preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > Projekti EU  > IKSSŠ
 

O PROJEKTU

Projekt interdsiciplinarni kurikulum srednjih strukovnih škola je projekt prijavljen u sklopu natječaja za dodjelu bespovratnih EU sredstava iz Europskog socijalnog fonda, komponenta: „Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013.“ u sklopu natječaja „Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada – faza II“. Provoditelj projekta je Gospodarska škola Varaždin u partnerstvu s poduzećem Evolva d.o.o., Srednjom školom M. A. Reljković Slavonski Brod te Školom za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split. Ukupna vrijednost projekta je 2.198.788,80 HRK. Razdoblje provedbe projekta je 11.5.2015. – 10.5.2016. godine.

 

CILJEVI

Svrha projekta:

Projektnim aktivnostima želimo uvesti informacijsko- komunikacijsko-tehnološke nastavne metode i interdisciplinarne sadržaje u skladu sa sektorskim potrebama u kurikulume radi stjecanja relevantnih strukovnih i poduzetničkih kompetencija. Na taj način učenici će steći moderne i relevantne kompetencije i bit će im omogućen pristup novim tehnologijama, čime će se podignuti relevatnost kvalifikacija na tržištu rada i omogućiti njihova bolja zapošljivost.

Ciljne skupine:

Učenici i nastavnici strukovnih predmeta strukovnih partnerskih škola.

 

OČEKIVANI REZULTATI PROJEKTA

Uvođenje nastavnih metoda temeljenih na informacijsko-komunikacijskoj tehnologiji i interdisciplinarnih sadržaja u skladu sa sektorskim potrebama u kurikulume zanimanja Ekonomist, Komercijalist, Grafički urednik dizajner, Grafički tehničar, Tehničar nutricionist i Agroturistički tehničar. 

Što to konkretno znači?

u zanimanja Agroturistički tehničar i Tehničar nutricionist u Srednjoj Školi M. A. Reljković Slavonski Brod uvest će se fakultativni predmet „Izrada finalnog proizvoda od voća i povrća“ i modul „Praćenje proizvodnje“
u praktičnu nastavu zanimanja Grafički tehničar i Grafički urednik dizajner u Školi za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split uvest će se fakultativni predmet „Kreiranje vizualnog identiteta proizvoda“
u Gospodarskoj školi Varaždin u nastavu zanimanja Ekonomist i Komercijalist uvest će se fakultativni predmet „Razvoj novog proizvoda“, a u nastavu Vježbeničke tvrtke sadržaj „Internetska trgovina“ te metoda učenja upotrebom ERP sustava.

Učenici u Srednjoj školi M. A. Reljković proizvest će stvaran proizvod, učenici Gospodarske škole obradit će ga za plasman na tržište, a učenici Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju kreirati vizualni identitet proizvoda. Učenici će na taj način steći cjelovito poduzetničko iskustvo i strukovne kompetencije u sektorima za koje se školuju i biti educirani u korištenju suvremene tehnologije što će im povećati konkurentnost na tržištu rada i pružiti im kompetencije za samozapošljavanje. 

Na čije potrebe odgovara Projekt?

Projekt će odgovoriti na potrebe 40 nastavnika strukovnih predmeta, a to su edukacija u e-učenju, strukovnim sadržajima i upotrebi suvremenih tehnologija u sektorima kako bi mogli obrazovati učenike. Projekt će odgovoriti na potrebe 150 učenika partnerskih strukovnih škola, a to su edukacija u: e-učenju i novim strukovnim sadržajima, upotrebi nove tehnologije za sektor za koji se školuju te stjecanju poduzetničkih kompetencija. 

Kako će se osigurati održivost Projekta nakon njegova završetka??

Educirani nastavnici nastavit će upotrebljavati u Projektu stečena strukovna znanja u redovnom radu za edukaciju narednih generacija učenika, a ovladavanjem metodom e-učenja ojačat će kompetencije za vlastita daljnja usavršavanja te za edukaciju ostalih nastavnika i daljnjih generacija učenika u metodi e-učenja. Učenici će ovladavanjem metodom e-učenja ojačati svoje kompetencije za cjeloživotno učenje, a strukovnim sadržajima koje usvajaju tijekom projekta podići će svoje strukovne i poduzetničke kompetencije i bit će konkurentniji na tržištu rada što će doprinijeti njihovoj boljoj zapošljivosti/samozapošljivosti. Metodologija za razvoj interdisciplinarnog kurikuluma, svi kreirani programi i priručnici nakon završetka projekta bit će slobodno dostupni putem Internet stranice Projekta svim zainteresiranim školama koje će putem Internet stranice Projekta i putem konferencija za medije biti pozvane da preuzmu te razultate. Nastavni sadržaji, sredstva, programi, IT rješenje za upotrebu nove metode (ERP sustav) kreirani tijekom projekta postaju dio kurikuluma partnerskih škola koje imaju financijske kapacitete za njihovo održavanje u svim narednim školskim godinama. Metodologija za razvoj interdisciplinarnih kurikuluma primjenjiva je za sve strukovne škole, bez obzira na usmjerenja koja u njima postoje i bez obzira na vrstu programa koji se u njima primjenjuju i prema njoj je moguće modernizirati sve vrste programa strukovnih škola.

Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 
INSTAGRAM GŠV

 
Facebook GŠV

Facebook Gospodarske škole Varaždin

 
ŠKOLSKE NOVINE

2. BROJ 

1. BROJ 

 
UPISI 2022./2023.

 
BROŠURA - KDV

Njemački otvara mnoga vrata

 
DELF SCOLAIRE

 
CI IZ PODUZETNIŠTVA

 
MI MOŽEMO

 
SAMOIZOLACIJA
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 
HOSPITALITY NETWORK

 
e-Twinning škola

 
TALENT SHOW

 
ŠKOLSKE KNJIŽNICE

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu

Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 
PROJEKT

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 
Politika privatnosti

 
 > Projekti EU  > IKSSŠ
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / www.ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju