preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > Projekti EU  > CroH4EU
CroH4EU

IMPLEMENTACIJA KULTURNE BAŠTINE U KURIKULE STRUKOVNIH ŠKOLA KAO FAKTOR EKONOMSKOG RAZVOJA I ZAPOŠLJIVOSTI UČENIKA

 

Tijekom školske godine 2012./2013. Gospodarska škola Varaždin sudjelovala je u još jednom EU projektu, ovoga puta kao škola partner nositelju projekta Komercijalno-trgovačkoj školi Split. Osim naše škole, partneri na projektu bili su i Hrvatska udruga poslodavaca (HUP), Ured državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji te udruga Prokultura Split.

Cilj projekta je modernizacija školskih kurikula u skladu s vremenom u kojem se nalazimo, odnosno obogaćivanje istih sadržajima o kulturnoj baštini kojima Hrvatska kao turistička zemlja obiluje, a koji će jednoga dana pomoći učenicima da budu konkurentniji na tržištu rada.

U sklopu projekta održano je šest susreta (po tri u Splitu i Varaždinu) sa kombinacijom predavanja i radionica održanih od strane priznatih stručnjaka iz područja kulturne baštine, informacijskih i komunikacijskih tehnologija, poduzetništva, marketinga, multikulturalizma i održivog razvoja, koji su poslužili nastavnicima kao stručno usavršavanje iz navedenih područja. Ta stručna usavršavanja pripomogla su da se ostvari i jedan od glavnih outputa projekta – napisan je i tiskan metodološki priručnik o implementaciji sadržaja kulturne baštine u kurikule pojedinih nastavnih predmeta te je proslijeđen u strukovne škole diljem Hrvatske kao pomoć u realizaciji cilja projekta.

Početkom srpnja 2013. održan je i sedmodnevni kamp na otoku Braču na kojem su sudjelovali i učenici dviju škola partnera projekta i na kojem su se kroz predavanja, radionice i terensku nastavu upoznali s kulturnom baštinom otoka Brača i mnogo toga naučili. Učenici su tako u sklopu kampa posjetili Klesarsku školu u Pučišćima gdje su imali priliku vidjeti kako se obrađuje poznati brački kamen od kojeg su sagrađene brojne građevine diljem svijeta, među kojima i Bijela kuća u Washingtonu, sami su izrađivali predmete od gline, naučili su kako se izrađuje vitalac (dio tradicijske bračke kuhinje), posjetili su Muzej otoka Brača u Škripu, pustinjački samostan Blaca, poznatu plažu Zlatni rat u Bolu, najviši vrh hrvatskih otoka – Vidovu goru (780 m), istraživali su prošlost otoka Brača i dr.

Kako je sve to skupa izgledalo, pogledajte u galeriji fotografija.

 

Metodološki priručnik za nastavnike možete preuzeti na poveznici ovdje.

 

Kalendar
« Travanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

 
INSTAGRAM GŠV

 
Facebook GŠV

Facebook Gospodarske škole Varaždin

 
ŠKOLSKE NOVINE

2. BROJ 

1. BROJ 

 
UPISI 2022./2023.

 
BROŠURA - KDV

Njemački otvara mnoga vrata

 
DELF SCOLAIRE

 
CI IZ PODUZETNIŠTVA

 
MI MOŽEMO

 
SAMOIZOLACIJA
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 
HOSPITALITY NETWORK

 
e-Twinning škola

 
TALENT SHOW

 
ŠKOLSKE KNJIŽNICE

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu

Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 
PROJEKT

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 
Politika privatnosti

 
 > Projekti EU  > CroH4EU
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / www.ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju