2019-09-26 20:35:22

PRIZNANJA ERSAMUS + PROJEKTU "Atrévete a emprender"

Gospodarska škola Varaždin 11. rujna 2017. godine potpisala je sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Atrévete a emprender“, u prijevodu: „Odvaži se uključiti u poduzetništvo“ u okviru Erasmus+ programa, KA2 strateška partnerstva među školama (2017-1-ES01-KA219-037818_6) koji će se realizirati u suradnji s partnerskim školama u inozemstvu: Španjolska: IES Melchor de Macanaz, Hellín; Italija: I.I.S. „Vespucci-Colombo“, Livorno; Grčka: Gymnasio Armeniou, Armenio Larissa, Poljska: LLXXVIII LO im. Marii Pawlikowskej_Jasnorzewskiej w Warszawie, Varšava i Portugal: Agrupamento de Escolas de JoséRelvas Alpiarça, Alpiarça. Projekt je završio u rujnu 2019. godine.

Dokaz uspješnosti provedenog projekta je dodijeljeno priznanje eTwininng i Erasmus+ službi kao i nagrada oznake kvalitete za proveden projekt.

Ovaj projekt jedan u nizu već provedenih projekata EU-a Gospodarske škole Varaždin kojima se promovira poduzetništvo i samozapošljavanje učenika nakon završenog školovanja te se na taj način pridonosi smanjenju nezaposlenosti i ranog napuštanja školovanja.

Jedan od ciljeva projekta bio je razviti poduzetničke vještine učenika za bolju konkurentnost na globalnom tržištu rada kroz različite aktivnosti projekta. Zahvaljujući mobilnostima u partnerske škole u inozemstvu te komunikaciji s partnerima učenici su imali mogućnost razviti jezične vještine i vještine uporabe različitih alata IKT-a. Također, u okviru projekta promoviran je turistički potencijal varaždinske regije. Veći dio projektnih aktivnosti odvijao se na španjolskom jeziku budući da učenici trećih i četvrtih razreda smjera hotelijersko-turistički tehničar uče tri strana jezika od kojih je jedan i španjolski jezik.

 


Gospodarska škola Varaždin