2020-03-28 14:47:11

Gospodarska škola Varaždin dobitnica je prestižne oznake Etwinning škole 2020-2021

S ponosom objavljujemo kako je Gospodarska škola Varaždin jedna od 86 odgojno-obrazovnih ustanova iz Republike Hrvatske koja je dobila oznaku eTwinning škole zajedno s ostalih 2. 139 ustanova iz 44 zemalja. Ovim priznanjem naša škola prepoznata je na razini Europe kao dobar primjer eTwinninga i time se pridružuje mreži vodećih škola po pitanju nadahnuća budućeg smjera djelovanja eTwinninga.

Radi se o oznaci koju dodjeljuje Središnja služba za podršku eTwinninga u Bruxellesu. eTwinning škole prepoznate su kao centri izvrsnosti u odgoju i obrazovanju ali i lokalnoj zajednici, kao ustanove koje promiču digitalne prakse, e-sigurnost, inovativne i kreativne pedagoške pristupe, stalni profesionalni razvoj i obrazovanje zaposlenih te suradnju u nastavi između učitelja i učenika.

 Kako bi zadovoljila formalne uvjete natječaja, Gospodarska škola Varaždin zadovoljila je sve postavljene kriterije za dobivanje ove oznake. 

Prijava za dobivanje oznake eTwinning škole sastoji se od dvije faze. U prvoj fazi automatski se provjerava:

da je škola registrirana na eTwinningu dulje od dvije godine da postoje najmanje dva nastavnika eTwinning-a koji su uključeni u projekte, profesionalni razvoj ili druge aktivnosti eTwinning-a, u vrijeme predizbora. da je škola je bila uključena u barem jedan europski eTwinning projekt koji je dobio Nacionalnu oznaku kvalitete u posljednje dvije godine (Gospodarska škola dobila je 2 Nacionalne oznake kvalitete i jednu Europsku oznaku kvalitete)

U drugoj fazi škola ispunjava obrazac samoprocjene koji se odnosi na 4 stupa eTwinninga:

eTwinning i razvoj svijesti o eSigurnosti u školi eTwinning i podučavanje te nastavne prakse, interdisciplinarno podučavanje i rad na projektima eTwinning i strateški profesionalni razvoj za učitelje i ostalo školsko osoblje eTwinning i strateški razvoj škole

Kao eTwinning škola slijedit ćemo sve smjernice temeljne misije eTwinning škola. eTwinning škole predvodnice su u eTwinning svijetu. Model upravljanja odgojno-obrazovnom ustanovom i osviještenost odgojno-obrazovnih djelatnika o važnosti i vrijednosti eTwinninga, ugrađen je u školske politike, prakse i profesionalni razvoj. U eTwinning školama nastavnici zajedničkim snagama stvaraju mogućnosti za šire i bogatije obrazovno iskustvo. eTwinning škole inspirativni su modeli drugim školama, te omogućavajući promjene u sustavu obrazovanja, pridonose nastojanju da iz njih izađu bolji ljudi, bolji učenici, bolji i aktivniji građani.

Čestitamo na ovom priznanju svim članovima školskog eTwinning tima !

Nagrađene škole:

https://www.etwinning.net/hr/pub/support/2020--2021-etwinning-school-l

eTwinning misija:

https://www.etwinning.net/hr/pub/newsroom/highlights/etwinning-schools-mission-stat.htm

 


Gospodarska škola Varaždin