preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > NASLOVNICA
VIJESTI I DOGAĐAJI

On-line čitanje u povodu 8. ožujka, Međunarodnog dana žena

Autor: Vjekoslav Mauriček, 10. 3. 2021.

 

 

U utorak (9. ožujka 2021.) u 19.15 h organizirano je  on-line čitanje pod nazivom Neustrašive žene koje su promijenile Hrvatsku. I dalje učenici Gospodarske škole zajedno s knjižničarkom promiču i potiču čitanje, radeći tako na pozitivnom stajalištu prema čitanju i potiču čitanje naglas. 

Nalazimo se i u Godini čitanja pa je ovo idealan trenutak da naglasimo zašto je čitanje važno. Čitanjem se neizmjerno duhovno obogaćujemo, otkrivamo mnogo o sebi i o onome što bismo željeli jednom (u budućnosti) postati, razvijamo oštrinu uma, sposobnost analize i vlastitu kreativnost, snažno potičemo maštu i poboljšavamo koncentraciju, proširujemo vokabular i razvijamo komunikacijske vještine, a sve to pomaže nam da se ljepše i lakše izražavamo u društvu. Osim toga, trud i vrijeme uloženo u čitanje knjiga omogućit će nam da brže i kvalitetnije čitamo, lakše pamtimo i brže učimo.

                  

                  

Učenice 1.a i 1.c razreda pripremile su i čitale biografije žena iz knjige Neustrašive žene koje su promijenile Hrvatsku u kojoj je autorica Rosie Kugli predstavila pjevačice, sportašice, televizijske novinarke i glumice koje su obilježile naše doba. Priče ovih ikona, borkinja, neustrašivih žena govore o tome da nema ograničenja za naše snove i mogućnosti koje su pred nama.

Ugostili smo i bivše učenice Gospodarske škole, učiteljice RN, profesorice, ekonomistice, umjetnice, psihologice s kojima smo vodili razgovor o tome čime se bave, smatraju li da su žene danas u njihovom zanimanju ravnopravne s muškarcima, tko im je od žena uzor u životu ili na poslu, koliko bi ženski kandidat (žena kandidatkinja) utjecala na njihovu odluku na izborima?

Posebna gošća bila nam je Marta Klemenčić, profesorica s Katedre za pedagogiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu s velikim životnim iskustvom; koja nam je pričala o svojim volonterskim danima u Boliviji gdje se dotaknula teme odgoja dječaka i djevojčica u toj zemlji. Pričala nam je o tome koliko se njihov odgoj razlikuje od našega, kakav je položaj žena u Boliviji, kakav je odgoj djevojčica u romskim obiteljima i koliko se odgoj djevojčica razlikuje od odgoja dječaka u romskoj kulturi.

Vrlo ugodno, poticajno, zanimljivo i lijepo provedeno vrijeme od sat i pol! Uživale smo i zahvaljujem svima na suradnji, posebno Marini Ivanović, prof. na pomoći u organizaciji ovog virtualnog događaja.

Knjižničarka

 
Priloženi dokumenti:
Neustrasive_zene_koje_su_promijenile_hrvatsku_zoom.odp (874.55 KB)
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 
INSTAGRAM GŠV

 
Facebook GŠV

Facebook Gospodarske škole Varaždin

 
ŠKOLSKE NOVINE

2. BROJ 

1. BROJ 

 
UPISI 2022./2023.

 
BROŠURA - KDV

Njemački otvara mnoga vrata

 
DELF SCOLAIRE

 
CI IZ PODUZETNIŠTVA

 
MI MOŽEMO

 
SAMOIZOLACIJA
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 
HOSPITALITY NETWORK

 
e-Twinning škola

 
TALENT SHOW

 
ŠKOLSKE KNJIŽNICE

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu

Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 
PROJEKT

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 
Politika privatnosti

 
 > NASLOVNICA
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / www.ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju