preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > NASLOVNICA
VIJESTI I DOGAĐAJI

Učenice i nastavnice Gospodarske škole Varaždin u Španjolskoj

Autor: Vjekoslav Mauriček, 12. 5. 2022.

U okviru Erasmus+ projekta Arts for future, nastavnice Gospodarske škole Varaždin Irena Ipša i Renata Mađarić i učenice Jasmina Kramarić, Klara Mihin, Laura Lacković, Tonka Papec i Marija Roginek od 2. do 6 svibnja 2022. godine sudjelovale su u kratkoročnoj aktivnosti učenja, podučavanja i osposobljavanja u partnerskoj školi IET Tirant lo Blanc u španjolskom gradu Elche. U aktivnostima su sudjelovale i partnerske škole iz Njemačke, Grčke i Švedske.

Jedan je od ciljeva projekta podizanje svijesti učenika o zaštiti okoliša te uporaba otpada u stvaranju umjetničkih djela. Aktivnosti projekta uključivale su prezentacije i radionice o održivom razvoju, zaštiti oceana i CO2 otisku. Učenici španjolske škole prikupljali su otpadne materijale različitih boja pomoću kojih su na jednoj od radionica sudionici izradili replike slika poznatih slikara. U drugoj su radionici učenici reciklirali papir i karton u koji su umetnuli sjemenje biljaka. Na tom su recikliranom papiru učenici napisali pisma koja su međusobno razmijenili, a male komadiće papira sa sjemenjem posadili su u školskom vrtu. Jedan od zadataka bio je obaviti kupovinu na lokalnoj tržnici s naglaskom na odabiru lokalnih, kvalitetnih organskih namirnica od kojih su učenici kuharstva škole domaćina pripremili tradicionalno jelo: paellu.

Grad Elche poznat je po „street art“ umjetnosti tj. šetalištu uz rijeku koje je ukrašeno grafitima kao i po 2,5 kilometara dugom šetalištu „Palmeral“ na listi UNESCO-ove baštine. Palme su zaštićena vrsta te ih u gradu ima oko 200 000. Učenici i nastavnici imali su priliku razgledati ove i ostale povijesne znamenitosti uz stručno vodstvo.

Organizirana je i stručna posjeta gradu Valenciji u kojoj su učenici uz pomoć studenata turizma i umjetnosti obišli najvažnije povijesne znamenitosti te lokalitete „street art“ umjetnosti u centru grada. U „Gradu umjetnosti i znanosti“ koji je zapravo futurističko remek djelu španjolskog arhitekta Calatrave pogledali su edukativni film o zaštiti oceana.

Projektne mobilnosti nastavljaju se u rujnu kada će domaćin biti Gospodarska škola Varaždin.
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 
INSTAGRAM GŠV

 
Facebook GŠV

Facebook Gospodarske škole Varaždin

 
ŠKOLSKE NOVINE

3. BROJ 

2. BROJ 

1. BROJ 

 
UPISI 2022./2023.

 
BROŠURA - KDV

Njemački otvara mnoga vrata

 
DELF SCOLAIRE

 
CI IZ PODUZETNIŠTVA

 
MI MOŽEMO

 
SAMOIZOLACIJA
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 
HOSPITALITY NETWORK

 
e-Twinning škola

 
TALENT SHOW

 
ŠKOLSKE KNJIŽNICE

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu

Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 
PROJEKT

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 
Politika privatnosti

 
VANJSKI LINKOVI

 
 > NASLOVNICA
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / www.ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju