preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

Obavijesti

NORVEŽANI, NIJEMCI I BELGIJANCI UPOZNALI SE S MOGUĆNOSTIMA OBRAZOVANJA ODRASLIH

Autor: Vjekoslav Mauriček, 23. 6. 2022. 11:51

U posjeti Varaždinskoj županiji u svibnju su boravili gosti iz Norveške, Njemačke i Belgije kako bi se upoznali s provođenjem obrazovanja odraslih u srednjim školama čiji je Županija osnivač. Studijski posjet sastojao se od sastanaka, konferencije, prezentacija, upoznavanja s novim metodama rada i poučavanja, praktičnih iskustava i razgovora s relevantnim dionicima s lokalne i regionalne razine te posjeta na licu mjesta škola i prostorija obrazovnih partnera. Aktivnost je dio ERASMUS+ projekta REGALE (Regional capacity for Adult Learning and Education) koji okuplja različite ustanove/udruge/organizacije za obrazovanje odraslih, regionalne i lokalne vlasti te sveučilišta i mreže iz čak deset europskih zemalja.

Obzirom da je naglasak posjeta bio na umrežavanju, razmjeni iskustva i upoznavanju s primjerima dobre prakse, obišle su se strukovne škole čiji je osnivač Varaždinska županija, a koje provode programe obrazovanja odraslih, budući Regionalni centri kompetencija i strukovni Centri izvrsnosti. Svoje programe obrazovanja odraslih, detaljno su predstavile Gospodarska škola Varaždin, Medicinska škola Varaždin, Strojarska i prometna škola Varaždin, Srednja strukovna škola Varaždin i Srednja škola Arboretum Opeka Marčan, a gosti su imali prilike obići i školske kabinete i praktikume. Kako Varaždinska županija veliku pozornost pridaje cjeloživotnom obrazovanju, pružajući specifične programe usavršavanja u području darovitosti i talenta, kroz međunarodnu konferenciju o razvoju talenata predstavila se i ustanova za obrazovanje odraslih Javna ustanova Europski centar za talente Hrvatska – Centri izvrsnosti Varaždinske županije.

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


Kalendar
« Travanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

 
INSTAGRAM GŠV

 
Facebook GŠV

Facebook Gospodarske škole Varaždin

 
ŠKOLSKE NOVINE

3. BROJ 

2. BROJ 

1. BROJ 

 
UPISI 2022./2023.

 
BROŠURA - KDV

Njemački otvara mnoga vrata

 
DELF SCOLAIRE

 
CI IZ PODUZETNIŠTVA

 
MI MOŽEMO

 
SAMOIZOLACIJA
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 
HOSPITALITY NETWORK

 
e-Twinning škola

 
TALENT SHOW

 
ŠKOLSKE KNJIŽNICE

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu

Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 
PROJEKT

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 
Politika privatnosti

 
 > OBRAZOVANJE ODRASLIH
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / www.ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju