preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

Međunarodno natjecanje udruge europskih ugostiteljskih i turističkih škola [AEHT-e]

Od 01. do 06. studenog 2021., u sklopu projekta ReCeZa - Regionalni centar Zabok, učenici Gospodarske škole Varaždin i tri škole partnera na projektu (nositelj Srednja škola Zabok, Srednja škola Prelog te Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar) sudjelovale su na natjecanju europskih ugostiteljskih i turističkih škola koje se održavalo u glavnom gradu Estonije, Tallinnu u sklopu AEHT-a konferencije.

Natjecanje je održano u 11 disciplina ugostiteljsko turističkih disciplina, po sistemu timskog natjecanja tj. u svakoj se disciplini natjecalo najmanje dvoje natjecatelja iz raznih država i to na engleskom jeziku. Na natjecanju je sudjelovalo preko 250 učenika iz cijele Europe, a na samoj konferenciji je bilo oko 500 sudionika.

Gospodarska škola Varaždin natjecala se u 3 discipline: Petra Aračić u disciplini Front office Luka Dušak u disciplini Tourist destination i Fabijan Matovinović u disciplini Hospitality management.

Mentorica Željka Bačan i koordinator na projektu ReCeZa Saša Pokos pružali su potporu učenicima i sudjelovali na konferenciji. Učenike je na natjecanju mentorirala i prof. Irena Ipša, u engleskom jeziku, koja je ujedno predstavnik škole u AEHT-i.

Na kraju iz Tallinna ReCeZa donosi dvije medalje – jednu srebrnu koja odlazi u Prelog Mateji Munka koja je sa partnericom Hannom Ines iz Austrije briljirala u disciplina Barista u pripremi dva klasična napitka od kave i jednom kavom s potpisom koja se radi na licu mjesta. Druga, brončana medalja, odlazi u Zabok zahvaljujući izvrsnom radu Dominika Obreža koji je sa svojim latvijskim kolegom Rainisom prezentirao rad na recepciji Radisson Blu Hotel Olümpia Tallinn, koji je poslužio kao case study za ovaj dio natjecanja.

Svi natjecatelji pokazali su izvrsne vještine i znanja te se mogu ponositi što su odlično branili boje Regije Središnje Hrvatske. Dali su sve od sebe i natjecali se rame uz rame sa najboljim učenicima i studentima iz cijele Europe.

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 
INSTAGRAM GŠV

 
Facebook GŠV

Facebook Gospodarske škole Varaždin

 
ŠKOLSKE NOVINE

3. BROJ 

2. BROJ 

1. BROJ 

 
UPISI 2022./2023.

 
BROŠURA - KDV

Njemački otvara mnoga vrata

 
DELF SCOLAIRE

 
CI IZ PODUZETNIŠTVA

 
MI MOŽEMO

 
SAMOIZOLACIJA
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 
HOSPITALITY NETWORK

 
e-Twinning škola

 
TALENT SHOW

 
ŠKOLSKE KNJIŽNICE

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu

Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 
PROJEKT

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 
Politika privatnosti

 
 > ReCeZa  > Izvješće o projektnim aktivnostima  > Međunarodno natjecanje udruge europskih ugostiteljskih i turističkih škola [AEHT-e]
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / www.ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju