2019-12-17 09:48:07

UČENICA NAŠE ŠKOLE INDIRA PISAČIĆ OSVOJILA PRVO MJESTO NA 13. DANIMA HRVATSKOG KULINARSTVA 2019.

Nakon završetka 13. Dana hrvatskog kulinarstva i proglašenja onih najboljih – Gospodarska škola Varaždin može se pohvaliti kako je baš njezina učenica bila jedina ženska natjecateljica, među svim natjecateljima.

No, nije to jedini razlog zbog kojega se Gospodarska škola Varaždin ponosi svojom vrijednom i marljivom učenicom Indirom Pisačić. Indira je u timu s kuharima Marijom Melnjakom, Lovrom Stančinom iz Hotela Turist osvojila prvo mjesto u pripremanju svečanih hladnih plata u kategoriji "Hladni eksponat". Drugo su mjesto osvojili kuhari iz Udruge kuhara Splitsko dalmatinske županije, Ante Ojdanić, Filip Udovčić i Ivan Ursić. Treće je mjesto pripalo ekipi iz Panorame u Prelogu – Matiji Kočišu, Ivici Šipušu i Elvinu Stančinu. 

Indira je učenica 2.V razreda, smjer Kuhar, Gospodarske škole Varaždin. U početku je bila nesigurna u odabir smjera, no ubrzo je shvatila da je to zanimanje stvoreno za nju. Njezinu talentiranost vrlo brzo su uočili njezin šef i direktor Hotela Turist, koji su ju i sami poticali da ide naprijed. Sretna je i ponosna na zanimanje koje je odabrala i što je dio Hrvatskog kuharskog saveza. Za sebe tvrdi da je početnica u svijetu kuhanja i da voli eksperimentirati. Posebno voli pripremati autohtona jela koja su nekada pripremali naši stari djedovi i bake. Voli se okušati i u nekim zahtjevnijim i maštovitijim jelima, pa tako isprobava indijsku ili kinesku hranu i namirnice. Iako nema neko najdraže jelo, voli sve što je domaće i provjereno.

Gospodarska škola Varaždin iznimno je sretna i ponosna na Indiru što je zasjala među najboljima.

Čestitamo joj na uspjehu!


Gospodarska škola Varaždin