nemojte odgovarati na razne zabavne kvizove na društvenim mrežama.

6. Učenici, vaši roditelji imaju puno pravo i obvezu voditi brigu o zaštiti vaše privatnosti, imaju i pravo u vaše ime zatražiti pristup osobnim podacima koje određena društvena mreža ili web stranica prikuplja od vas.

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

 
INSTAGRAM GŠV

 
Facebook GŠV

Facebook Gospodarske škole Varaždin

 
ŠKOLSKE NOVINE

3. BROJ 

2. BROJ 

1. BROJ 

 
UPISI 2022./2023.

 
BROŠURA - KDV

Njemački otvara mnoga vrata

 
DELF SCOLAIRE

 
CI IZ PODUZETNIŠTVA

 
MI MOŽEMO

 
SAMOIZOLACIJA
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 
HOSPITALITY NETWORK

 
e-Twinning škola

 
TALENT SHOW

 
ŠKOLSKE KNJIŽNICE

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu

Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 
PROJEKT

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 
Politika privatnosti

 
VANJSKI LINKOVI

 
 > NASLOVNICA
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / www.ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju