preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > Projekti
Arhiva škole

ARHIVSKI MATERIJAL

U našoj školi odavno postoji potreba sustavnog arhiviranja i primjerenog smještaja građe koja se nakupljala tijekom svih godina djelovanja škole. Riječ je  o onim materijalima za koje ne postoji zakonska obaveza čuvanja, ali koji svjedoče o bogatoj povijesti škole ( starija priznanja, najstariji sačuvani dnevnici rada i zapisnici... ) te o različitim materijalima koji svjedoče o nastavnim i izvannastavnim aktivnostima nastavnika i učenika ( članci o školi u novinama, TV - reportaže o školi, fotografije i zabilješke o izvanškolskim aktivnostima, proslavama, izletima i ostalim događajima, stari didaktički materijal ). Dosad je o tom arhivskom materijalu vodio brigu mr. Eduard Vargović i zahvaljujući njemu sačuvano je mnogo vrijednog materijala o djelovanju škole. Ti su podaci nezamjenjivi prilikom izrade školskih godišnjaka ili obilježavanja pojedinih obljetnica. U školi do sada ta građa nije bila primjereno smještena.

OPIS PROJEKTA

Građa će najprije biti pregledana i sistematizirana po vremenskim razdobljima i vrstama građe ( slikovni, pisani, materijalni, auditivni izvori ). Samo na taj način je moguć jednostavan pregled i snalaženje u materijalima. Pri tome je - iako više ne radi na školi - pomoć ponudio i mr. Vargović, koji je najbolje upoznat s građom. Prijedlog je da građa bude smještena u školskoj knjižnici. Za to će biti potrebno projektirati i izraditi posebne ormare. Također, bit će potrebno dodatno zaduženje prikupljanja i sustavnog arhiviranja aktualne građe koja će pritjecati tijekom narednih godina. Projekt bi trebalo završiti ne samo primjerenim smještanjem materijala, već i prigodnom izložbom uzoraka iz arhive povodom Dana škole.

 CILJEVI PROJEKTA

Jedan od ciljeva ovog projekta prvenstveno je razvrstavanje, smještaj i primjereno čuvanje arhivske građe u optimalnim uvjetima.

Drugi je cilj osmišljavanje sustava koji bi omogućio primjereno prikupljanje aktualne građe i njezino redovito arhiviranje.

Važno je i građu učiniti dostupnom za pretraživanje i proučavanje u svrhu znanstvenih i učeničkih radova.

 
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

 
INSTAGRAM GŠV

 
Facebook GŠV

Facebook Gospodarske škole Varaždin

 
ŠKOLSKE NOVINE

2. BROJ 

1. BROJ 

 
UPISI 2022./2023.

 
BROŠURA - KDV

Njemački otvara mnoga vrata

 
DELF SCOLAIRE

 
CI IZ PODUZETNIŠTVA

 
MI MOŽEMO

 
SAMOIZOLACIJA
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 
HOSPITALITY NETWORK

 
e-Twinning škola

 
TALENT SHOW

 
ŠKOLSKE KNJIŽNICE

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu

Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 
PROJEKT

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 
Politika privatnosti

 
 > Projekti
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / www.ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju