2010-10-20 17:06:00 JABUKA JE NAJZDRAVIJA! 20. listopada Svjetski je dan jabuke, ali i kuharstva - obilježili smo oba! Tom su prilikom u predvorju škole izložene različite sorte jabuka, kolači od jabuka, a učenici su na temu „Jabuka i zdravlje“ osmislili različite izreke. Iz Hrvatskog kulinarskog saveza u praktikumu škole gostovale su poznate kuharske majstorice Marija Kuzminski (hotel Turist), Marija Denžić (Hotel Minerva) i Ljiljana Sedlarić (Hotel Coning), koje su održale radionicu „Zeleni - zdravi recepti“ i zajedno s učenicima pripremale sarmice od kelja, biskvit od kopriva, njoke od špinata, zelene rezance i dr. „Ovakvim i sličnim akcijama želimo kod naših učenika razviti svijest o zdravom načinu života, ali i kreativnost kod pripremanja različitih jela i slastica“- istaknula je ravnateljica škole Katica Kalogjera Novak. U organizaciji su sudjelovale profesorice: Marija Mihalina, Nevenka Vukašinović, Mirjana Habek, Nevenka Bosilj i Štefica Vugrinec.
|
Gospodarska škola Varaždin |