preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

Izvješće o projektnim aktivnostima

Izvješće o projektnim aktivnostima REGIONALNI CENTAR KOMPETENCIJA U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU

 

Cilj uspostave Regionalnog centra kompetencija za turizam i ugostiteljstvo jest razvoj ljudskih potencijala na području cijele RH i to kroz poboljšanje kvalitete pružanja turističko-ugostiteljskih usluga, unapređenje vještina polaznika edukacija iz područja turizma i ugostiteljstva te unapređenje vještina ljudskih resursa kroz sustav cjeloživotnog učenja. Korisnici Regionalnog centra kompetencija za turizam i ugostiteljstvo su:

  • Nastavnici srednjoškolskih obrazovnih institucija i profesori fakultetskih ustanova i institucija
  • Učenici, studenti i mentori u ugostiteljsko-turističkim gospodarskim subjektima
  • Nezaposlene osobe koje žele prekvalifikaciju i dokvalifikaciju za zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu
  • Zaposlene osobe koje traže stručna usavršavanja za zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu
  • Zaposlene osobe u javnom sektoru povezanom sa turizmom i ugostiteljstvom
  • Osobe koje žele dodatne edukacije iz sektora ugostiteljstva u slobodno vrijeme (hobisti)

S obzirom na cjelokupnu situaciju koja nas okružuje, projektne aktivnosti su malo usporene. Usprkos situaciji, poštivajući epidemiološke mjere, nositelj projekta Srednja škola Zabok je prošli tjedan uspjela organizirati i provesti prve edukacije za nastavnike vlastite ustanove, ali i partnerskih institucija Srednje škole Prelog, Gospodarske škole Varaždin i Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar. Edukacije/radionice su se provodile svaki dan u dvije grupe, tako da su prvi dan u ponedjeljak 11. siječnja na radionicama sudjelovali nastavnici iz Gospodarske škole Varaždin, te nastavnici partnerskih projektnih škola iz Preloga i Bjelovara, a od utoraka do petka radionicama su nazočili domaćini, tj. svi nastavnici i profesori SŠ Zabok. Ukupno je na radionicama sudjelovalo 20 nastavnika iz partnerskih škola i 60 polaznika iz SŠ Zabok.

Naime, partnerska Udruga UNUO - koja se bavi kreativnim osposobljavanjem osoba s invaliditetom za ugostiteljstvo, a u sklopu projektnih aktivnosti pripremila je ciklus predavanja i radionica o vrstama invaliditeta te o načinima komunikacije i poučavanja učenika s invaliditetom. Tijekom predavanja poseban je naglasak bio na važnosti inkluzije u radu s učenicima sa poteškoćama, primjenjujući primjere dobre prakse iz vlastitog iskustva, a na dobrobit i tih učenika kako bi se i oni mogli jednako dobro uključivati i razvijati radne vještine kroz nastavne procese. Za pravilnu inkluziju djece s određenim teškoćama i preprekama važna je sinergija svih dionika u odgojno-obrazovnom procesu, počevši od pojedinaca i roditelja, nastavnika i stručnih suradnika u školi, ali naravno i cjelokupne društvene zajednice. Edukacijom su obuhvaćena razna područja invaliditeta, od oštećenja sluha i vida do tjelesnog invaliditeta. Na taj način dobili smo uvid koliko i mi nastavnici možemo pomoći svakom djetetu da se pravilno razvija, socijalizira, stekne samopouzdanje, bude prihvaćeno od vršnjaka i zajednice te da na taj način postane zadovoljan pojedinac i dobar radnik u ugostiteljstvu ili turizmu što je krajnji cilj.

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 
INSTAGRAM GŠV

 
Facebook GŠV

Facebook Gospodarske škole Varaždin

 
ŠKOLSKE NOVINE

3. BROJ 

2. BROJ 

1. BROJ 

 
UPISI 2022./2023.

 
BROŠURA - KDV

Njemački otvara mnoga vrata

 
DELF SCOLAIRE

 
CI IZ PODUZETNIŠTVA

 
MI MOŽEMO

 
SAMOIZOLACIJA
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 
HOSPITALITY NETWORK

 
e-Twinning škola

 
TALENT SHOW

 
ŠKOLSKE KNJIŽNICE

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu

Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 
PROJEKT

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 
Politika privatnosti

 
 > ReCeZa  > Izvješće o projektnim aktivnostima
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / www.ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju