preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

„28. zvjezdica“

 

Pod imenom „28. zvjezdica“ krije se projekt čiji je cilj podići razinu razumijevanja i prihvaćanja europskih vrijednosti i standarda kod mladih i šire javnosti osmišljavanjem i provedbom kreativnih i interaktivnih metoda učenja, informiranja i promocije dobrobiti unutar zemalja Europske unije. Projekt je financirala Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj iz programa IPA INFO 2011., a nositelj projekta je PRONI – Centar za socijalno podučavanje s partnerskim udrugama Infozona iz Splita i Zamisli iz Zagreba.

Ciljana skupina su mladi u dobi od 16 do 24 godine te posebice mladi s manje mogućnosti, mladi koji žive na otocima ili su u sustavu posebne državne skrbi, nezaposleni mladi i mladi s invaliditetom.

Gospodarska škola se uključila u ovaj projekt već na samom početku. Naime, u ožujku 2013. godine, učenice 4.H razreda, Doroteja Risek, Natalija Kuzmić i Nikolina Stolnik, su sudjelovale na „Masovnoj diskusiji“ u Zagrebu u sklopu koje je 252 mladih ljudi raspravljalo o sedam aktualnih tema o Europskoj uniji. Raspravljalo se o obrazovanju, mobilnosti u EU, sigurnosti hrane i prehrane u EU, kulturi mladih i provođenju slobodnog vremena, zapošljavanju, djelovanju mladih i aktivnom građanstvu te političkom sudjelovanju mladih u EU.

U listopadu 2013. godine, učenici 4.O razreda, Dario Maruševac i Sandi Poustecki, sudjelovali su na „Treningu prezentacijskih vještina za mlade“ u Zagrebu. Cilj treninga je bio osposobiti mlade ljude za kvalitetno prezentiranje zaključaka Masovne diskusije po srednjim školama kroz unaprjeđenje njihovih prezentacijskih vještina. Također, željelo se pomoći mladima da stvore i istovremeno jačaju pozitivnu sliku o sebi, usvoje elemente dobre prezentacije, osvijeste svoj osobni prezentacijski stil, steknu vještine razmjene i prenošenja informacija svojim vršnjacima te otkriju metode uključivanja i motiviranja ostalih mladih.

Također, u prosincu 2013. godine, odazvali smo se na ponovnu suradnju. Naime, našu školsku web stranicu smo povezali s web stranicom „EU info kutak za mlade“, kako bi mladi preko školske web stranice što lakše mogli doći do informacija od njihovog interesa i koristi, a vezano uz teme EU koje su isključivo namijenjene mladima.  Informacije na tim stranicama će biti od velike koristi i samim profesorima jer će imati mogućnost korištenja različitih sadržaja upotrebljivih u njihovom radu.

S velikim zadovoljstvom iščekujemo nove projekte, treninge i prezentacije te se veselimo novoj suradnji!

 

Marina Sokol

pedagoginja pripravnica

Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 
INSTAGRAM GŠV

 
Facebook GŠV

Facebook Gospodarske škole Varaždin

 
ŠKOLSKE NOVINE

3. BROJ 

2. BROJ 

1. BROJ 

 
UPISI 2022./2023.

 
BROŠURA - KDV

Njemački otvara mnoga vrata

 
DELF SCOLAIRE

 
CI IZ PODUZETNIŠTVA

 
MI MOŽEMO

 
SAMOIZOLACIJA
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 
HOSPITALITY NETWORK

 
e-Twinning škola

 
TALENT SHOW

 
ŠKOLSKE KNJIŽNICE

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu

Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 
PROJEKT

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 
Politika privatnosti

 
 > Projekti EU  > 28. zvjezdica
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / www.ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju