preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > NASLOVNICA
VIJESTI I DOGAĐAJI

"Nastavnici u poduzeću - praksa za nastavnike"

Autor: Vjekoslav Mauriček, 27. 4. 2021.

Nastavnice Gospodarske škole Varaždin uključile su se u projekt „Nastavnici u poduzeću – praksa za nastavnike“ u organizaciji Hrvatske obrtničke komore i Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu s ciljem povezivanja i ostvarivanja kvalitetne suradnje između obrazovnog i realnog sektora.

Praksa i edukacija trajala je 3 dana (25 sati) od 06.04. – 09.04.2021.

Nastavnice Željka Bačan, Nevenka Bosilj, Jelena Erent, Mirjana Habek, Andrijana Herceg i Marina Šipek praksu su obavljale u Hotel Terme Sveti Martin. U sklopu prakse nastavnice su se upoznale s hotelom, načinom rada i mentorima. Mentori su im pokazali i detaljno opisali dnevni rad na poziciji kuhara i recepcionara, u odjelu domaćinstva mentori su naše nastavnice upoznali sa sustavom chek in/chek out u sobama, načinom i prilagodbom rada u pandemiji te svim pomoćnim poslovima u odjelima domaćinstva.

 

Nastavnica Olgica Nikolić odradila je praksu u poslovnici SPAR u Čakovcu. Nastavnica se upoznala s organizacijom rada poslovnice, edukacijskom platformom SPAR Academy, kupoprodajnim procesom i tijekom kolanja robe  te procesima rada na blagajni, inventure, POS materijalima kao i s planogramom i cjenovnim označavanjem.

Nastavnica Marina Viljevac praksu je obavljala u knjigovodstvenom servisu A.B.L.E. d.o.o. U sklopu prakse nastavnica se upoznala s  kontiranjem i knjiženjem ulaznih račune i bankovnih izvode u računovodstvenom programu Synesis. Naglasak praktične nastave bio je na vođenju dvostavnog i jednostavnog knjigovodstva za udruge i klubove.

Nastavnica Iva Vukotić obavljala je praksu u dm-u (Lumini centar i Kapucinski trg Varaždin) gdje se upoznala s kulturom i filozofijom tvrtke, načelima rada, organizacijskom strukturom, podjelom radnih zadataka po odjelima, punjenjem filijale, načelima izlaganja robe, marketinškim aktivnostima i sezonskim izlaganjem artikala, Payback karticom, obračunom kasa te vođenjem sati i planom rada.

Nastavnica Jasminka Prahić Biškup obavljala je praksu u Lesnini Čakovec. Kroz trodnevnu praksu bila je upoznata s načinom rada i tehnologijom prodavaonice, pratila je rad učenice praktikantice, upoznala se s radom u programu za izradu digitalnih skica izrade namještaja,  popunjavanjem dokumentacije te rad s menadžericom prodaje na edukaciji novih zaposlenika.

Stručnom praksom nastavnika potiče se bolja povezanost i razumijevanje sektora obrazovanja i gospodarstva. Nastavnicima je pružen uvid u poslovnu svakodnevicu koja očekuje učenike na praksi te saznanje koje kompetencije su potrebne i tražene u poduzećima. Stečenim znanjem uvelike će  upotpuniti i doprinijeti kvaliteti nastavnog procesa.
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 
INSTAGRAM GŠV

 
Facebook GŠV

Facebook Gospodarske škole Varaždin

 
ŠKOLSKE NOVINE

2. BROJ 

1. BROJ 

 
UPISI 2022./2023.

 
BROŠURA - KDV

Njemački otvara mnoga vrata

 
DELF SCOLAIRE

 
CI IZ PODUZETNIŠTVA

 
MI MOŽEMO

 
SAMOIZOLACIJA
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 
HOSPITALITY NETWORK

 
e-Twinning škola

 
TALENT SHOW

 
ŠKOLSKE KNJIŽNICE

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu

Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 
PROJEKT

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 
Politika privatnosti

 
VANJSKI LINKOVI

 
 > NASLOVNICA
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / www.ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju